Reabilitarea Muzeului de Istorie, pe masa judecătorilor? Ce s-a întâmplat în procesul deschis de compania Actaeon Invest Consiliului Județean Constanța

  • Judecătorii Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței au ajuns la concluzia că, de fapt, competența de soluționare a cauzei revine unor alți colegi.
  • Luni, 14 iunie 2021, Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului a admis excepția necompetenței materiale și a declinat dosarul spre competentă soluționare Secției a II-a Civile.
  • Este vorba despre dosarul 4119/118/2021, în care SC Actaeon Invest SA, în calitate de reclamant, a chemat în judecată Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța.

Procesul pe care compania Actaeon Invest l-a intentat Consiliului Județean Constanța, după rezilierea contractului de reabilitare a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța a avut un prim termen în urmă cu două zile, la Tribunalul Constanța.
 
De bine ce a început, însă, judecătorii Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței au ajuns la concluzia că, de fapt, competența de soluționare a cauzei revine unor alți colegi.
 
În acest sens, luni, 14 iunie 2021, Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului a admis excepția necompetenței materiale și a declinat dosarul spre competentă soluționare Secției a II-a Civile.
 
Decizia de luni a instanței este fără cale de atac.
 
În acest context, urmează că procesul să se desfășoare la Secția a II-a Civilă a instanței.

 
Contract rezilitat de CJC
 
Amintim, este vorba despre dosarul 4119/118/2021, în care SC Actaeon Invest SA, în calitate de reclamant, a chemat în judecată Unitatea Administrativ Teritorială Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța.
 

Obiectul dosarului îl reprezintă un litigiu privind achizițiile publice, iar acesta a fost deschis la data de 2 iunie 2021, la câteva zile după ce Consiliul Județean Constanța a anunțat rezilierea contractului încheiat cu firma respectivă pentru reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
 
Valoarea contractului era de 13 milioane de lei fără TVA, iar acesta fusese adjudecat de asocierea Actaeon Invest SA (lider de asociere) - Research Consorzio Stabile SC ARL - Princer SA.

 
Indiferent care va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Reabilitarea MINAC în aer! Petre Enciu (CJC) - „Avem de-a face cu firmă neserioasă, care proiectează probleme, în loc de proiecte tehnice”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța Șase clădiri emblematice din municipiu vor fi iluminate arhitectural timp de o lună (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 214

Nava de pasageri Scenic Opal a ajuns la Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 413

Compania Forex SRL, din Constanța, cu mai multe contracte publice, a intrat în faliment! (MINUTĂ)

05 Apr 2024 736

LIVE TEXT Vernisaj despre fotografiile lui Virgil Nicolau la MINA Constanța (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 777

Vernisajul expoziției „Virgil Nicolau–Fotograful Constanței și Mamaiei de altădată” va avea loc MINA Constanța

20 Mar 2024 552

Constănțenii, invitați la expoziția „Rețeaua Memoriei - Identități, itinerarii și confluențe muzeale“, lansată de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 743

LIVE TEXT Vernisajul expoziției „Rețeaua Memoriei - Identități, itinerarii și confluențe muzeale“, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 658

Vernisajul expoziției „Rețeaua Memoriei - Identități, itinerarii și confluențe muzeale” va avea loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

07 Mar 2024 682

Muzeul de Artă Populară Constanța Zilele Babei Dochia. Istorie, semnificații și obiceiuri

01 Mar 2024 601

Ședință CJ Constanța Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanţa, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

04 Feb 2024 874

LIVE TEXT Unirea Principatelor Române, sărbătorită la MINA Constanța printr-un simpozion (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Jan 2024 951

Simpozion despre Unirea Principatelor Române la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

22 Jan 2024 759

Mihai Bucovală, arheologul care a trăit și și-a desăvârșit cariera la Constanța

07 Jan 2024 957

Retrospectiva lansărilor de carte la Constanța, în anul 2023. Ce autori și-au prezentat noile creații editoriale

05 Jan 2024 959

Retrospectivă 2023 Un an bogat în activități culturale la Constanța. De la spectacole de teatru și vernisaje la proiecția documentarului „FLAVOURS OF ROMANIA-DOBROGEA”

28 Dec 2023 1015