Primarul Constanței, recurs contra firmei președintelui CA-ului Confort Urban

  • Vîlcele SRL este deținută pe jumătate și administrată de Ionel Damian, președintele Consiliului de Administrație al Confort Urban SRL.
Primarul Municipiului Constanța a declarat recurs în dosarul deschis de compania Vîlcele SRL, deținută pe jumătate și administrată de Ionel Damian, președintele Consiliului de Administrație al Confort Urban SRL.
 
Recursul primarului vine după ce, în primă instanță, Tribunalul Constanța a admis cererea formulată de Vîlcele SRL și a dispus suspendarea a două dispoziții ale primarului prin care fusese încetată autorizația de funcționare pentru această firmă.
 
Dosarul are indicativul 8136/118/2023 și recent a ajuns pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, unde urmează să fie stabilit primul termen, după repartizarea aleatorie a dosarului unui complet de judecată.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, Vîlcele SRL este deținută pe jumătate și administrată de Ionel Damian, președintele Consiliului de Administrație al Confort Urban SRL.
 
Ionel Damian este vicepreședintele Organizației Municipale a PSD Constanța, administrator al Neptun-Olimp SA, dar și fost administrator al Administrației Fondului Imobiliar SRL, societatea controlată de Primăria Constanța.
 
În proces, societatea Vîlcele SRL le-a cerut judecătorilor să suspende dispoziția primarului prin care acesta a dispus „încetarea valabilității autorizației de funcționare nr. 882/17.07.2023 pentru desfășurarea de activități economice cu caracter temporar în zonele publice sau cu acces public emisă pentru Vîlcele SRL“.
 
În concret, este vorba despre Dispoziția 2463/12.09.2023 a Primarului Municipiului Constanța, pe care compania a atacat-o în instanță, solicitând suspendarea acesteia.
 
Totodată, în proces a fost contestată și Dispoziția 2465/12.09.2023, care vizează „încetarea valabilității autorizației de funcționare nr. 479/12.01.2023 pentru desfășurarea activității de alimentație publică emisă pentru societatea Vîlcele SRL“.
 

Prin Hotărârea 87/2024 a Tribunalului Constanța a fost admisă cererea de suspendare, iar executarea celor două dispoziții a fost suspendată până la pronunțarea instanței de fond.
 
La Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Teodora Luminița Popescu.

 
Despre Vîlcele SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 28 februarie 2024, Vîlcele SRL a fost înființată în anul 1991, are sediul social în localitatea Vâlcelele, din județul Constanța, pe strada Vîlcele – Negru Vodă și se ocupă de baruri și alte activități de servire a băuturilor.
 
Firma are puncte de lucru în Constanța, dar și în Eforie.
 
Asociați cu părți egale sunt Ionel Damian și Isabela Damian, ambii fiind și administratorii societății.
 
Numele lui Ionel Damian se regăsește și în Domino Litoral, VL-K4 Dami Sport SRL, acesta fiind, totodată, administrator al Confort Urban SRL și Neptun-Olimp SA.
 
Isabela Damian, la rândul său, figurează în Domino Litoral SRL și VL-K4 Dami Sport SRL.
 
În 2022, Vîlcele SRL a declarat doi angajați, profit peste 307.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 1,04 milioane de lei.
 
În proces, oricare va fi decizia Curții de Apel în recurs, ea va fi definitivă.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Complex comercial cu bowling și cinema, pe Șoseaua Mangaliei, din Constanța! Decizia Tribunalului (MINUTA)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Constanței a încetat autorizația unei firme deținute de președintele CA-ului Confort Urban! S-a ajuns în instanță (MINUTA+DOCUMENTE)

06 Feb 2024 1188

Declarație de avere Ionel Damian, membru în Consiliul de Administrație al SC Administrația Fondului Imobiliar SRL, averea și interesele (DOCUMENTE)

11 Nov 2022 2569