Politic

Achiziții publice de medicamente și echipamente în timpul pandemiei, la liber. Stelian Ion (USR) “Perioada grea pe care o traversăm nu trebuie să fie un paravan pentru nimeni”


Aplicarea legii și controlul respectării acesteia prin intermediul sistemului judiciar trebuie să funcționeze pe principiile statului de drept chiar și în situații de criză, susține deputatul USR de Constanța, Stelian Ion.

De aceea, spune parlamentarul, Forumul Judecătorilor din România și Inițiativa pentru Justiție sunt îndreptățite să solicite Consiliului Superior al Magistraturii să apere independența sistemului judiciar în raport cu declarațiile recente ale medicilor Raed Arafat și Adrian Streinu-Cercel.

“Acești doi domni și-ar dori ca sistemul judiciar să nu poată interveni în viitor pentru a verifica modul în care s-au făcut achizițiile publice de medicamente și echipamente în timpul pandemiei.
O asemenea abordare este inadmisibilă. De 30 de ani ne chinuim să construim un stat de drept funcțional și tot de 30 de ani, periodic, milioane de români au fost nevoiți să iasă în stradă când acest deziderat a fost amenințat de tot felul de politicieni cu reflexe penale care au încercat să îngenuncheze justiția și să construiască legi potrivite doar propriilor interese.
Un sistem judiciar independent este principiul care stă la temelia statului de drept.

Justiția trebuie lăsată să funcționeze, iar cine a comis infracțiuni, chiar și în perioada stării de urgență, trebuie să răspundă conform legii. Pentru că în fața legii suntem cu toții egali, indiferent de "rangul" pe care îl purtăm”, conchide Stelian Ion.

În secțiunea „foto”, puteți vizualiza un extras din comunicatul Forumul Judecătorilor din România - Inițiativa pentru Justiție.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion, candidat al Alianței USR – PLUS, termen limită pentru PNL “Discuțiile legate de polul de dreapta la Constanța trebuie tranșate până la finalul acestei luni”!

07 Jul 2020 623

LIVE TEXT Se pun bazele polului de dreapta la Constanța. USR, Alianța Țărănistă și PLUS au anunțat colaborarea (galerie foto+video)

06 Jul 2020 1059

Deputatul USR, Stelian Ion, testat pentru Coronavirus. Rezultatul este negativ

01 Jul 2020 565

Pentru că politicienii lor au afaceri pe litoral, PSD vrea să autorizeze prin lege toate construcțiile ilegale de pe plajă. USR anunță că se va opune până la capăt

29 Jun 2020 1783

Surse. PNL a încheiat un sondaj de etapă în municipiul Constanța. Cum stau Chițac, Făgădău, Ion și Murad în preferințele celor chestionați

22 Jun 2020 5516

Apel la responsabilitate Stelian Ion (USR)”Avem datoria să găsim cea mai bună formulă să scoatem municipiul și județul Constanța de sub imperiul incompetenței și abuzului”

20 Jun 2020 1590

USR-PLUS solicită PNL să susțină candidatura lui Stelian Ion la Primăria Constanța. La schimb ei vor susține candidatul liberal pentru Consiliul Județean

19 Jun 2020 1574

Stelian Ion, inițiator DNA-ul pădurilor "Am făcut un pas înainte în direcția apărării pădurilor, apelor, solului şi aerului din România”

18 Jun 2020 1359

DNA-ul pădurilor, legea care îl are co-inițiator pe deputatul Stelian Ion, retrimisă în comisie de senatori

11 Jun 2020 1315

Stelian Ion (USR) “În calitate de primar, mă voi implica pentru ca locuitorii orașului să respire aer curat și să se bucure de plaje însorite și de verdeață ”

05 Jun 2020 3203

USR-Comunicat de presă Constănțenii ar trebui să se bucure de un parc pe terenul dintre ansamblul “Spectrum” şi cartierul ridicat de “Fincogero”, locul unde se pregătea tunul imobiliar despre care trăgeam deunăzi un semnal de alarmă

04 Jun 2020 739

Deputatul Stelian Ion face declarații înainte de ședința de CLM Constanţa. Acesta a mai cerut Guvernului să revină a asupra măsurilor legate de accesul pe plaje

29 May 2020 1155

Stelian Ion (USR) „Constanța are nevoie de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale”

29 May 2020 3342

Recuperarea prejudiciilor Stelian Ion “Am depus împreună cu colegii din USR un proiect de lege prin care averea dobândită prin furt să fie confiscată”

25 May 2020 2267

Au reînceput tăierile în Pădurea Comorova. Miniștrii Mediului și Economiei, interpelați pe acest subiect de deputatul USR, Stelian Ion (document)

15 May 2020 3033