Primarul Constanței a încetat autorizația unei firme deținute de președintele CA-ului Confort Urban! S-a ajuns în instanță (MINUTA+DOCUMENTE)

  • Vîlcele SRL a cerut în instanță suspendarea a două dispoziții ale Primarului Municipiului Constanța!
  • Compania este deținută pe jumătate și administrată de Ionel Damian, vicepreședintele Organizației Municipale a PSD Constanța, președintele CA al Confort Urban SRL, administrator al Neptun-Olimp SA și fost administrator al Administrației Fondului Imobiliar SRL.
  • În primă instanță, Tribunalul a suspendat cele două dispoziții, hotărârea putând fi atacată în recurs.
  • În Secțiunea Document pot fi consultate declarațiile de avere și de interese ale lui Ionel Damian.
Vîlcele SRL, deținută pe jumătate și administrată de Ionel Damian, președintele Consiliului de Administrație al Confort Urban SRL, l-a chemat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța!
 
Ionel Damian este vicepreședintele Organizației Municipale a PSD Constanța, administrator al Neptun-Olimp SA, dar și fost administrator al Administrației Fondului Imobiliar SRL, societatea controlată de Primăria Constanța.
 
Societatea Vîlcele SRL le-a cerut judecătorilor să suspende dispoziția primarului prin care acesta a dispus „încetarea valabilității autorizației de funcționare nr. 882/17.07.2023 pentru desfășurarea de activități economice cu caracter temporar în zonele publice sau cu acces public emisă pentru Vîlcele SRL“.
 
În concret, este vorba despre Dispoziția 2463/12.09.2023 a Primarului Municipiului Constanța, pe care compania a atacat-o în instanță, solicitând suspendarea acesteia.
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, sub indicativul 8136/118/2023, în proces fiind contestată și Dispoziția 2465/12.09.2023.
 
Cea de-a doua dispoziție vizează „încetarea valabilității autorizației de funcționare nr. 479/12.01.2023 pentru desfășurarea activității de alimentație publică emisă pentru societatea Vîlcele SRL“.
 
Cererea de suspendare a celor două dispoziții a fost analizată de magistrații Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului care au decis să o admită.
 
Iată minuta Hotărârii 87/2024 a Tribunalului Constanța:
 

„Admite cererea de suspendare. Dispune suspendarea executării Dispoziţiei nr. 2463/12.09.2023 şi a Dispoziţiei nr. 2465/12.09.2023, până la pronunţarea instanţei de fond“
 
Hotărârea Tribunalului poate fi atacată în recurs, în termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii motivate.

 
La Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Teodora Luminița Popescu.
 
Despre Vîlcele SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 6 februarie 2024, Vîlcele SRL a fost înființată în anul 1991, are sediul social în localitatea Vâlcelele, din județul Constanța, pe strada Vîlcele – Negru Vodă și se ocupă de baruri și alte activități de servire a băuturilor.
 
Firma are puncte de lucru în Constanța, dar și în Eforie.
 
Asociați cu părți egale sunt Ionel Damian și Isabela Damian, ambii fiind și administratorii societății.
 
Numele lui Ionel Damian se regăsește și în Domino Litoral, VL-K4 Dami Sport SRL, acesta fiind, totodată, administrator al Confort Urban SRL și Neptun-Olimp SA.
 
Isabela Damian, la rândul său, figurează în Domino Litoral SRL și VL-K4 Dami Sport SRL.
 
În 2022, Vîlcele SRL a declarat doi angajați, profit peste 307.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 1,04 milioane de lei.
 
Avere și interese
 
Registrul Comerțului Consultat la zi arată că Ionel Damian este administrator al Neptun-Olimp SA, dar și președinte al Consiliului de Administrație al Confort Urban SRL.
 
Ionel Damian este astfel administrator neexecutiv, fiind numit în funcție la data de 4 mai 2023, cu un mandat valabil patru ani.
 
În 2022-2023, acesta a fost administrator al Administrației Fondului Imobiliar SRL.
 
Pe site-ul Agenției Naționale de Integritate sunt disponibile declarațiile de avere și de interese completate de Ionel Damian la data de 12 iulie 2023, după încetarea mandatului la AFI SRL.
 
În declarația de interese, acesta a precizat că este vicepreședinte al Organizației Municipale a PSD Constanța, dar și asociat în Vîlcele SRL și Domino Litoral SRL, precum și director general al Neptun-Olimp SA.
 
În declarația de avere de la aceeași dată, Ionel Damian a notat trei case de vacanță în Eforie Sud, cumpărate în 2007 (501 mp), 2014 (300 mp) și 2017 (650mp), o suprafață în Constanța de 301 mp încadrată la alte categorii de bunuri imobile, deținută din 1992, precum și un spațiu comercial ori de producție în Constanța, de 56 mp, cumpărat în 2010.
 
La capitolul bunuri mobile, a fost notat un autoturism Mercedes din 2010 și o autoutilitară Renault Traffic din 2000, ambele fiind deținute în baza unor contracte de vânzare-cumpărare.
 
Veniturile sale anuale s-au ridicat la 13.866 de lei (membru CA AFI SRL), 100.000 de lei (Vîlcele SRL – administrator, dividende), 100.000 de lei (Domino Litoral SRL – administrator, dividende) și 10.700 de lei (Neptun-Olimp SA – director general).
 
În Secțiunea Document pot fi consultate declarațiile de avere și de interese ale lui Ionel Damian.
 
Detalii despre declarațiile din anii anteriori pot fi consultate în articolul
 
Declarație de avere
Ionel Damian, membru în Consiliul de Administrație al SC Administrația Fondului Imobiliar SRL, averea și interesele (DOCUMENTE)

 
Acum, legat de procesul de la instanță deschis de Vîlcele SRL, rămâne de văzut dacă primarul va declara recurs.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Troc între PSD-iști în Consiliile de Administrație ale societăților municipiului Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion, președinte USR Constanța „Chițac a știut de ilegalitățile de pe plaja Caelia, dar a ținut totul secret în campania electorală“

18 Jun 2024 365

#Alegerielectorale2024 Rezultate parțiale. Vergil Chițac a câștigat al doilea mandat de primar la Constanța

10 Jun 2024 2606

Alegeri locale 2024 Vergil Chițac a venit la vot! Declarații (FOTO+VIDEO)

09 Jun 2024 858

Alegeri locale 2024 Primarul Constanței, sancționat de reprezentanții Autorității Electorale Permanente!

09 Jun 2024 506

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, la judecată cu Primarul Municipiului Constanța! Începe procesul

06 Jun 2024 589

Administrația Chițac, pretenții de circa 3 milioane de dolari de la Mazăre, Constantinescu și alții, pentru Dosarul Retrocedărilor! Caz reîntors la Constanța

04 Jun 2024 963

Sute de metri pătrați în zona Hotelului Metropol Primăria Constanța recuperează un teren din Mamaia, vizat de Dosarul Retrocedărilor! (MINUTA)

26 May 2024 917

UAT Municipiul Constanța contestă executarea silită demarată de dr. Halichidis, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase! Când se dă verdictul

20 May 2024 606

Procesul primarului Chițac, amiral în rezervă, cu Casa Sectorială de Pensii MApN, la Curtea de Apel! Nemulțumiri legate de diminuarea cuantumului pensiei militare de stat

16 May 2024 1809