Un jandarm și un agent de pază, înjunghiați la Costinești! Presupusul autor, în arest 
Tribunalul Constanța a decis azi ca bărbatul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, din Costinești, județul Constanța, acuzat că, în timpul unui conflict, a înjunghiat un jandarm și un agent de pază, să rămână în arest preventiv.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Oficial
 

Constată legalitatea luării măsurii arestării preventive.  Menține măsura arestării preventive (...) pe o durata de 30 de zile, măsura ce urmează a fi verificată până la data de 08.09.2021, inclusiv. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat si procuror. Pronunţată în sedinta in camera de consiliu, azi, 10.08.2021 .

 
Amintim că, zilele trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a trei persoane (un bărbat și cei doi fii ai săi), pentru tentativă la infracţiunea de omor și loviri sau alte violenţe.  
 
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, la data de 27 iunie 2021, pe faleza Soarelui din stațiunea Costinești, județul Constanța, unul dintre cei trei inculpați, în timpul unui conflict, ar fi înjunghiat două două persoane: un agent de pază și un jandarm din București, aflat în vacanță, pe litoral.
 
Agentul de pază prezenta răni în zona abdominală, asta în timp ce jandarmul a fost tăiat în zona spatelui.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Jandarm înjunghiat la Costinești! Dosarul a ajuns la Curtea de Apel

26 Oct 2022 761

Jandarm din București înjunghiat la Costinești! Primele condamnări

21 Sep 2022 878

Jandarm înjunghiat la Costinești! Unul dintre suspecți, menținut în arest preventiv

01 Sep 2022 1051

„M-am târât într-un picior. Nu mai vedeam nimic!“ Jandarm din București înjunghiat la Costinești! Judecata se apropie de final

29 Jun 2022 1396

Jandarm înjunghiat la Costinești! Suspecții, în arest

19 Jan 2022 1175

Un jandarm din București înjunghiat la Costinești! Ultima decizie a judecătorilor

02 Oct 2021 1645

Detalii exclusive! Primele mărturii ale jandarmului înjunghiat la Costinești - „Erau turiști în zonă, însă nu s-a băgat nimeni“ (document)

14 Aug 2021 12705

Aflat în concendiu, pe litoral Un jandarm din București a fost înjunghiat la Costinești. Final de anchetă

07 Aug 2021 2648

Un jandarm a fost înjughiat de şase ori cu un cuţit în timpul unei misiuni

22 Jan 2015 1860