Justitie

Procurorii Anticorupţie nu-l vor în libertate pe Mircea Băsescu

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au contestat decizia Judecătoriei Medgidia, din data de 19 iulie, prin intermediul căreia s-a dispus punerea în libertate a lui Mircea Băsescu.
 
„Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor din cadrul Penitenciarului Poarta Albă privind pe condamnatul Băsescu Mircea. Dispune punerea în libertate a condamnatului Băsescu Mircea de sub puterea MEPI nr. 15/2016 emis în baza sentinţei penale nr. 5/2016 a Tribunalului Constanţa. În baza art. 272 Cod Procedură Penală, dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiţiei a sumei de 35 de lei către Baroul Constanţa în favoarea avocatului, reprezentând onorariu parţial pentru asistenţa judiciară obligatorie a condamnatului“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Contestaţia celor de la DNA va fi trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 
Amintim că Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv anul trecut la patru ani de închisoare, fiind acuzat că ar fi luat bani de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l ajuta pe acesta să scape de închisoare.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.