Noua „gardă“ a magistraților Cine va conduce justiția din Constanța pentru următorii ani

  • Noul procuror general al Parchetului Curții de Apel Constanța va fi, din ianuarie 2024, magistratul Mihaela Elena Mergeane.
  • Președintele Curții de Apel Constanța este magistratul Alina Gabriela Jurubiță.
Consiliul Superior al Magistraturii va valida, în ședința Secției pentru Procurori din 28 noiembrie 2023, rezultatele concursului pentru ocuparea funcțiilor de conducere din cadrul unităților de parchet din țară.
 
Tot în cursul acestui an, CSM a validat și rezultatele concursului pentru funcțiile de conducere la instanțele din țară.
 
În acest context, ZIUA de Constanța prezintă magistrații care asigură funcțiile de conducere din instanțele și parchetele din județ.
 
Parchetele din Constanța
 
De la începutul anului viitor, Parchetul Curții de Apel Constanța va fi condus de noul procuror general, magistratul Mihaela Elena Mergeane, după ce aceasta a obținut cea mai mare notă la concursul organizat de CSM.
 
Tot la nivelul PCA Constanța, funcția de procuror general adjunct ocupată în prezent de Mihaela Elena Mergeane va deveni ulterior vacantă, începând cu data la care va începe mandatul său ca procuror general.
 
Amintim, cea de-a doua funcție de procuror general adjunct al PCA Constanța este vacantă de la momentul pensionării magistratului Beatrice Silvia Șișman.
 
Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța este condus de prim-procurorul Viorel Gabriel Teliceanu, care a câștigat anul trecut concursul pentru un nou mandat la conducerea unității de anchetă.
 

În continuare, tot la PT Constanța, a fost recent delegată prim-procuror adjunct magistratul Anca Ramona Micu, după ce fostul adjunctul în funcție, magistratul Andra Georgiana Vasile, a promovat concursul pentru DIICOT.
 
Recent, magistratul Mihai Alexandru Stanciu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, a câștigat concursul pentru un nou mandat în funcția de conducere, iar magistratul Veronica Jalbă a fost numită prim-procuror adjunct.

 
Pentru cea de-a doua funcție de prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța, Secția pentru Procurori a CSM va analiza tot în ședința din 28 noiembrie 2023 propunerea de delegare în această funcție a magistratului Corina Elena Stere.
 
Conducerea Parchetului Judecătoriei Mangalia este asigurată de magistratul Andrei Alexandru Bogdan, din cadrul PJ Constanța, delegat prim-procuror, până la data de 1 februarie 2024.
 
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia este magistratul Fănel Stănilă, al cărui mandat este valabil până în ianuarie 2025.
 
Nu în ultimul rând, Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârșova este condus de către magistratul Monica Mariana Drumea, delegată pe funcția de prim-procuror până la mijlocul lunii ianuarie 2024.
 
Instanțele din Constanța
 
Curtea de Apel Constanța este condusă de președintele Alina Gabriela Jurubiță, al cărei mandat este valabil până la mijlocul anului 2025.
 
Magistrații Mihaela Cristina Mocanu și Claudiu Iulian Răpeanu sunt cei doi vicepreședinți ai Curții, în urma câștigării concursului, mandatelor lor fiind valabile până la începutul lunii ianuarie 2024.
 
Președintele Tribunalului Constanța este magistratul Mihaela Cristina Grădinariu, mandatul său fiind valabil începând cu luna august 2022 și până la mijlocul anului 2026.
 
Cei doi vicepreședinți ai Tribunalului sunt judecătorul Costin Smarandi, cu mandat valabil până la începutul anului 2026, și magistratul Marius Cătălin Croitoru, președintele de drept al Judecătoriei Medgidia, delegat vicepreședinte al Tribunalului.
 
Judecătoria Constanța este condusă de președintele Oana Mihaela Sorescu, al cărei mandat este valabil până în ianuarie 2025, iar vicepreședinte a fost delegat magistratul Ovidiu Florin Constantinescu, începând cu data de 28 noiembrie 2023.
 
Judecătoria Medgidia este condusă, după delegarea judecătorului Marius Cătălin Croitoru la Tribunal, de către magistratul Laura Sărac Aldea, a cărei delegare pe funcție a fost prelungită recent de CSM.
 
Vicepreședintele Judecătoriei Medgidia a fost delegat magistratul Mircea Florentin Panait.
 
Judecătoria Mangalia este condusă de magistratul Carmen Claudia Berevoescu, în urma delegării primite de la CSM, iar Judecătoria Hârșova este condusă de magistratul Isabela Alina Stănescu, al cărei mandat este valabil până în ianuarie 2026.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Justiție la Constanța!
CSM a aprobat! Judecătorul Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța! Marius Cătălin Croitoru, la Tribunal

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorul general al Dobrogei și șefa DIICOT Constanța, printre reclamanți Mai mulți procurori din Constanța au dat în judecată Ministerul Public! Răspunsul Tribunalului (MINUTA)

05 Apr 2024 596

Din 1 februarie Teodora Elena Rotea, noul procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța

23 Jan 2024 780

Avere și interese Teodora Elena Rotea, propusă procuror general adjunct al Dobrogei! (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 1077

De mâine, 10 ianuarie Procurorul Gigi Valentin Ștefan revine în conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța!

09 Jan 2024 2160

Gigi Valentin Ștefan, propus procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța

05 Jan 2024 1260

Oficial, din prima zi a anului Magistratul Mihaela Elena Mergeane este noul procuror general al Dobrogei (DOCUMENTE)

02 Jan 2024 1264

Oficial Mihaela Elena Mergeane, numită procuror general al Dobrogei, de la 1 ianuarie 2024

29 Nov 2023 1504

Ce avere are magistratul Mihaela Elena Mergeane, procuror general adjunct al Dobrogei, viitor procuror general (DOCUMENTE)

22 Nov 2023 4195

Magistratul Mihaela Elena Mergeane va fi noul procuror general al Dobrogei! A luat 9,80 la testarea scrisă, a doua medie pe țară

22 Nov 2023 2028

Lupta pentru conducerea parchetelor din țară! Începe corectarea lucrărilor scrise

13 Nov 2023 1131

Când susțin procurorii Bratosin, Grigore-Iacobici, Mergeane și Stanciu examenul scris în concursul pentru conducerea parchetelor

27 Oct 2023 1589

Magistrații care vor să fie procurorii generali ai Dobrogei și-au susținut proiectele manageriale

15 Oct 2023 1309

Concurs pentru conducerea procurorilor din Dobrogea! Când susțin procurorii proiectul managerial

01 Oct 2023 4791

Lupta pentru conducerea parchetelor din Dobrogea! Magistrații Bratosin, Grigore-Iacobici, Mergeane și Stanciu, programați la testarea psihologică

26 Sep 2023 1062

Concurs pentru funcția de procuror general al Dobrogei! Când au loc testarea psihologică și verificarea rezistenței la stres a procurorilor

14 Sep 2023 1945