Achiziții publice de medicamente și echipamente în timpul pandemiei, la liber. Stelian Ion (USR) “Perioada grea pe care o traversăm nu trebuie să fie un paravan pentru nimeni”


Aplicarea legii și controlul respectării acesteia prin intermediul sistemului judiciar trebuie să funcționeze pe principiile statului de drept chiar și în situații de criză, susține deputatul USR de Constanța, Stelian Ion.

De aceea, spune parlamentarul, Forumul Judecătorilor din România și Inițiativa pentru Justiție sunt îndreptățite să solicite Consiliului Superior al Magistraturii să apere independența sistemului judiciar în raport cu declarațiile recente ale medicilor Raed Arafat și Adrian Streinu-Cercel.

“Acești doi domni și-ar dori ca sistemul judiciar să nu poată interveni în viitor pentru a verifica modul în care s-au făcut achizițiile publice de medicamente și echipamente în timpul pandemiei.
O asemenea abordare este inadmisibilă. De 30 de ani ne chinuim să construim un stat de drept funcțional și tot de 30 de ani, periodic, milioane de români au fost nevoiți să iasă în stradă când acest deziderat a fost amenințat de tot felul de politicieni cu reflexe penale care au încercat să îngenuncheze justiția și să construiască legi potrivite doar propriilor interese.
Un sistem judiciar independent este principiul care stă la temelia statului de drept.

Justiția trebuie lăsată să funcționeze, iar cine a comis infracțiuni, chiar și în perioada stării de urgență, trebuie să răspundă conform legii. Pentru că în fața legii suntem cu toții egali, indiferent de "rangul" pe care îl purtăm”, conchide Stelian Ion.

În secțiunea „foto”, puteți vizualiza un extras din comunicatul Forumul Judecătorilor din România - Inițiativa pentru Justiție.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 686

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul dreptei unite pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 474

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 482

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 643

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1004

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 488

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 503

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 588

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 579

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 631

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 767

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 525

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 675

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 834

Sănătatea locuitorilor în pericol USR Constanța a sesizat Garda de Mediu în legătură cu poluarea din zona străzii Baba Novac !

05 Apr 2024 674