Sociologul Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, trimis în judecată



Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a sociologului Theodor Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta!
 
Palada a fost deferit justiției în dosarul 8925/300/2023, cu obiect „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice (art.337 NCP)“.
 
Recent, în cauză, magistrații au constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 8748/P/2020, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală privindu-l pe inculpatul Palada Theodor Mirel.
 
Ca efect, instanța a dispus începerea judecării cauzei privindu-l pe Palada Theodor Mirel.
 
Decizia nu a fost una definitivă.
 
Amintim că, prin Hotarârea nr. 691/2021, Curtea de Apel București a decis condamnarea definitivă a lui Palada la 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe – persoana vătămată fiind Goţiu Remus Mihai, fost senator USR.
 
În fapt, s-a reținut că la data de 13.09.2017, în jurul orelor 21.30, inculpatul, în timp ce se afla în incinta B1 TV Channel din București, pe fondul unor discuții contradictorii, l-a lovit în zona feței și a piciorului drept pe Goţiu.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Condamnare pentru sociologul Theodor Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta! (DOCUMENT)

16 Nov 2023 6389

Procurorii explică de ce l-au trimis în judecată pe sociologul Theodor Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta! (DOCUMENT)

19 May 2023 1245