Procurorul general al Dobrogei și șefa DIICOT Constanța, printre reclamanți Mai mulți procurori din Constanța au dat în judecată Ministerul Public! Răspunsul Tribunalului (MINUTA)


Tribunalul a respins astăzi, 5 aprilie 2024, acțiunea deschisă de mai mulți procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, dar și ai DIICOT Constanța, în contradictoriu cu Ministerul Public.
 
Printre reclamanții din dosar se află magistrații Elena Mihaela Mergeane, actualul procuror general al Dobrogei, alături de procurorii generali adjuncți ai PCA Gigi Valentin Ștefan și Teodora Elena Rotea, dar și magistratul Mădălina Camelia Hira, șefa DIICOT Constanța.
 
Dosarul se află pe rolul Secției I Civile a instanței, fiind vorba despre o „acțiune în constatare“ a unor drepturi, în materia Litigii de muncă.
 
Iată minuta deciziei de astăzi, 5 aprilie 2024, din dosarul 1634/118/2023, pronunțată de către judecătorii Tribunalului Constanța:
 
„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Respinge cererea formulată faţă de Parchetul de pe lângă ÎCCJ ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesual pasivă.
Respinge excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, invocată de pârâţi, ca nefondată.
Respinge ca nefondată excepţia lipsei calităţii procesual pasive a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi Tribunalul Constanţa şi DIICOT.
Respinge cererea formulată de reclamanţi, în contradictoriu cu pârâţii Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Tribunalul Constanţa şi DIICOT, ca nefondată.
Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Constanţa“
 

Astfel, procurorii au acum la dispoziție zece zile de la primirea deciziei motivate a instanței pentru a declara apel.
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunalul Constanța, cazul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Monica Vieru, din cadrul Secției I Civile a instanței.

 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, reclamanți în proces sunt mai mulți procurori cu funcții de conducere din Constanța.
 
Este vorba despre magistrații Mihaela Elena Mergeane, Gigi Valentin Ștefan, Camelia Mădălina Hira, Cornelia Dumitrescu, Laura Subțirelu, Vasile Drăghici, Teodor Niță, Grațiela Venera Lăzureanu, Elena Stoica, Elena Teodora Rotea, Laurențiu Bratosin, Gill Julien Grigore Iacobici, Camelia Maria Conortos și Silviu Viorel Radu.
 
Rolul de pârât revine Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, alături de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, dar și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
 
Astăzi, Tribunalul Constanța a stabilit că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nu ar avea calitatea procesuală în proces și a decis respingerea acțiunii procurorilor.
 
Rămâne de văzut dacă se va declara apel.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Monica Mariana Drumea, prim-procurorul PJ Hârșova, vizată de acțiunea disciplinară demarată de Inspecția Judiciară. Decizia CSM (MINUTA)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Din 1 februarie Teodora Elena Rotea, noul procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța

23 Jan 2024 788

Avere și interese Teodora Elena Rotea, propusă procuror general adjunct al Dobrogei! (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 1083

De mâine, 10 ianuarie Procurorul Gigi Valentin Ștefan revine în conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța!

09 Jan 2024 2184

Gigi Valentin Ștefan, propus procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța

05 Jan 2024 1262

Oficial, din prima zi a anului Magistratul Mihaela Elena Mergeane este noul procuror general al Dobrogei (DOCUMENTE)

02 Jan 2024 1265

Oficial Mihaela Elena Mergeane, numită procuror general al Dobrogei, de la 1 ianuarie 2024

29 Nov 2023 1512

Noua „gardă“ a magistraților Cine va conduce justiția din Constanța pentru următorii ani

26 Nov 2023 2280

Ce avere are magistratul Mihaela Elena Mergeane, procuror general adjunct al Dobrogei, viitor procuror general (DOCUMENTE)

22 Nov 2023 4212

Magistratul Mihaela Elena Mergeane va fi noul procuror general al Dobrogei! A luat 9,80 la testarea scrisă, a doua medie pe țară

22 Nov 2023 2035

Lupta pentru conducerea parchetelor din țară! Începe corectarea lucrărilor scrise

13 Nov 2023 1136

Când susțin procurorii Bratosin, Grigore-Iacobici, Mergeane și Stanciu examenul scris în concursul pentru conducerea parchetelor

27 Oct 2023 1599

Magistrații care vor să fie procurorii generali ai Dobrogei și-au susținut proiectele manageriale

15 Oct 2023 1312

Concurs pentru conducerea procurorilor din Dobrogea! Când susțin procurorii proiectul managerial

01 Oct 2023 4798

Lupta pentru conducerea parchetelor din Dobrogea! Magistrații Bratosin, Grigore-Iacobici, Mergeane și Stanciu, programați la testarea psihologică

26 Sep 2023 1064

Concurs pentru funcția de procuror general al Dobrogei! Când au loc testarea psihologică și verificarea rezistenței la stres a procurorilor

14 Sep 2023 1951