Alianta "D.A." respinge avansurile pesedistilor cu probleme de imagine

Alianta este pregatita sa inlocuiasca directorii de descentralizate

Membrii Delegatiei Permanente a PNL vor analiza, in sedinta din 24 septembrie, declaratia completata de candidatii liberali la Parlament * Hasotti a precizat ca este vorba despre fapte ce ar putea fi speculate de adversarii politici in campania electorala si care ar aduce atingere atat imaginii candidatului, cat si celei a partidului * Presedintele PD Constanta, Stelian Dutu, a declarat ca analiza cu privire la candidatii pentru Parlament inscrisi pe lista partidului va face obiectul unei dezbateri derulate de membrii Biroului Permanent National si cei ai Colegiului Director * Acestia vor valida propunerile transmise de organizatiile judetene ale partidului, pe baza respectarii criteriilor privind experienta manageriala in administratie, contributia la campania pentru locale si cea financiara * Rezerva de cadre pentru deconcentratele subordonate ministerelor conduse, dupa alegeri, de membrii Aliantei "D.A."

Presedintii organizatiilor judetene ale Partidului National Liberal si Partidului Democrat au stat umar la umar dupa o lunga perioada de timp. Parca pentru a inchide gura tuturor celor care nu mai credeau ca Puiu Hasotti si Stelian Dutu vor mai putea fi alaturi, cei doi presedinti ai filialelor judetene au raspuns ziaristilor prezenti la conferinta de presa organizata la unul dintre sediile liberalilor. Printre subiectele abordate a fost si cel legat de listele pentru alegerile parlamentare pe care vor aparea membrii din Constanta ai celor doua partide ce constituie Alianta "D.A.". Hasotti a tinut sa spuna ceea ce se stie deja, adica faptul ca Delegatia Permanenta a PNL a validat toate numele de pe lista elaborata la Constanta. In ceea ce priveste candidatura lui Napoleon Pop, presedintele PNL Constanta a declarat ca a fost acceptata de toti membrii organizatiei Constanta (inclusiv Gheorghe Iorov, al carui nume a fost vehiculat ca fiind trecut pe lista de candidati) ca pe o "rugaminte colegiala" formulata de presedintele la nivel national, dar si de alti colegi. Hasotti a reamintit ziaristilor ca liberalii constanteni, dat fiind rezultatul obtinut la alegerile locale, au avut libertatea sa elaboreze singuri, adica fara amestec de la centru, listele pentru Senat si Camera Deputatilor. Legat de aceleasi liste, deputatul Puiu Hasotti a declarat ca membrii Delegatiei Permanente vor analiza, in sedinta din 24 septembrie, toate formularele-tip de declaratie completate de candidatii liberali la Parlament. Hasotti a precizat ca este vorba despre fapte ce ar putea fi speculate de adversarii politici in campania electorala si care ar aduce atingere atat imaginii candidatului, cat si celei a partidului. In cazurile in care exista acest risc, cei ce se vor pronunta definitiv asupra candidaturilor vor fi membrii Comisiei de Etica a PNL care vor decide daca exista intr-adevar suspiciuni cu privire la integritatea candidatului ce ar putea aduce prejudicii imaginii partidului.

Temperaturile ridicate afecteaza judecata

Poate ca lucrurile ar fi stat cu totul altfel in judetul Constanta daca membrii Aliantei "D.A." ar fi colaborat in campania electorala asa cum au facut-o, ieri, in conferinta de presa. Am asistat la o demonstratie de bun-simt politic cum rar ne-a fost dat sa vedem in ultima perioada. Pentru ca tot a fost vorba despre liste de candidati, presedintele PD Constanta, Stelian Dutu, a tinut sa puna pumnul in gura celor care lanseaza zvonurile potrivit carora nu se va mai regasi pe listele de parlamentari ale partidului. Dutu sustine ca zvonurile sunt lansate de inamicii politici. "Este o perioada extrem de incarcata. Temperaturile ridicate afecteaza mintile. Tot ce se spune sunt numai diversiuni lansate pentru a deruta", a declarat Dutu. Presedintele PD Constanta a declarat ca analiza cu privire la candidatii pentru Parlament inscrisi pe lista partidului vor face obiectul analizei ce va fi efectuata de membrii Biroului Permanent National si cei ai Colegiului Director, care vor valida propunerile transmise de organizatiile judetene ale partidului, pe baza respectarii criteriilor privind experienta manageriala in administratie, contributia la campania pentru locale si cea financiara. Ca sa mai stavileasca avantul carcotasilor, conducerea judeteana a democratilor a adoptat masuri prin care, la nivelul unor localitati, au fost operate modificari. La conducerea filialelor locale din Costinesti, Mihai Viteazu, Cernavoda si Lumina au fost adusi oameni tineri care vor putea contribui la desfasurarea in bune conditii a campaniei electorale pentru alegerile generale, unde cele doua partide vor avea propria contributie.

Doua partide, o singura varianta

In privinta unor posibile solicitari ale membrilor altor partide de a deveni cotizanti fie la PNL, fie la PD, atat Dutu, cat si Hasotti au un singur punct de vedere. In acest sens, liderii filialelor judetene ale celor doua partide au semnat un comunicat ce a fost remis presei locale, in care declara ca "nu vor primi in partidele componente ale Aliantei nici un membru PSD care a exercitat o functie politica sau asupra caruia planeaza suspiciuni de acte de coruptie sau afaceri frauduloase". Puiu Hasotti a accentuat faptul ca zvonurile potrivit carora in PNL se vor "varsa" membri ai unor formatiuni politice, dupa ce conducerea organizatiei va fi preluata de alta echipa, sunt pure fabulatii. "Voi avea grija ca la conducerea PNL Constanta sa fie ales un liberal vechi. Politica are morala ei", a declarat Hasotti, care a precizat ca varianta lansata de zvonaci este opera aripii "discrete si secrete" care nu face altceva decat sa-si faca vise cu privire la o eventuala preluare a conducerii organizatiei.Cei doi lideri locali au deja o viziune comuna si asupra modului in care se vor derula lucrurile dupa alegerile generale. Dutu si Hasotti au sustinut ca in bazele de date ale celor doua filiale exista suficienti specialisti, membri de partid, care vor putea prelua conducerea institutiilor descentralizate din judetul Constanta in cazul in care Alianta va castiga alegerile generale. Cei doi nu considera ca decizia de a schimba actualele conduceri de la deconcentrate este nociva judetului, in conditiile in care la conducerea ministerelor vor fi numiti alti oameni. Concluzia nu poate fi decat una singura: Alianta este temeinic pregatita pentru perioada de dupa alegeri, cand vor fi "deszapezite drumurile din judet si vor fi depesedizate serviciile publice".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Vinerea Mare, polițiștii din Constanța împart zâmbete și cadouri pentru copii (VIDEO)

03 May 2024 549

Generozitate în Vinerea Mare Surprize pentru copiii spitalizați în Constanța de la echipa Arimex Comexim 2000 SRL (FOTO)

03 May 2024 486

CSM Constanța Sabrina Voinea luptă pentru medalia de aur în două finale, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Rimini

03 May 2024 973

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 606

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2024 789

MAE Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza

01 May 2024 437

Tenis de masă Echipa feminină a LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la Under-13 (GALERIE FOTO)

01 May 2024 538

Volei. Miercuri, 1 mai 2024 CSM Constanța, ultimul meci al sezonului, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrare liberă!

01 May 2024 504

Mariana Gâju și echipa Primăriei Cumpăna aduc bucurie și speranță în sufletele celor defavorizați de sărbători (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 777

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 744

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 870

Gimnastică aerobică Echipa CS Farul Constanța, câștigătoarea Cupei Cetății Deva (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 801

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 997

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au încheiat en-fanfare sezonul regular. Urmează turneul final

29 Apr 2024 743

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 681