Ministerul Justiției selectează procurori pentru a-i propune șefi în DNA, DIICOT și Parchetul General (DOCUMENT)

Foto cu rol ilustrativ. Sursa foto: Facebook.com - Direcția Națională Anticorupție
  • În Secțiunea Document poate fi consultat Anunțul publicat pe site-ul oficial al Direcției Naționale Anticorupție, cuprinzând Calendarul estimativ al procedurii, condiții de participare, modul de desfășurare, criteriile de evaluare, dar și detalii despre interviu.
Ministerul Justiției continuă procedura de selecție a procurorilor în vederea formulării către Președintele României a propunerilor de numire a acestora pe funcțiile de conducere vacante din DNA, DIICOT și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, adică Parchetul General.
 
Funcțiile vacante vizate de această procedură sunt:
  • patru posturi de procuror-șef de secție în PÎCCJ (Secția de Urmărire penală și criminalistică, Secția Judiciară, Secția de Resurse umane și documentare și Secția Parchetelor militare),
  • trei funcții de procuror-șef de secție în DNA (Secția de Combatere a corupției, Secția de Combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și Secția Judiciară penală),
  • procuror-adjunct pentru DIICOT
  • și, respectiv, trei posturi de procuror-șef secție în DIICOT (Secția de Combatere a criminalității organizate, Secția de Combatere a traficului de droguri și Secția de Combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice).
 
Procedura, demarată la începutul acestei luni, continuă până pe 24 noiembrie 2023, procurorii având termen de depunere a cererilor de înscriere, în care să precizeze și funcția pentru care candidează până la data de 17 octombrie 2023, ora 12.00, la Direcția Resurse Umane din cadrul Ministerului Justiției.
 
Lista procurorilor care îndeplinesc condițiile cerute de lege pentru a participa la procedură va fi afișată până la data de 23 octombrie 2023.
 
Ulterior, în perioada 6 noiembrie 2023 – 17 noiembrie 2023, procurorii vor susține un interviu, la sediul MJ, în fața ministrului Justiției și a comisiei de interviu.
 
Interviul va consta în susținerea proiectului privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care candidează, verificarea aptitudinilor manageriale și de comunicare ale candidatului și evaluarea aspectelor legate de modul în care candidatul se raportează la valorile profesiei și ale funcției pentru care candidează.
 
Rezultatele selecției vor fi publicate la data de 24 noiembrie 2023.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat Anunțul publicat pe site-ul oficial al Direcției Naționale Anticorupție, cuprinzând Calendarul estimativ al procedurii, condiții de participare, modul de desfășurare, criteriile de evaluare, dar și detalii despre interviu.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Lupta pentru conducerea parchetelor din Dobrogea! Magistrații Bratosin, Grigore-Iacobici, Mergeane și Stanciu, programați la testarea psihologică
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stănculescu Cătălin Liviu, șeful Direcției Energie din Complexul Energetic Oltenia, reținut de DNA

26 Apr 2024 401

Surse - perchezitiții DNA la Complexul Energetic Oltenia

25 Apr 2024 331

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 529

Dosarul SOCEP, instrumentat de DNA Constanța, se va rejudeca! (MINUTĂ)

24 Apr 2024 432

Trimitere în judecată DNA S-a lăudat cu influență asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel București

24 Apr 2024 411

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 854

DNA o trimite în judecată pe Nadia Florentina Racz, fost inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor

23 Apr 2024 438

Procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să-i înlocuiască la DNA Constanța pe Bodean Andrei și Conortos Constantin

23 Apr 2024 714

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 535

Curtea de Apel Constanța, în pronunțare într-un dosar DNA cu un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro

21 Apr 2024 916

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 750

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 568

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 1688

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 697

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

19 Apr 2024 782