Veste proastă pentru procurori! Judecătoria Medgidia a respins arestarea unei inculpate minore

 


Judecătorii din Medgidia au respins propunerea de arestare formulată de procurorii în cazul unei fete, în vârstă de 14 ani şi 6 luni, din mun. Medgidia, jud. Constanţa, aflată in stare de reţinere, pentru comiterea a 14 infracţiuni de furt și furt calificat.

Instanța a decis ca minora să fie plasată în stare de arest la domiciliu. 

Hotărârea judecătorilor nu este una definitivă. 

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în decursul a aproximativ 5 luni, inculpata S.S., în vârstă de 14 ani şi 6 luni, la acest moment, a săvârşit 14 infracţiuni, dintre care 6 infracţiuni de furt şi 8 infracţiuni de furt calificat, 5 dintre acestea prin pătrunderea in domiciliul persoanelor vătămate, rezultând un prejudiciu compus din suma de 8.780 lei şi valoarea a 9 telefoane mobile, respectiv o valoare totală de peste 20.000 lei.
 
Astfel, profitând de neatenţia persoanelor vătămate sau de lipsa acestora din încăpere, ori de faptul că acestea dormeau, a pătruns în sediile unor instituţii şi persoane juridice de drept privat, în locuinţele unor persoane vătămate, dar şi în saloanele de spital, unde unele persoane vătămate primeau ingrijiri medicale, de unde le-a sustras acestora telefoanele mobile sau, după caz, sume de bani.
 
Activitatea infracţională a fost realizată în unele cazuri şi prin cooptarea unor persoane minore, care nu răspund penal potrivit legii.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Cel mai tânăr inculpat trimis în judecată de DIICOT Constanța a fost condamnat!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecători și procurori stagiari la Constanța și Tulcea! Au absolvit INM cu medii peste 8, au fost notați și cu 10 la Organizare Judiciară! (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 1225

Povestea unui italian orb ce ar fi fost păcălit la Constanța să cumpere un apartament, în baza unui contract aparent fals!

03 Jun 2023 4019

Cine este constructorul! Procurorii din Mangalia se mută în „casă“ nouă! Va costa aproape un milion de euro (DOCUMENT)

25 Apr 2023 2427