Șase mandate de arestare emise de Tribunalul Constanța!

  • Face precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate benficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județul Constanța, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc, lipsire de libertate în mod ilegal și spălare de bani.
 
Perchezițiile au fost efectuate la locuințele a 8 persoane, din județul Constanța.
 
Din cercetări a reieșit că, începând cu luna noiembrie 2022, acestea ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii, în România, respectiv în municipiul Constanța, dar și în Grecia și Germania, a infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.
 
Cele 8 persoane ar fi obligat la exploatarea prostituției o femeie, de 41 de ani și o minoră, de 16 ani, transportând persoanele vătămate în afara țării și obținând, astfel, sume de bani din practicarea prostituției de către acestea.
 
De asemenea, ar fi disimulat adevărata proveniență a sumei de aproximativ 40.000 de lei, bani proveninți din săvârșirea infracțiunii de proxenetism, pe care i-ar fi depus în contul unei societăți comerciale la care una dintre cele 8 persoane ar fi fost administrator.
 
În urma efectuării prechezițiilor, au fost descoperite și ridicate 13 telefoane mobile, un laptop, un computer, 32.000 de lei, 100 de euro, un pistol airsoft, de calibrul 6 mm, muniție, arme albe, diferite cantități de droguri și înscrisuri cu valoare probatorie.
 
În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de 7 bănuiți, pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, lipsire de libertate în mod illegal și spălare de bani.
 
În cursul zilei de astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 

La acțiune au participat polițiștii serviciilor de combatere a criminalității organizate Porturi Maritime, Tulcea, ai Serviciului Criminalistic din Constanța, precum și jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.
 
Face precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate benficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, în dosarul 5873/118/2023 Tribunalul Constanța a dispus emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor „Stamat Viorica, Vârdol Beatrice-Elena, Hristu Daniel-Marius, Zarea Ana-Maria, Matyaş Ion, Matyaş Gabriel“.
 
Totodată, instanța a respins ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Constanţa privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul DRĂGOI IONUȚ-ADRIAN, față de care s-a luat măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 24.08.2023 până la data de 22.10.2023, inclusiv.

Decizia Tribunalului a fost contestată la instanța superioară.

Face precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate benficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Șoferul implicat în accidentul mortal de la 2 Mai, audiat de procurorii DIICOT Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la Constanța la persoane bănuite de trafic de droguri! Mai mulți suspecți, reținuți (GALERIE FOTO)

27 Nov 2023 897

DIICOT „lovește“ la Constanța! Percheziții pentru droguri. Cu cât se vindea un gram de „Cristial“

19 Nov 2023 1161

CSM a încetat mandatul prim-procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, numit la DIICOT

18 Nov 2023 1425

O tânără din Vrancea, obligată să presteze servicii sexuale contra cost la Constanța! Oficial de la DIICOT

14 Nov 2023 702

DIICOT își mărește forțele cu procurori din Constanța! Cine sunt noii luptători anti-mafia!

08 Nov 2023 913

DIICOT Constanța, trimitere în judecată! Printre inculpați, Economu International Shipping Agency SRL, firma administrată, până de curând, de președintele Comunității Elene din Constanța

01 Nov 2023 6662

Canabis, ecstasy și 3-CMC (cristal) pe străzile din Constanța. Procurorii DIICOT anunță finalul anchetei

24 Oct 2023 1694

Dosarul celui mai tânăr inculpat trimis în judecată de DIICOT Constanța a ajuns la Curtea de Apel Constanța!

22 Oct 2023 1042

DIICOT explică de ce a trimis în judecată toată familia Pascu! Printre inculpați, tânărul acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai (RECHIZITORIU)

19 Oct 2023 868

Presupus dealer de droguri, prins de DIICOT Constanța! Acuzat că vindea și „cristal“ (FOTO)

12 Oct 2023 2940

Prostituție în cluburi de noapte Percheziții în Constanța și București la persoane bănuite de proxenetism! Ce a scos la iveală ancheta procurorilor DIICOT

09 Oct 2023 889

Aproape 200 de kilograme de heroină introdusă în România, prin Portul Constanța! Oficial de la DIICOT (FOTO+VIDEO)

09 Oct 2023 778

Percheziții masive într-un dosar de proxenetism! Poliția și DIICOT acționează în București și Constanța (VIDEO)

08 Oct 2023 844

Zeci de percheziții în Constanța pentru trafic de minori și proxenetism

03 Oct 2023 876

Mega-dosar la DIICOT Constanța! 15 persoane trimise în judecată

27 Sep 2023 3996