Tudor Hubati, adjunctul Zonei Libere Sulina, proces la Constanța cu inspectorii de integritate

Administrația Zonei Libere Sulina. Sursa foto: Administrația Zonei Libere Sulina

Tudor Hubati, directorul adjunct al Zonei Libere Sulina, se va judeca la Constanța pentru anularea raportului întocmit de Agenția Națională de Integritate în cazul său.
 
Dosarul 890/88/2023 a ajuns la Curtea de Apel Constanța după ce Tribunalul Tulcea și-a declinat competența de soluționare.
 
Cazul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, iar dosarul urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată, pentru a se stabili data primei înfățișări în cauză.
 
Amintim, la data de 7 iunie 2023, Agenția Națională de Integritat a anunțat că Tudor Hubati, consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Sulina, din județul Tulcea, „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 07 noiembrie 2017“.
 
Inspectorii de integritate au anunțat atunci că starea de incompatibilitate a apărut „întrucât deține și exercită simultan atât funcția de consilier local cât și pe cea de director general adjunct în cadrul unei regii autonome aflate sub autoritatea consiliului judeţean, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003“.
 
Tudor Hubati este director adjunct la Administrația Zonei Libere Sulina și consilier local, la al doilea mandat, la Sulina din partea PSD.
 
În 2020 a candidat la Primăria Sulina din partea PSD.
 

Detalii despre declarațiile de avere și de interese, dar și despre firmele lui Tudor Hubati pot fi accesate în articolul
 
ANI acuză – incompatibilitate

Averea, interesele și firmele lui Tudor Hubati, directorul adjunct al Zonei Libere Sulina! (DOCUMENTE)

 
La data de 3 iulie 2023, Tudor Hubati a atacat în instanță, la Tribunalul Tulcea, raportul întocmit de inspectorii de integritate în cazul său.
 
În Hotărârea 68/2024 a Tribunalului Tulcea, de declinare a dosarului, se arată că „reclamantul Hubati Tudor în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate a solicitat ca prin hotărârea ce se va pronunţa să s dispună anularea Raportului de evaluare nr. 23226/G/II/07.06.2021, întocmit de pârâtă“.
 
Pe 25 ianurie 2024, judecătorii din Tulcea au decis declinarea dosarului, astfel că acum cazul a ajuns la Constanța.
 
Decizia pe care o vor pronunța judecătorii din Constanța va putea fi ulterior atacată de către părțile nemulțumite la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă de Justiție a României.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, Agenția Națională de Integritate
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Portul Tulcea se schimbă la față! Se vor monta pontoane de acostare cu pasarele de acces și amfiteatru, pentru ambarcațiuni mici (DOCUMENT)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Izobat Delta SRL, administrată de Hubati Tudor, director adjunct al Administrației Zonei Libere Sulina, contract la Garda de Coastă! (DOCUMENT)

17 Feb 2024 589

Portul Tulcea se schimbă la față! Se vor monta pontoane de acostare cu pasarele de acces și amfiteatru, pentru ambarcațiuni mici (DOCUMENT)

12 Jun 2023 2033

ANI acuză - incompatibilitate Averea, interesele și firmele lui Tudor Hubati, directorul adjunct al Zonei Libere Sulina! (DOCUMENTE)

08 Jun 2023 3036

Firma lui Tudor Hubati, directorul adjunct al Administrația Zonei Libere Sulina Tribunalul Tulcea, revenire asupra deciziei în dosarul privind situația financiară a Cristuff SRL

10 Feb 2021 2200

Cristuff SRL, firma lui Tudor Hubati, directorul adjunct al Administrația Zonei Libere Sulina, în faliment. Se cere atragerea răspunderii

30 Oct 2020 3887