Cine este constructorul! Procurorii din Mangalia se mută în „casă“ nouă! Va costa aproape un milion de euro (DOCUMENT)

 
 
  • Prin prezenta procedură de atribuire, autoritatea contractantă își propune încheierea unui contract de achiziție publică de execuție lucrări, achiziție utilaje, echipamente tehnologice pentru realizarea unui imobil cu destinaţia Parchet de pe lângă Judecătoria Mangalia. 
  • Spaţiile folosite sunt insuficiente raportate la organigrama instituţiei, cu suprafaţă utilă ce nu se înscrie în normele specifice în vigoare raportată la numărul de personal şi la dotările specifice unei unităţi de parchet (spaţiu documente clasificate, spaţiu independent pentru servere, aresturi de retenţie pe sexe, sală şedinţă, bibliotecă etc.). 
  • Prin actuala investiţie se va realiza o construcţie cu regim de înălţime P+IE+Ms care va fi executată într-o arhitectură cu specific românesc îmbinată cu elemente moderne.
 
Se mută Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia! Zilele trecute, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a bătut palma cu SC Draft Master Construct SRL - controlată de omul de afaceri Dumitru Ţigănescu - în vederea realizării unui nou sediu. Potrivit datelor noastre, noua „casă“ a procurorilor va fi construită în vecinătatea vechiului sediu, pe un teren donat de Primăria Mangalia.
 
În prezent, după cum se poate observa și în teren, spaţiile folosite sunt insuficiente raportat la organigrama instituţiei, cu suprafaţă utilă ce nu se înscrie în normele specifice în vigoare raportată la numărul de personal şi la dotările specifice unei unităţi de parchet (spaţiu documente clasificate, spaţiu independent pentru servere, aresturi de retenţie pe sexe, sală şedinţă, bibliotecă etc.).
 
Prin actuala investiţie se va realiza o construcţie cu regim de înălţime P+1E+Ms care va fi executată într-o arhitectură cu specific românesc îmbinată cu elemente moderne.
 
Descrierea succintă
 
Potrivit licitatiapublica.ro, contractul prevede execuția unor lucrări, achiziție de utilaje, echipamente tehnologice și dotări pentru obiectivul de investiții „Sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia“.
 
Confrom sursei, în cadrul proiectului tehnic şi în conformitate cu studiul de fezabilitate se vor asigura următoarele funcţiuni pe nivele:
 
1.Parter
 

- windfang = 3,85mp;
- hol acces instituție, așteptare, pază = 35,35mp;
- sală ședințe = 42,00mp;

- procuror audiențe = 15,30mp;
- grup sanitar public = 6,00mp;
- circulație = 24,00mp
- documente clasificate = 7,15mp;
- cameră armament = 5,00mp;
- birou procuror serviciu = 16,50mp;
- cameră recunoaștere din grup = 14,85mp;
- recunoaștere = 8,50mp;
- grup sanitar personal = 6,70mp;
- centrală termică, hidrofor = 13,60mp;
- pază arest = 6,70mp;
- arest de retenție bărbați = 8,20mp;
- arest de retenție femei = 8,20mp;
- garaj = 17,10mp;
- tablou general = 5,35mp;
- anexa = 5,90mp.
Total = 250,25mp
 
Etaj 1 :
 
- hol casa scării = 64,60mp;
- birou prim procuror = 37,15mp;
- secretariat = 16,20mp;
- birou procuror = 16,20mp;
- birou procuror = 16,20mp;
- birou procuror = 16,15mp;
- birou procuror = 16,20mp;
- birou grefă = 16,20mp;
- birou grefă centrală = 16,20mp;
- server = 14,85mp;
- arhivă curentă = 12,60mp;
- oficiu = 4,80mp;
- grupuri sanitare = 13,40mp;
- baie = 5,40mp.
Total = 266,15mp
 
Mansardă :
 
- hol, casa scării = 16,90mp
- circulație = 17,90mp ;
- cameră corpuri delicte = 23,80mp ;
- cameră corpuri delicte = 23,15mp ;
- cameră corpuri delicte = 20,00mp.
Total = 101,75mp
 
Descrierea achiziției publice
 
Prin prezenta procedură de atribuire, autoritatea contractantă își propune încheierea unui contract de achiziție publică de execuție lucrări achiziție utilaje, echipamente tehnologice pentru realizarea unui imobil cu destinaţia Parchet de pe lângă Judecătoria Mangalia.
 
Spaţiile folosite sunt insuficiente raportate la organigrama instituţiei, cu suprafaţă utilă ce nu se înscrie în normele specifice în vigoare raportată la numărul de personal şi la dotările specifice unei unităţi de parchet (spaţiu documente clasificate, spaţiu independent pentru servere, aresturi de retenţie pe sexe, sală şedinţă, bibliotecă etc.).
 
Prin actuala investiţie se va realiza o construcţie cu regim de înălţime P+1E+Ms care va fi executată într-o arhitectură cu specific românesc îmbinată cu elemente moderne.
 
Valoarea totală a contractului este de 4.675.474,58 lei (aproximativ 935 mii euro), iar contractul a fost câștigat, așa cum precizam și sus, de SC Draft Master Construct SRL Constanța.
 
Potrivit Registrului Comerțului, acesta fiind consultat la data de 24 aprilie 2023, SC Draft Master Construct SRL are sediul în municipiul Constanţa, pe strada Constantin Bobescu, a fost fondată în luna septembrie 2022 și este controlată de omul de afaceri Dumitru Ţigănescu, acesta fiind asociat unic și administrator.
 
Compania se ocupă de lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, iar pentru anul 2022 a declarat un profit de 141.218 lei.
 
Potrivit Registrului Comerțului, Dumitru Ţigănescu apare în Draft Construct SRL, Draft Dinamic Construct SRL, Draft Master Construct SRL și în Draft Proinvest Construct SRL.
 
Potrivit Confidas.ro, Draft Construct SRL a încheiat 102 contracte de achiziții publice în valoare totală de 55.277.431,46 de lei, iar printre autoritățile contractante se află:  C.N. Loteria Română SA, Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța,        Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Garda de Coastă, Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița și Ministerul Apărării.
 
Foto cu rol listrativ - Parchet Tribunal Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
DGASPC Constanța bate palma cu Dumitru Țigănescu de la Draft Construct (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Draft Construct SRL, contract de circa 200.000 de euro cu Primăria Lumina, pentru Clubul de Vară (DOCUMENT)

22 Mar 2024 759

Clădirea primăriei din Techirghiol va fi reabilitată. Ce firmă a adjudecat contractul? (DOCUMENT)

13 Nov 2023 1195

Știri Mangalia azi Draft Construct SRL duce la Curtea de Apel contractul pentru Grădina de Vară din Mangalia, de peste 1,9 milioane de euro (DOCUMENTE)

27 Jul 2023 1124

DGASPC Constanța bate palma cu Dumitru Țigănescu de la Draft Construct (DOCUMENT)

18 Jan 2023 2451

Sistem integrat de climatizare pentru sediul DRDP Constanța. Cine se ocupă de proiectare și execuție (DOCUMENT)

19 Sep 2022 1348