A început asfaltarea drumurilor din Crucea şi Stupina

Contractul de consultanţă aferent acţiunii de asfaltare a drumurilor din Crucea şi Stupina a fost predat la finele lunii octombrie firmei SC Top Management ING SRL, societate care a derulat în ultima perioadă câteva contracte asemănătoare pentru proiecte de drumuri transfrontaliere.

Contractul privind serviciile de consultanţă şi management pentru proiectul „Îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru populaţia rurală din comuna Crucea", finanţat prin PNDR, Măsura 322, a fost predat pentru exact suma care a fost oferită de autoritatea contractantă, 524.000 de lei fără TVA. Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale. Asfaltarea drumurilor din Crucea şi Stupina se va face pe o lungime de 12,324 km. De altfel, contractul pentru serviciile de proiectare pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice, a detaliilor de execuţie şi a caietului de sarcini a fost atribuit la începutul acestui an pentru 8,5 milioane de lei fără TVA către SC Autoprima Serv SRL, în asociere cu SC Alex Building SRL.

Potrivit celor declarate de primarul Gheorghe Frigioi, lucrările au început de câteva zile şi la acest moment se pregătesc străzile pentru asfaltare în ambele localităţi. „Având în vedere condiţiile meteo, nu cred că se va putea pune asfalt, aşa că probabil în primăvară se va putea face această parte a lucrării. S-a început cu străzile unde au fost efectuate lucrările de canalizare", spune primarul. Reamintim faptul că administraţia locală din Crucea întâmpină mari probleme în ceea ce priveşte continuarea lucrărilor începute la canalizare întrucât firma care le efectua nu mai are disponibilitate financiară pentru a derula contractul.

Util Trans, firma care este restantă în ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor, mai are de făcut în comună canalizarea pe străzile din centru.

SC Top Management ING SRL a câştigat recent, împreună cu SC Structural ING SRL, contractul de „Consultanţă şi management investiţie pentru proiectul «Creşterea calităţii vieţii prin îmbunătăţirea infrastructurii fizice de bază şi a infrastructurii socio-culturale în comuna Dobromir»" şi licitaţia privind „Servicii de consultanţă şi management proiect transfrontalier «Dobromir - Krushari Crossborder Road», finanţat prin Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria". Societatea Top Management SRL este patronată de Bogdan Daniel Banu, soţul Carlei-Iolanda Banu, fostă Stamate, cea care a fost şefă a Serviciului de Coordonare Programe din cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene a Consiliului Judeţean Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța deschide o nouă procedură pentru modernizarea Poligonului de tragere! Contract estimat la 170.000 de euro (DOCUMENT)

26 Apr 2024 114

Giorox Activ SRL semnează un contract cu Primăria Murfatlar. Ce va furniza firma? (DOCUMENT)

25 Apr 2024 389

Cumpărări directe Constanța Ambarcațiune achiziționată de Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ (DOCUMENT)

25 Apr 2024 343

Licitații Constanța Primăria Medgidia, achiziție de energie electrică (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 373

Contract de circa 600.000 lei Primăria Tuzla va delega prin concesiune Serviciul de iluminat public din comună (DOCUMENT)

25 Apr 2024 424

Licitații publice Pereții exteriori ai unor clădiri din municipiu, acoperiți cu picturi murale. Cui a atribuit Primăria Constanța acest contract? (DOCUMENT)

24 Apr 2024 495

Licitații Constanța Hermes SRL, compania familiei directorului ARR, contract de peste 170.000 de euro cu Primăria Mircea Vodă, pentru catering la școală (DOCUMENT)

23 Apr 2024 404

Cumpărări directe Tectonic Green Energy SRL face mentenanță preventivă la centralele termice ale Consiliului Județean Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 308

Cumpărări directe Constanța Utilități Publice-Gospodăria Comunală SRL Cernavodă, contract de furnizare de agregate de carieră și de balastieră (DOCUMENT)

22 Apr 2024 404

Cumpărări directe Constanța Stemicos Import Export SRL pune covor de piatră naturală, în Parcul Tăbăcăriei! Contract de 160.000 de euro cu Confort Urban SRL (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 505

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 596

Constanța Ce firmă va elabora studiul de fezabilitate pentru proiectul „Centru Cultural Aurora”, din Mangalia?

22 Apr 2024 348

Cumpărări directe Mooz Services amenajează gazonul stadionului „Cimentul" din Medgidia (DOCUMENT)

22 Apr 2024 420

Cumpărări directe Constanța Teolen Trading SRL, contract de 40.000 de euro cu Primăria Mangalia, pentru mentenanța sistemelor de irigații din oraș și stațiuni (DOCUMENT)

22 Apr 2024 333

Primăria Techirghiol a semnat un contract cu o firmă din Constanța. Ce va presta?

22 Apr 2024 406