Scandal monstru la Oltina! Tribunalul Constanța a dictat zeci de ani de închisoare. Dosarul, în apel

  • La momentul mediatizării cauzei, magistrații au arătat că din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, pe fondul unei situaţii conflictuale şi al consumului de băuturi alcoolice, la data de 22 august 2020, în jurul orelor 22.00, în cursul unei altercaţii ce s-a produs între membrii a două familii din comuna Oltina, judeţul Constanţa, inculpaţii le-ar fi agresat pe cel puţin două persoane vătămate, prin aplicarea de lovituri repetate cu pumnii, picioarele şi obiecte contondente (bastoane telescopice metalice), astfel încât una dintre victimele agresiunii a suferit grave leziuni cranio-cerebrale, care i-au pus viaţa în primejdie, prin şoc hemoragic, iar cealaltă victimă leziuni uşoare.
  • Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Patru persoane din localitatea Oltina, județul Constanța, bănuite de tentativă la omor, și-au aflat primele pedepse! Dosarul a fost soluționat de Tribunalul Constanța, în primă instanță, care a dictat peste 30 de ani de închisoare, hotărârea nefiind una definitivă.


Amintim că la momentul mediatizării cauzei, magistrații au arătat că din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, pe fondul unei situaţii conflictuale şi al consumului de băuturi alcoolice, la data de 22 august 2020, în jurul orelor 22.00, în cursul unei altercaţii ce s-a produs între membrii a două familii din comuna Oltina, judeţul Constanţa, inculpaţii le-ar fi agresat pe cel puţin două persoane vătămate, prin aplicarea de lovituri repetate cu pumnii, picioarele şi obiecte contondente (bastoane telescopice metalice), astfel încât una dintre victimele agresiunii a suferit grave leziuni cranio-cerebrale, care i-au pus viaţa în primejdie, prin şoc hemoragic, iar cealaltă victimă leziuni uşoare.


Conform portalului instanțelor de judecată, în prezentul dosar inculpații sunt: Costache George, Costache Cristian Dumitru, Costache Vivian și Constantin Florin.


Asta în timp ce părțile civile sunt: Deacu Florin, Jianu Marian și Spitalul Clinic Județean de Urgența Constanța.

În dosar, Tribunalul Constanța a aplicat următoarele pedepse: Costache George a luat 9 ani de închisoare, Costache Cristian Dumitru - 8 ani şi 7 luni de închisoare, Costache Vivian - 9 ani de închisoare, iar Constantin Florin a luat 7 ani de închisoare.


Tribunalul a admis acţiunea civilă şi i-a obligat în solidar pe inculpaţii Constantin Florin, Costache George, Costache Cristian Dumitru şi Costache Vivian la plata sumei de 4.737,88 lei către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, reprezentând daune materiale, contravaloarea serviciilor medicale ocazionate cu victima Deacu Florin (spitalizare şi cheltuieli medicale).


Mai mult, instanța a admis în parte acţiunea civilă şi i-a obligat în solidar pe inculpaţii Constantin Florin, Costache George, Costache Cristian Dumitru şi Costache Vivian la plata sumei de 12.000 de euro în echivalent lei la data plăţii către partea civilă Deacu Florin, reprezentând daune morale şi obligă in solidar pe inculpaţii Costache George, Costache Cristian Dumitru și Costache Vivian la plata sumei de 4.000 de euro în echivalent lei la data plăţii către partea civilă Jianu Marian, reprezentând daune morale şi respinge restul pretenţiilor civile (morale) formulate de părţile civile Deacu Florin şi Jianu Marian, după cum se arată pe portalul instanțelor de judecată.


Face precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Șase mandate de arestare emise de Tribunalul Constanța!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scandal în fața unui firme din Oltina

24 Aug 2020 1622