UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)


Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, în două cauze penale, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit IPJ Constanța, din actele de urmărire penală efectuate, în prima cauză penală, a rezultat faptul că un bărbat ar fi introdus pe teritoriul țării, din Spania, prin intermediul unei firme de transport colete, 8 kilograme de canabis, destinate vânzării către consumatori din județul Constanța.

De asemenea, acesta a fost prins în flagrant delict, în timp ce ar fi deținut în autoturismul cu care se deplasa, aproximativ 180 de grame de droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), în scopul comercializării.Ce s-a descoperit în urma perchezițiilor 

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate aproximativ 1,4 kilograme de canabis și 400 de grame de rezină de canabis (droguri de risc), un cântar electronic de precizie și un aparat de vidat, pungi pentru vidat și pliculețe noi, precum și alte mijloace de probă.

În cea de-a doua cauză penală, investigațiile efectuate au relevat că, în perioada 2023 - martie 2024, 9 persoane ar fi deținut, stocat, manipulat și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de substanță psihoactivă (ADB-BUTINACA), pentru sume cuprinse între 100 și 400 de lei.

Au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate diverse cantități de substanțe psihoactive, dar și droguri de risc (canabis și rezină de canabis), obiecte purtătoare de urme de substanță, 66.000 de lei, aproximativ 21.000 de euro, precum și alte mijloace de probă.
Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 10 persoane

La datele de 21 și 22 martie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 10 persoane, pentru 24 de ore.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a celor 10 persoane, pentru 30 de zile.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, mai transmite IPJ Constanța. 


UPDATE- Iată cine sunt cei 10 reținuți
 
Cei 10 reținuți sunt, potrivit portal instanțe de judecată: „Mitriş Iulian Mihăiţă, Păun Ioan, Drăgan Gheorghe, Păun Sorin Ion, Ilie Alexandru Bogdan , David Zadnipru Ioana Daniela , Simon Lucian Sorin, Movilă Cristian, Tudorică Teodor Eduard“ și „Ovessea Daniel“. 
 
În dosarul 1953/118/2024, Tribunalul Constanța a decis arestarea lui Ovessea Daniel.
 
În dosarul 1954/118/2024,  instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, Serviciul Teritorial Constanţa, cu privire la „Drăgan Gheorghe, Ilie Alexandru-Bogdan şi Tudorică Teodor-Eduard“, după cum se arată pe portalul instanțelor de judecată.
 
Totodată, instanța a respins propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, Serviciul Teritorial Constanţa, privind arestarea preventivă a inculpaţilor „Mitriș Iulian-Mihăiță, Păun Sorin-Ion, David-Zadnipru Ioana-Daniela, Simon Lucian-Sorin Şi Movilă Cristian, ca neîntemeiată“, conform minutei. 
  
În continuare, tribunalul a decis plasarea lor sub control judiciar. 
 
Deciziile tribunalului au fost contestate la Curtea de Apel Constanța. 
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Citește și:

Percheziții în județul Constanța într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 1.800.000 de lei

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Medgidia, județul Constanța Percheziții într-un dosar penal privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor

30 Apr 2024 629

Percheziții Constanța Lucrător la o casă de schimb valutar, suspectat că și-ar fi însușit aproape de 200.000 lei

30 Apr 2024 530

Poliția Municipiului București - Perchezitii intr-un dosar de înșelăciune

26 Apr 2024 297

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 705

UPDATE. Procurorii din Constanța, percheziții în București, Ilfov și Cluj, pentru înșelăciune și șantaj! (VIDEO)

25 Apr 2024 725

În Constanța Bărbat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO)

23 Apr 2024 724

Zeci de percheziții, efectuate în ultimele două săptămâni! Peste 20 de suspecți, reținuți

20 Apr 2024 536

Percheziții la Constanța într-un dosar de tentativă de tâlhărie calificată Doi constănțeni, acuzați că ar fi intrat în casa unei femei pe care au bătut-o (VIDEO)

18 Apr 2024 780

Femeie reținută la Constanța pentru fals și uz de fals! Cum acționa suspecta

17 Apr 2024 688

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 973

Poliția Municipiului București - Perchezitii intr-un dosar de înșelăciune

17 Apr 2024 309

Percheziții într-un dosar penal de înșelăciune și fals în declarații, în Constanța

16 Apr 2024 650

Droguri vândute pentru sume între 120 și 450 de lei la Constanța! Doi suspecți au ajuns după gratii

11 Apr 2024 616

Bărbat suspectat de trafic de droguri, reținut la Constanța! Ce au găsit polițiștii și procurorii în locuința acestuia (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 608

Percheziții în București și alte două județe din țară! Vizate, persoane suspectate de șantaj

11 Apr 2024 422