Justitie

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga s-a prezentat, azi, la sediul DNA Ploiești

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga s-a prezentat, azi, la sediul DNA Ploiești, structură care instrumentează dosarul în care aceasta este acuzată că l-a ajutat pe omul de afaceri Florian Walter, care era urmărit internațional și cercetat de DIICOT, scopul fiind acela de a îngreuna cercetările și tragerea la răspundere penală a acestuia.

"Eu zic să aveți răbdare. O să ajungem într-o fază publică și atunci o să auziți toate declarațiile. (...) O să facem toate declarațiile în fața judecătorului și atunci veți avea toate informațiile necesare", a spus Iorga la intrarea în sediul DNA.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Mihaiela Iorga este suspectă de favorizarea făptuitorului și fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale).

"În condițiile în care față de un inculpat cercetat într-un dosar aflat pe rolul DIICOT au fost emise mandatul european de arestare și cererea de dare în urmărire internațională, suspecta Moraru Iorga Mihaiela, la rugămintea expresă a acestuia, l-a ajutat, cu intenție directă, prin acte comisive și omisive, în scopul îngreunării cercetărilor și tragerea lui la răspundere penală. Menționăm că, în cauza aflată la DIICOT — Serviciul Teritorial Ploiești, persoana respectivă era cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, instigare la spălare a banilor", se precizează în comunicat.

Surse judiciare au declarat că persoana care a beneficiat de ajutorul procurorului ar fi omul de afaceri Florian Walter.

Sursa text: www.agerpres.ro
Sursa foto: antena3
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lovitura pentru Codruța Kovesi! A pierdut un proces. Cine a acţionat-o în judecată

19 Feb 2019 698

Anunţ important de la CSM. Este vizată Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

14 Feb 2019 638

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga se poate întoarce la DNA. Ce a decis Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii

25 Oct 2018 417

Informații incredibile din stenograme ale DNA. Crin Antonescu ar fi fost șantajat. Cum a reacționat fostul lider PNL

18 Feb 2018 1249

Procuror DNA, trimis în judecată pentru infracţiuni de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual

08 Feb 2018 1361

Ce spune procurorul Mihaiela Iorga Moraru despre soluția de clasare din dosarul în care era anchetat Omar Hayssam

05 Feb 2018 629

Procuror DNA, urmărit penal într-un dosar de fals intelectual

15 Nov 2017 1418

Solicitarea procurorului-șef al DNA privind avizarea revocării procurorilor Iorga şi Ţuluş, admisă de CSM

04 Jul 2017 801