Mălina Milea, campioană la gimnastică A cântat o doină, topită de dorul mamei, care lucrează la Spitalul Județean Constanța (galerie foto + video)


Criza coronavirusului a adus printre oameni distanțarea socială. Părinți, copii, bunici și nepoți stau departe unul de altul, fiecare la casa lui, acolo unde e cazul, în aceste vremuri grele. Unii nu s-au mai văzut de mult timp, iar dorul e mare. Această suferință  le-a atins sufletele și surorilor gemene Mălina și Iulia Milea, din Constanța, foste gimnaste.

Mama lor, Petrica, lucrează ca infirmieră la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța și, cum stau în locuințe diferite, nu s-au mai putut vedea în ultimul timp, de peste o lună. Pentru a-și mai alina dorul, Mălina a cântat o doină și a postat-o pe Facebook, dedicație la adresa mamei sale. Tânăra de 20 de ani știe cât de mult îi plac Petricăi aceste cântece, îi cânta și când era mică, iar acum a dorit ca această doină să stabilească o punte sufletească între surori și mamă, să le aducă una lângă alta și altfel decât fizic, dacă, momentan, coronavirusul le-a împiedicat să se mai vadă față în față.

„Minune de față mi-a dat Dumnezeu!“


Mălina a cântat o strofă din „Săracă copilărie“, o doină bănățeană: „Săracă copilărie / C-o fost și n-o să mai fie / C-am fost tinerel copil, măi / Și-acum mi-s un om bătrân, măi / Sărac tinerețea mea , măi / Nu știu ce-am făcut cu ea, măi / Că la târg nu am vândut-o / Păi nici la birt nu am beut-o“. „Minune de față mi-a dat Dumnezeu!“, a fost reacția, în lacrimi, a mamei la doina interpretată de Mălina. „Te iubesc, mamă!“, a răspuns fosta gimnastă. 

Scrie și poezii 


Emoționantul episod este grăitor pentru sensibilitatea surorilor Milea. Acestea au fost campioane de gimnastică, s-au pregătit și la lotul național de la Deva, dar la 17 ani au fost nevoite de renunțe la gimnastică. În prezent, activează ca instructoare de fitness la o sală din Constanța, dar, grație frumuseții lor și a unei prezențe scenice deosebite, sunt și modele, la Blizzard Fashion Constanța. O perioadă au fost și instructoare de dans. Planurile lor de viitor vizează și o carieră în armată, pe care vor să o înceapă la anul. Totodată, Mălina scrie poezii și speră să găsească sprijin de undeva pentru a putea scoate un volum de versuri. 

Trofeu cucerit la Concursul Național de Talente „Liga Campionilor“


Talentul artistic al Mălinei Milea a dus-o pe aceasta și pe scena Concursului Național de Talente „Liga Campionilor“, de anul trecut, de la Constanța, unde a cucerit trofeul, la grupuri, alături de Aura Bolozan, care a acompaniat-o când fosta sportivă a cântat melodia Andrei „Iubirea schimbă tot“. Mălina a fost urmărită atunci, cu emoție, din tribună, și de mama sa, Andra fiind una dintre artistele preferate ale Petricăi.

A obținut trei medalii de aur la un campionat național


Chiar dacă nu mai fac gimnastică, acest sport le-a rămas în suflet Mălinei și Iuliei. „Mi-e foarte dor de gimnastică. Fac și acasă, nu pot sta“, spune Mălina, care își aduce aminte cu mare plăcere și de un concurs, Campionat Național Școlar, unde a cucerit trei medalii de aur, la sol, la sărituri și la individual compus. Când s-au înscris la gimnastică, surorile Milea au fost incluse în grupa Nicoletei Profir, iar când aceasta a plecat, au fost transferate la grupa Mirelei Szemerjai. Cele două au lucrat la Constanța și cu Sorin Bechir, Cătălin Meran, Mădălina Hârbu și Dana Sofronie.   

Sursa foto: Facebook (Mălina Milea)

Citește și:

Constănţence care se pregătesc la lotul României de la Deva Gimnastele CSS1 şi ale CS Farul, medaliate la Naţionalele de junioare

Lotul naţional de la Deva s-a îmbogăţit cu şase gimnaste de la CSS1 Constanţa


Evoluţii remarcate pentru gimnastele constănţene la Naţionale

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Campioana Mălina Radu a devenit mămică, în zi de sărbătoare. „Să fie binecuvântat cu sănătate și daruri minunate!“

18 Apr 2023 2889

Constanța. „«Da!» pentru totdeauna!“ Sărbătoarea iubirii! Campioana Mălina Milea s-a căsătorit. În curând, va deveni și mămică

01 Mar 2023 4833

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 13 februarie 2023

14 Feb 2023 1763

Surorile gemene Mălina și Iulia Milea Foste campioane la gimnastică, debut pe scena de la Bikini Fitness. Show la Mamaia! (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

18 Aug 2022 4103

Minte sănătoasă în corp sănătos! Maria Anghel, din Constanța, campioană la șah, dar și o iubitoare a fitness-ului și a înotului

30 May 2022 4220

#ConstanțaEsteBine - Campioana cu suflet de poetă Fosta gimnastă Mălina Milea, la primul ei volum de versuri. Ieșit de sub tipar la ceas aniversar!

16 Jul 2020 3482

Constanța Fosta gimnastă Mălina Milea a fost inclusă în trupa de dans „Cabaret Prestige“ (galerie foto + video)

12 Jun 2020 4664