Alte doua curse aeriene low-cost ar putea fi introduse pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu

Conducerea Aeroportului Mihail Kogalniceanu vrea sa introduca, pana la sfarsitul anului, alte doua curse low-cost catre diverse orase europene, dupa ce, la mijlocul lunii aprilie, a fost inaugurata prima cursa a unei companii care ofera bilete la preturi reduse, pe ruta Constanta-Pisa. Directorul Aeroportului Mihail Kogalniceanu, Titus Adrian Cazacu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca este in negocieri cu mai multe companii aeriene low-cost, printre care si Ryanair, cea care opereaza in prezent pe ruta Constanta-Pisa, pentru introducerea, pana la sfarsitul lui 2008, a unor curse care sa lege orasul de la malul marii de Spania si Germania. El a spus ca toate aceste companii interesate asteapta sa vada daca aceasta cursa Constanta-Pisa este rentabila si abia apoi vor lua o decizie in acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX. In prezent, pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu mai opereaza si Carpatair, care are o cursa Constanta - Timisoara, iar din orasul de pe malul Begai aceeasi companie ofera 26 de destinatii externe. Titus Adrian Cazacu a mai afirmat ca incearca introducerea unei curse Constanta - Cluj Napoca, dar, deocamdata, aceasta nu este posibila din motive obiective. "Am vrut sa introducem o cursa catre Cluj, dar nu am putut face acest lucru din cauza lipsei aeronavelor si a echipajelor. De exemplu, TAROM a pensionat 70 de piloti comandanti in ultima perioada, iar acestia sunt mai greu de inlocuit", a afirmat directorul Aeroportului Mihail Kogalniceanu. El a explicat ca nu ar fi fezabila o cursa pe ruta Constanta-Bucuresti si retur desi timpul alocat zborului depaseste cu putin o jumatate de ora. "O cursa aeriana Constanta - Bucuresti nu este fezabila. Zborul dureaza numai 35 de minute, dar calatorii trebuie sa vina la aeroport cu cel putin o ora si jumatate inainte de plecare pentru efectuarea formalitatilor, iar apoi drumul pana in centrul Bucurestiului mai dureaza doua ore", a afirmat Titus Adrian Cazacu.

Scris de: {autor}MFX{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1

01 May 2024 461

MAE Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza

01 May 2024 344

Tenis de masă Echipa feminină a LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la Under-13 (GALERIE FOTO)

01 May 2024 377

Volei. Miercuri, 1 mai 2024 CSM Constanța, ultimul meci al sezonului, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrare liberă!

01 May 2024 364

Mariana Gâju și echipa Primăriei Cumpăna aduc bucurie și speranță în sufletele celor defavorizați de sărbători (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 645

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 646

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 818

Gimnastică aerobică Echipa CS Farul Constanța, câștigătoarea Cupei Cetății Deva (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 702

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 924

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au încheiat en-fanfare sezonul regular. Urmează turneul final

29 Apr 2024 659

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 619

LIVE Text+VIDEO Vergil Chițac își depune candidatura la Primăria Constanța-„Viitorul Constanței stă în proiectele începute” (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 711

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 617

Echipa Under-18 de la Farul Constanța s-a calificat în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Apr 2024 836

Candidații PNL, Florin Mitroi și Vergil Chițac își depun luni, 29 aprilie, candidaturile pentru alegerile locale

28 Apr 2024 697