Justitie

Un angajat al Penitenciarului Poarta Albă, trimis în judecată pentru luare de mită, menținut în arest

  • Trimiterea în judecată din cursul procesului penal nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus zilele trecute trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Florin Croitoru, agent de poliție penitenciară din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, și Valentin C., persoană fără calități speciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată.


Ieri, Curtea de Apel Constanța a decis ca cei doi să rămână în stare de arest preventiv. Și asta deși Tribunalul Constanța dispusese înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpaţi cu măsura controlului judiciar.


Decizia tribunalului a fost contestată de procurori la Curtea de Apel, instanță care a decis ca inculpații să rămână în stare de arest preventiv. Hotărârea Curții de Apel Constanța este definitivă.


„Din probele administrate în faza de urmărire penală a rezultat că, inculpatul C. F., în perioada februarie – mai 2020, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, în calitate de agent de poliție penitenciară în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-a solicitat în mod succesiv unei persoane private de libertate în unitatea sus-menționată, și a și primit direct sau prin intermediul inculpatului C. V., aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, și apoi, în aceeași perioadă de timp, a mai solicitat și a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi sport – , un parfum, și o geacă tip vestă, toate acestea pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe deținut, și să-i creeze un regim preferențial de muncă. În caz contrar, agentul de penitenciare C. F. îi îngreuna voit situația deținutului, selecționându-l să-și desfășoare activitatea la ghena de gunoi, precum și pentru a introduce mai multe bunuri interzise la deținere în penitenciar, pe care i le-a dat persoanei private de libertate“, conform procurorilor.


Precizăm că trimiterea în judecată din cursul procesului penal nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.


În cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigații Criminale și al Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, de sprijinul Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, al Brigăzii de Operațiuni Speciale Constanța, și al Autorității Naționale a Penitenciarelor – Penitenciarul Poarta Albă.


Citește și

Penitenciarul Poarta Albă are de ieri un nou deținut. Ce infracțiune a comis

Dosarul în care primarul din Saraiu, Dorinela Irimia, a fost amenințată cu moartea și șicanată în trafic, la primul primul termen în apel

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un ofițer de la Penitenciarul Poarta Albă ar fi fost scuipat și ars cu țigara pe față. Sentință definitivă

25 Sep 2020 999

Noi deținuți la Penitenciarul Poarta Albă. Ce infracțiuni au comis

23 Sep 2020 497

Constănțean condamnat la 250 de zile de detenție, prins de polițiști

09 Sep 2020 511

Copănele și friptură, pe post de proiectile Amenințări cu moartea la Penitenciarul Poarta Albă. Partea vătămată, un gardian. Prima condamnare

08 Sep 2020 1130

Penitenciarul Spital Poarta Albă cumpără echipamente de protecție. Ce sumă a alocat (document)

31 Aug 2020 306

Bărbat escortat și încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă. Ce infracțiune a comis

18 Aug 2020 524

Administraţia Naţională a Penitenciarelor, chemată la judecată de mai mulți foști angajați. Dosarul, la Tribunalul Constanța. Care sunt cererile

17 Aug 2020 894

CNSC O firmă din Ploiești a renunțat la contestația depusă, privind o licitație organizată de Penitenciarul Spital Poarta Albă

03 Aug 2020 537

Mandate puse în aplicare de polițiștii din Constanța

23 Jul 2020 678

Penitenciarul Poarta Albă are de ieri un nou deținut. Ce infracțiune a comis

22 Jul 2020 606

Condamnat în București, prins și încarcerat la Constanța

21 Jul 2020 446

Penitenciarul Poarta Albă caută firmă pentru reparații la instalația electrică (document)

15 Jul 2020 381

Penitenciarul Poarta Albă are de ieri trei noi deținuți. Ce infracțiuni au comis și ce pedepse vor primi

10 Jul 2020 482

Pastilele găsite în penitenciar la Cristi Borcea rămân ale statului

04 Jul 2020 879

Constanța Peste 10 ani de închisoare pentru o femeie, pentru infracțiuni de înșelăciune

03 Jul 2020 653