Procurorul criminalist Sadîc Zafer oferă explicații Americanul care a înjunghiat un polițist la Eforie nu va fi trimis niciodată în judecată

  • Polițistul a fost înjunghiat în seara zilei de 26 ianuarie 2021, în jurul orei 21:00, la intersecţia străzilor Margaretei şi Daliei din Eforie Nord.
  • În prezent, inculpatul este internat în Spitalul de Psihiatrie Săpoca.
  • Foarte important, dacă inculpatul se însănătoșește, el se poate întoarce acasă. În caz contrar, acesta poate rămâne internat pentru foarte mulți ani.


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au finalizat cercetările specifice în dosarul în care Sandbrand Ralph, de 42 de ani, cetățean american, a fost acuzat că a înjunghiat un polițist la Eforie Nord, județul Constanța.


Recent, magistrații au dispus clasarea cercetărilor față de cetățeanul american.


În raport de această decizie, Tribunalul Constanța, a decis să admită propunerea formulată de procurori, de confirmare a măsurii de siguranță a internării medicale.

„Confirmă măsura de siguranță a internării medicale provizorii, dispusă prin încheierea penala nr.24/19.02.2021 a Tribunalului Constanta, ce își va produce în continuare efectele, fata de inculpatul Sandbrand Ralph - în prezent internat în Spitalul de Psihiatrie Săpoca“, potrivit deciziei Tribunalului Constanța.


Procurorul criminalist Sadîc Zafer, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că, în urma cercetărilor specifice, s-a constatat faptul că suspectul „este bolnav psihic și nu răspunde penal“.


„Aceasta este procedura! Dacă este bolnav psihic nu poate fi pedepsit. Nu înâele sensul pedepsei. La astfel de indivizi se ia măsura internării medicale de siguranță, până la însănătoșire. Suspectul a fost internat din cursul urmării penale, pentru că erau indicii că are o problemă psihică. El era cunoscut ca fiind bolnav, însă nu a fost atât de violent cât să se impună internarea sa“, a mai explicat procurorul criminalist Sadîc Zafer.


Foarte important, dacă inculpatul se însănătoșește, el se poate întoarce acasă. În caz contrar, acesta poate rămâne internat pentru foarte mulți ani.


Fapta a avut loc în seara zilei de 26 ianuarie 2021, în jurul orei 21:00, la intersecţia străzilor Margaretei şi Daliei din Eforie Nord.


Cetățeanul american a înjunghiat cu un cuţit în zona abdomenului un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Eforie, cel din urmă aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu.


Leziunile traumatice suferite au necesitat pentru vindecare un număr de 20 de zile de îngrijiri medicale.

Tot în seara respectivă, însă pe bulevardul Tudor Vladimirescu, din Eforie Nord, în dreptul complexului hotelier Bran, Brad, Bega, bărbatul a scos o şurubelniţă pe care o avea asupra şi pe care a folosit-o pentru a ameninţa şi a încerca să lovească organele de ordine publică, respectiv un polițist din cadrul Poliţiei Oraşului Eforie şi un jandarm din cadrul I.J.J. Constanţa, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu.


Citește și

Felicitat de Kovesi
Procurorul Sadîc Zafer, numit şef de CSM. Ce secţia va conduce. Cazuri de răsunet rezolvate de magistrat

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații cu un puternic impact emoțional despre uciderea Cristinei Palu, din Cernavodă

09 Apr 2021 1322

Video Declarații oficiale despre crima de Cernavodă! Ce spune Gill Julien Grigore-Iacobici, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Constanța

09 Apr 2021 859

Șefii Parchetelor Ce a decis CSM legat de conducerea procurorilor dobrogeni

20 Jun 2020 1199

Crima care a șocat Constanța! Femeie înjunghiată în staţia de autobuz de la Delfinariu. Au trecut patru ani (galerie foto+video)

26 May 2020 9633

Sharenting, bullying şi pedofilie Magistratul Zafer Sadîc atrage atenţia asupra pericolelor din postările cu şi despre copii

08 Nov 2019 7078

Protest față de Ordonanța de urgență pe justiție Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa îşi suspendă activitatea!

26 Feb 2019 1298

Procurorul criminalist Sadîc Zafer despre crima de la Murfatlar „Victima este într-o baltă de sânge, prezintă numeroase plăgi, tăiate/înţepate” (foto+video)

02 Jul 2018 9646

Ce spune procurorul Sadîc Zafer despre crima, de aseară, din Constanța. Cazuri instrumentate de celebrul criminalist la Constanța

22 Oct 2017 10185

Azi îi spunem „La mulţi ani!“ procurorului Sadîc Zafer!

09 Jun 2017 4374

Felicitat de Kovesi Procurorul Sadîc Zafer, numit şef de CSM. Ce secţia va conduce. Cazuri de răsunet rezolvate de magistrat

02 Jun 2017 32534

Nicolae Filimon, condamnat la aproape 30 de ani pentru crima de la Delfinariu

05 Jan 2017 3245

Presupusul criminal de la Delfinariu află azi dacă va fi pus în libertate

16 Aug 2016 2670

Crimă la Delfinariu! Adriana Farcaş, înjunghiată de 11 ori. Nicolae Filimon rămâne în arest

09 Aug 2016 2471

Prima decizie în dosarul crimei care a şocat Constanţa Nicolae Filimon rămâne după gratii

24 Jun 2016 1703

Primul termen, ieri Procurorul Zafer Sadîc a închis dosarul crimei de la Delfinariu

23 Jun 2016 2634