Procurorul criminalist Sadîc Zafer oferă explicații Americanul care a înjunghiat un polițist la Eforie nu va fi trimis niciodată în judecată

  • Polițistul a fost înjunghiat în seara zilei de 26 ianuarie 2021, în jurul orei 21:00, la intersecţia străzilor Margaretei şi Daliei din Eforie Nord.
  • În prezent, inculpatul este internat în Spitalul de Psihiatrie Săpoca.
  • Foarte important, dacă inculpatul se însănătoșește, el se poate întoarce acasă. În caz contrar, acesta poate rămâne internat pentru foarte mulți ani.


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au finalizat cercetările specifice în dosarul în care Sandbrand Ralph, de 42 de ani, cetățean american, a fost acuzat că a înjunghiat un polițist la Eforie Nord, județul Constanța.


Recent, magistrații au dispus clasarea cercetărilor față de cetățeanul american.


În raport de această decizie, Tribunalul Constanța, a decis să admită propunerea formulată de procurori, de confirmare a măsurii de siguranță a internării medicale.

„Confirmă măsura de siguranță a internării medicale provizorii, dispusă prin încheierea penala nr.24/19.02.2021 a Tribunalului Constanta, ce își va produce în continuare efectele, fata de inculpatul Sandbrand Ralph - în prezent internat în Spitalul de Psihiatrie Săpoca“, potrivit deciziei Tribunalului Constanța.


Procurorul criminalist Sadîc Zafer, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că, în urma cercetărilor specifice, s-a constatat faptul că suspectul „este bolnav psihic și nu răspunde penal“.


„Aceasta este procedura! Dacă este bolnav psihic nu poate fi pedepsit. Nu înâele sensul pedepsei. La astfel de indivizi se ia măsura internării medicale de siguranță, până la însănătoșire. Suspectul a fost internat din cursul urmării penale, pentru că erau indicii că are o problemă psihică. El era cunoscut ca fiind bolnav, însă nu a fost atât de violent cât să se impună internarea sa“, a mai explicat procurorul criminalist Sadîc Zafer.


Foarte important, dacă inculpatul se însănătoșește, el se poate întoarce acasă. În caz contrar, acesta poate rămâne internat pentru foarte mulți ani.


Fapta a avut loc în seara zilei de 26 ianuarie 2021, în jurul orei 21:00, la intersecţia străzilor Margaretei şi Daliei din Eforie Nord.


Cetățeanul american a înjunghiat cu un cuţit în zona abdomenului un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Eforie, cel din urmă aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu.


Leziunile traumatice suferite au necesitat pentru vindecare un număr de 20 de zile de îngrijiri medicale.

Tot în seara respectivă, însă pe bulevardul Tudor Vladimirescu, din Eforie Nord, în dreptul complexului hotelier Bran, Brad, Bega, bărbatul a scos o şurubelniţă pe care o avea asupra şi pe care a folosit-o pentru a ameninţa şi a încerca să lovească organele de ordine publică, respectiv un polițist din cadrul Poliţiei Oraşului Eforie şi un jandarm din cadrul I.J.J. Constanţa, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu.


Citește și

Felicitat de Kovesi
Procurorul Sadîc Zafer, numit şef de CSM. Ce secţia va conduce. Cazuri de răsunet rezolvate de magistrat

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imaginile tragediei de la Eforie Nord! O femeie a fost înjunghiată într-un camping (VIDEO)

25 Aug 2022 3664

Oficial de la Parchetul Tribunalului Constanța despre cazul femeii înjunghiate într-un camping din Eforie Nord (VIDEO)

24 Aug 2022 871

UPDATE Procurorul Zafer Sadîc despre incidentul șocant din zona CET din Constanța soldat cu moartea unui bărbat de 71 de ani (VIDEO)

22 Aug 2022 5387

Crimă la Cogealac! Mai multe persoane au fost trimise în judecată! (VIDEO)

04 Aug 2022 2025

Crimă la Cogealac! Azi se decide libertatea celor cinci suspecți! (VIDEO)

28 Jun 2022 802

Procurorul Zafer Sadîc, precizări importante despre suspectul de crimă de la Cogealac (VIDEO)

21 Jun 2022 6213

Cernavodă! Cum s-a terminat ancheta în dosarul copilului care și-a salvat mama înjunghiată sunând la 112 (VIDEO)

16 Apr 2022 960

Zece morți după incendiul de la Terapie Intensivă! Se pregătește audierea membrilor din CA-ul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Jan 2022 1608

Tânără înjunghiată de 42 de ori Rechizitoriu după crima din cartierul Medeea din Constanța (DOCUMENT)

25 Dec 2021 2600

Zece decedați! A trecut o lună de la incendiul care a mistuit Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța!

01 Nov 2021 1949

Cine va fi audiat Procurorul Zafer Sadîc, noi declarații despre tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase (video)

11 Oct 2021 1958

Procurorul Zafer Sadîc „Avem câteva indicii referitoare la modul de producere al incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța“ (video)

04 Oct 2021 2595

Incendiu la Terapie Intensivă Covid Constanța Procurorul criminalist Sadîc Zafer - „Multe mijloace de probă sunt distruse!“

03 Oct 2021 1918

Zafer Sadîc, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, despre decesele din incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța (video)

01 Oct 2021 2433

ZIUA Live. „Sigur avem printre noi prieteni virtuali care mâine-poimâine ajung la închisoare“

16 Sep 2021 1395