Ultima oră! Decizia Tribunalului Suceava pentru suspecții din Dosarul vaccinărilor false din Mangalia!

  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
  • Decizia Tribunalului Suceava poate fi atacată în termen de 48 de ore.

În urmă cu scurt timp, Tribunalul Suceava a pronunțat o soluție cu privire la cererea DNA Suceava de prelungire a arestului pentru suspecții din Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia.

Surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că propunerea procurorilor Anticorupție a fost admisă pentru toți suspecții, astfel că pentru cinci dintre aceștia arestul preventiv a fost prelungit începând cu data de 20 februarie 2022, în timp ce, pentru cea de-a șasea persoană cercetată, a fost prelungită măsura arestului la domiciliu, începând cu aceeași dată.

Decizia Tribunalului Suceava poate fi atacată de către suspecți, aceștia putând face contestație în termen de 48 de ore.

Suspecții arestați sunt Henriette Raluca Berge și Pompilia Timofei, asistente medicale în cadrul Centrului de Vaccinare amenajat în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia, Elena Daniela Vlădoi, angajată a Spitalului Municipal Mangalia, Andrei Cristian Vlădoi, dar și Marian Ilișoi.
 
La rândul său, Alina Lidia Ilișoi se află în arest la domiciliu.

Așa cum arătam în edițiile anterioare ale ZIUA de Constanța, procurorii DNA Suceava au arătat în referatul propunerii de arestare preventivă a suspecților că grupul infracțional organizat pe care anchetatorii spun că l-au descoperit ca având nucleul în Mangalia ar fi fost pus la cale în timpul unui concediu de odihnă petrecut pe litoralul Mării Negre, la începutul lunii septembrie 2021.
 
În referatul procurorilor DNA Suceava prin care s-a propus arestarea preventivă, se arată că „urmare a cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat existența unui grup infracțional ai cărei membri desfășoară activități ce au drept scop final obținerea de certificate falsificate de vaccinare anti-Covid pentru clienții interesați, în schimbul a diferite sume de bani, cuprinse între 400 și 100 de euro, care se împart între persoanele intermediare, în funcție de numărul lor, și persoana care se ocupă în mod direct și nemijlocit de efectuarea și implementarea în sistem a datelor false“.

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 250.000 de lei Parohie din Mangalia, în proces cu o companie de construcții! Dosarul, amânat după vacanța judecătorească

10 May 2024 245

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Stațiunile Neptun și Olimp!

10 May 2024 253

Achiziția va fi livrată la Mangalia, județul Constanța O unitate militară din Brașov organizează o licitație de peste 80.000.000 de lei. Ce cumpără (DOCUMENT)

09 May 2024 483

Nou val de nemulțumiri la Judecătoria Mangalia Părinții victimelor decedate în 2 Mai - „Ne-au răstălmăcit cuvintele. Una se declara și alta se consemna” (VIDEO)

09 May 2024 892

Judecătoriile Medgidia și Mangalia Magistrații Laura Sărac-Aldea și Florentin Mircea Panait, programați la testarea scrisă în cadrul concursului pentru funcțiile de conducere

09 May 2024 344

Judecătoria Mangalia A fost programat un nou termen în Dosarul 2 Mai. Vlad Pascu va fi adus în sala de judecată

09 May 2024 630

Judecătoria Mangalia Audieri în Dosarul 2 Mai. Tatăl lui Sebi - „Tot ce vedem ne aduce aminte de băiatul nostru”

09 May 2024 452

Audieri în Dosarul 2 Mai Imaginile tragediei, în cuvinte - Mama lui Sebi - „Viața noastră ca familie s-a terminat. Cimitirul a devenit o a doua noastră casă”

09 May 2024 482

Judecătoria Mangalia Victimele accidentului din 2 Mai fac declarații cutremurătoare - „Am coșmaruri noaptea. I-am văzut pe cei doi decedați”

09 May 2024 856

Ultimul termen în Dosarul 2 Mai. Adrian Cuculis - „Ne așteptăm la orice” (VIDEO)

09 May 2024 855

UPDATE Judecătoria Mangalia Nou termen în dosarul 2 Mai! Au început audierile (FOTO+VIDEO)

09 May 2024 1148

Afaceri Constanța Firmă ce se ocupă cu repararea navelor, înființată în stațiunea Saturn de un cetățean ucrainean

08 May 2024 528

Firme Constanța Acționarii companiei Șantierul Naval 2 Mai SA, convocați la AGA! Se discută acordul-cadru pentru serviciile juridice

08 May 2024 943

Achiziții Constanța Primăria Mangalia a cumpărat dotări pentru bazinele de înot din cadrul proiectului „Înființare Bază Sportivă și reabilitare infrastructură rutieră” (DOCUMENTE)

08 May 2024 518

Judecătoria Mangalia, termen „greu“, joi, în dosarul accidentului de la 2 Mai! Încep audierile

08 May 2024 571