Opt procurori, propuși de ministrul Justiției pentru a ocupa funcțiile de conducere vacante din DNA, DIICOT și Parchetul General. Lista

Sursa foto: Facebook.com - Direcția Națională Anticorupție

Opt procurori au fost propuși de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, pentru a ocupa funcțiile de conducere secții din cadrul Parchetului Curții Supreme, DNA și DIICOT.
 
Informația a fost transmisă de către Ministerul Justiției, care a precizat că pentru funcțiile de procuror-șef de secție pentru Secția de Combatere a traficului de droguri și Secția de Combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice, ambele din cadrul DIICOT, nu a fost formulată nicio propunere.
 
Conform datelor oficiale, opt magistrați au fost propuși pentru funcții de conducere din Parchetul General, DNA și DIICOT.
 
Magistratul Remus-Iulian Popa a fost propus pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției de Urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (Parchetul General).
 
Magistratul Antonia-Eleonora Constantin a fost propusă pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției Judiciare în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Magistratul Cristina Daniela Balcan a fost propusă pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției de Resurse umane și documentare în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Magistratul Adrian Cornel Nicolau a fost propus pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției Parchetelor militare în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 

Magistratul Adrian Petre Todoran a fost propus pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției de Combatere a criminalității organizate în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
 
Magistratul Marinela Mincă a fost propusă pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției Judiciare penale în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

 
Magistratul Mihaiela Moraru-Iorga a fost propusă pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției de Combatere a corupției în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.
 
Magistratul Ionuț Ardeleanu a fost propus pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției de Combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.
 
Propunerile au fost transmise Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru obținerea avizului, iar apoi vor fi transmise Președintelui României.
 
Amintim, în perioada 6-16 noiembrie 2023, s-au desfășurat, la sediul Ministerului Justiției, interviurile pentru: patru funcții de procuror-șef de secție în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție; trei funcții de procuror-șef de secție în cadrul DNA; trei funcții de procuror-șef de secție în cadrul DIICOT.
 
Conform Ministerului Justiției, interviurile au fost desfășurate în fața comisiei de interviu constituită, potrivit legii, din reprezentanții Ministerului Justiției, ai Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului Național al Magistraturii și Academiei de Studii Economice și compusă din ministra Justiției, secretari de stat, procurori, un profesor de management și un psiholog.
 
De asemenea, reprezentanții MJ au precizat că, în urma fiecărei serii de interviuri, au avut loc consultări extinse și minuțioase între ministrul Justiției și toți membrii comisiei de interviu.
 
Acum, urmează ca Secția pentru Procurori a CSM să analizeze propunerile și să supună la vot acordarea avizului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ultima oră!
Beatrice Silvia Șișman și Gabriela Rugea, reîncadrarte procurori la Constanța și Tulcea!

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu preia, de azi, șefia DNA Constanța! (DOCUMENTE)

22 Feb 2024 755

VIDEO Procurorul Vasile Abagiu, de la DNA Constanța, i-a trimis în judecată pe Tocia Stelian, Apostol Cristian Ionuţ, Pomjan Rolland și Yovdiy Yuriy

21 Feb 2024 853

Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, așteptat la Tribunalul Constanța!

19 Feb 2024 647

Ce au găsit procurorii DNA într-un coș de gunoi Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior în Primăria Constanța, acord cu procurorii DNA! Ședință importantă azi la Tribunalul Constanța (DOCUMENT)

19 Feb 2024 1181

DNA angajează telefonist! Se cer studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat

19 Feb 2024 11160

Baza Logistică Navală a bătut palma cu Tehnorex International SRL, din Constanța! (DOCUMENT)

19 Feb 2024 418

Borș Ioan, șeful Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, reținut de DNA!

16 Feb 2024 468

Șase procurori cer să fie eliberați din funcție, prin pensionare! Printre magistrați, un șef de serviciu din DNA

16 Feb 2024 749

DNA Tribunalul Constanța amână, pentru a cincea oară, pronunțarea în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

15 Feb 2024 725

„Bombă“ de la DNA! Cinci angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, trimiși în judecată

15 Feb 2024 697

Interceptări în dosarul lui Petrof Paul, fostul șef al Vămii Constanța Sud Agigea, directorul Vămii București!

15 Feb 2024 1159

Joi, 15 februarie 2024 Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

15 Feb 2024 676

Petrof Paul, fostul șef al Vămii Constanța Sud Agigea, directorul Vămii București, arestat preventiv!

15 Feb 2024 468

Zi importantă pentru DNA Constanța! Este vizat dosarul Spitalului Municipal din Constanța (DOCUMENT)

14 Feb 2024 703

Apartament la Eforie – Constanța Averea și interesele lui Petrof Paul, fostul șef al Vămii Constanța Sud Agigea, directorul Vămii București, reținut de DNA! (DOCUMENTE)

14 Feb 2024 1470