Actorii Iniţiativei Civice de Centru Dreapta Cine vrea la braţul lui MRU?! (galerie foto)

cap_9.jpgFostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu a lansat la începutul acestei luni Iniţiativa Civică de Centru Dreapta (ICCD), văzută ca o alianţă electorală de centru-dreapta, care să unifice partide, asociaţii civice şi simpli cetăţeni şi al cărei scop este să lupte „împotriva unei forţe politice uzurpatoare", şi anume USL.

 Fostul premier doreşte ca Iniţiativa Civică de Centru Dreapta să devină o platformă pentru toţi cei care cred în statul de drept. Iniţiativa Civică de Centru Dreapta doreşte să îi strângă pe toţi cei care consideră că valorile fundamentale ale statului de drept, valorile fundamentale pe care se bazează o politică naţională, reală, onestă, cinstită, îndreptată spre binele public, că toate acestea pot fi apărate din interiorul unei asociaţii de cetăţeni care sunt mânaţi de un singur gând, şi anume că pot să facă din această ţară o ţară bună, pe măsura aşteptărilor noastre. „Majoritatea de care s-a tot vorbit în ultimul timp, cei care şi-au clădit cariere pe competenţe, pe merit, cei care doresc ca în această ţară să fie lege, să fie ordine sunt bine veniţi în asociaţie", a afirmat Ungureanu. El a susţinut că a venit timpul ca lucrurile să se schimbe fundamental în România, iar acest lucru se poate face prin renunţarea la tăcere şi prin transformarea bunului simţ în armă politică.

ICCD, atractivă pentru oameni politici şi nu numai

La lansarea ICCD, mulţi au fost cei care au salutat, fie şi din mers proiectul. Unii şi l-au asumat direct, cum a fost cazul liderului local al PDL, Christian Gigi Chiru, care afirma că, cel mai probabil, formaţiunea lui Ungureanu va colabora cu PDL şi se va naşte în jurul acesteia. Între timp au apărut mai mulţi doritori sau cel puţini interesaţi de această nouă formaţiune care s-ar putea constitui în partid politic până la alegerile legislative din toamnă. Printre cei confirmaţi sau mai degrabă aflaţi încă în umbră îi regăsim pe doi dintre foştii prefecţi ai judeţului, Dănuţ Culeţu, actualmente membru simpatizant PNL, şi Claudiu Iorga Palaz, ex-membru UNPR, pe preşedintele organizaţiei de pensionari a PDL, Eugen Cojocaru, sau pe Paul Brânză, fost prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PDL.

Contactaţi telefonic, Claudiu Palaz a afirmat că „va face anunţul de presă în momentul în care va concretiza un viitor proiect politic", în timp ce Dănuţ Culeţu se declară deschis unei susţineri pentru acest proiect civic: „Clasa politică trebuie să se restructureze şi nu există decât o soluţie - să dispară cei existenţi şi să apară alţii. Cred că merită să mă implic în procesul de schimbare a clasei politice, dar până acum nu au existat decât discuţii în cercul meu de apropiaţi, nu am intrat în nicio negociere oficială, nici nu ştiu cum aţi aflat", a comentat Culeţu. De numele lui Paul Brânză s-ar putea lega noua construcţie politică, dată fiind apropierea acestuia de mediul prezidenţial şi depărtarea certă de actuala conducere locală a PDL Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele i-ar fi cerut demisia printr-un SMS şefului SIE

12 Jun 2016 2217

Ştiripesurse.ro EXPLOZIV Secretul lui Mihai Răzvan Ungureanu, dezvăluit după 14 ani

26 Jul 2015 4061

MRU a depus jurământul de învestitură la șefia SIE

30 Jun 2015 1794

Ce spune MRU despre colaborarea cu Iohannis și Ponta

30 Jun 2015 1803

Mihai Răzvan Ungureanu, votat șef la Serviciul de Informații Externe

30 Jun 2015 1801

Vot în plen pentru numirea lui MRU la șefia SIE 286 de parlamentari au semnat pe lista de prezență

30 Jun 2015 1905

Numirea lui MRU la conducerea SIE, amânată pentru marți după-amiază

29 Jun 2015 1932

MRU, despre cazul lui Ponta „Reacția externă va veni”

07 Jun 2015 1964

Traian Băsescu, despre sărbătorirea de către Ponta a trei ani de la căderea Guvernului MRU „Este cea mai bizară aniversare din UE”

27 Apr 2015 1902

Stiripesurse.ro Crin Antonescu, răspuns pentru Ponta la 3 ani după căderea Guvernului MRU

26 Apr 2015 2279

Victor Ponta „În urmă cu trei ani, guvernul unui regim abuziv și corupt a fost înlocuit“

26 Apr 2015 1812

Lista miniștrilor lui Iohannis în componența unui Guvern PNL Printre ei se află și constănțeanul Mihai Lupu

26 Jan 2015 2319

MRU, despre posibila preluare a şefiei cancelariei prezidenţiale “ Nici nu confirm, nici nu infirm”

30 Nov 2014 1833

MRU „În străinătate se prefigurează acelaşi dezastru ca şi pe 2 noiembrie”

12 Nov 2014 1703

MRU "Legal, îmi este interzis să mă refer la conținutul notelor trimise în timpul mandatului de director al SIE"

28 Oct 2014 1908