Procurorii explică de ce l-au trimis în judecată pe sociologul Theodor Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta! (DOCUMENT)

 
 
 
  • Sociologul Theodor Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, este acuzat de săvârșirea înfracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice prev. de art. 337 din C. Pen.   
  • Precizăm că dispoziția de trimitere în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Magistrații de la Judecătoria Sectorul 2 Bucureşti au stabilit primul termen în dosarul în care procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a sociologului Theodor Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta!
 
Cauza se va afla în atenția magistraților la data de 29 iunie 2023.
 
 
Palada a fost deferit justiției în dosarul 8925/300/2023, cu obiect „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice (art.337 NCP)“.
 
La solicitarea cotidianului ZIUA de Constanța, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, informează că „la data de 04.04.2023, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a dispus trimiterea în judecată și sesizarea Judecătoriei Sectorului 2 București în ceea ce privește inculpatul Palada Theodor Mirel, cercetat în stare de libertate, pentru săvârșirea înfracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice prev. de art. 337 din C. pen, constând în aceea că, la data de 08.10.2020, în jurul orei 23.30, inculpatul a condus autovehiculul marca Mercedes  cu nr. de înmatriculare (...) pe strada C.A. Rosetti nr. 32 din mun.  București, sectorul 2, emanând halenă alcoolică, a fost condus la sediul INML, unde a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei“.
 
Precizăm că dispoziția de trimitere în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Amintim că, prin Hotarârea nr. 691/2021, Curtea de Apel București a decis condamnarea definitivă a lui Palada la 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe – persoana vătămată fiind Goţiu Remus Mihai, fost senator USR.
 

În fapt, s-a reținut că la data de 13.09.2017, în jurul orelor 21.30, inculpatul, în timp ce se afla în incinta B1 TV Channel din București, pe fondul unor discuții contradictorii, l-a lovit în zona feței și a piciorului drept pe Goţiu.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Tragedie în Portul Constanța! Sentință definitivă. Compania Socep SA, bună de plată
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Condamnare pentru sociologul Theodor Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta! (DOCUMENT)

16 Nov 2023 6220

Sociologul Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, trimis în judecată

15 May 2023 1133