Acoperit de Chiru?! Banias şi-ar putea pierde dreptul de vot

pdl_chiru_mircea.jpgBiroul Permanent Judeţean al PDL Constanţa i-ar putea retrage senatorului Banias dreptul de vot conferit de funcţia de vicepreşedinte de drept în cadrul acestui for. Motivul: multiplele absenţe cumulate de când a pierdut şefia filialei judeţene

De când a pierdut şefia PDL Constanţa în favoarea lui Gigi Chiru, senatorul Mircea Banias nu a mai participat la şedinţele Biroului Permanent Judeţean.

În mai bine de trei luni de la predarea ştafetei de conducere a organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, parlamentarul Banias şi-a făcut apariţia la o singură reuniune a Biroului Permanent Judeţean, însă chiar şi atunci a făcut doar act de prezenţă, plecând grăbit spre alte treburi mai importante.

PDL_Mircea_Banias.jpgE adevărat că nici colegii săi, deputaţii Constantin Chirilă, Maria Stavrositu sau Zanfir Iorguş nu se prea omoară a învârti politica pe plan local, preferând mai mult compania colegilor de partid de la nivel central, însă aceştia, spre deosebire de Banias, au mai fost văzuţi pe la întrunirile de partid. Întrebat de ce lipseşte de la şedinţe colegul său, Gigi Chiru a răspuns fie că a fost anunţat de Banias că se află în nu ştiu ce delegaţie, fie că nu a fost anunţat. De precizat că toţi parlamentarii îndeplinesc în cadrul Biroului Permanent Judeţean funcţia de vicepreşedinte de drept.

Trei absenţe nemotivate, temei de retragere a dreptului de vot

Potrivit art. 4, alin. (1) din Regulament, „absenţa nemotivată a vicepreşedintelui, a secretarului general adjunct sau a secretarului executiv la trei reuniuni consecutive ale Biroului Permanent Judeţean atrage demiterea de drept din funcţie a celui în cauză şi organizarea de alegeri pentru funcţia respectivă". Însă parlamentarii fiind vicepreşedinţi de drept nu pot fi demişi din structura de conducere a organizaţiei judeţene. Surse din PDL Constanţa ne-au declarat însă că, în cazul în care se întrec cu gluma şi nu mai vin deloc la şedinţe, parlamentarilor le poate fi retras dreptul de vot. De altfel, în organizaţiile judeţene din ţară au mai existat astfel de situaţii, cauzate în special de neplata contribuţiei. Sursele noastre au mai spus că parlamentarilor absenteişti, în special lui Mircea Banias, care a făcut vârf la grămadă, li se poate retrage dreptul de vot prin decizie a Biroului Permanent Judeţean, în cazul în care lipsesc nemotivat de la trei şedinţe consecutive.

De ce tace Chiru?

De precizat că am încercat în repetate rânduri să-l contactăm telefonic pe Gigi Chiru pe acest subiect, transmiţându-i chiar şi un mesaj text pe această temă, însă nu ne-a răspuns. O avea preşedintele PDL Constanţa ceva de ascuns sau pur şi simplu face zid în jurul campionului la absenţe Mircea Banias? Am încercat să-i solicităm un punct de vedere pe această temă şi lui Mircea Banias, însă nici el nu a răspuns la telefon.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#Dobrogea145 Mircea Marius Banias, deputat PNL Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 1211

Deputatul PNL Mircea Marius Banias, avere și interese (DOCUMENTE)

03 Sep 2023 1556

Gala Femeilor Liberale, un eveniment dedicat femeilor din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2023 1865

LIVE VIDEO+TEXT. PNL Constanța Conferință de presă. Sănătatea este adusă în centrul atenției (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2023 1671

Deputatul Mircea Banias și Laurenţiu Mironescu, cooptați în Euro River Transport SRL

14 Feb 2023 2307

Declarații de avere! Mircea Marius Banias, fost senator, în prezent deputat – averea și interesele! Din 2013 până în prezent (DOCUMENTE)

11 Aug 2022 2935

Ce activitate au avut și cât de bogați au devenit parlamentarii constănțeni după primul an de mandat (VI) (DOCUMENTE)

13 Dec 2021 4044

PNL Constanța pierde un parlamentar. Deputatul Bogdan Bola a demisionat din partid

25 Nov 2021 3763

Județul Constanța Ludovic Orban va participa mâine la o acțiune de ecologizare în Techirghiol

26 May 2021 1872

Vrea banii înapoi! Emil, fratele deputatului Banias, pregătit să “execute” un fost prefect și un ex-președinte al Consiliului Județean Constanța!

01 Apr 2021 3838

Interpelarea ministrului Sănătății. Deputații PNL de la Constanța și Tulcea, front comun pentru înființarea unui spital regional

11 Feb 2021 3394

#alegeriparlamentare2020 Mircea Banias a votat!

06 Dec 2020 1905

#alegeriparlamentare2020Candidații PNL Constanța pentru Parlamentul României au proiecte concrete și realizabile

25 Nov 2020 3124

Senatorul Vergil Chițac, depistat cu COVID-19, face parte din două comisii. Cine sunt colegii lui

18 Mar 2020 3349

Deputatul de Constanța, Mircea Banias, depistat pozitiv pentru COVID-19

16 Mar 2020 3777