ANL, lozul castigator pentru "chiriasii" cu proptele

Peste 400 de locuinte vor putea fi achizitionate de tineri

# Tinerii vor putea cumpara casele construite prin intermediul ANL in care locuiesc cu chirie, dupa o perioada de cinci ani de la inchiriere, cu sumele astfel obtinute urmand sa fie constituit un fond special destinat constructiei de imobile

Ministerul Lucrarilor Publice informeaza printr-un comunicat de presa ca tinerii vor putea cumpara casele construite prin intermediul ANL in care locuiesc cu chirie, dupa o perioada de cinci ani de la inchiriere, cu sumele astfel obtinute urmand sa fie constituit un fond special destinat constructiei de imobile.Potrivit ministerului, locuintele vor fi vandute la un pret sub nivelul practicat pe piata. Pretul locuintelor va fi stabilit printr-o hotarare de guvern, se mai arata in comunicat. Primele locuinte vor putea fi cumparate in 2007, numarul caselor care vor fi vandute anual prin acest sistem fiind estimat la 3 000-3.500 unitati locative. Ministerul Lucrarilor intentioneaza sa prezinte Guvernului un proiect de act normativ in acest sens.Viceprimarul municipiului Constanta, Gabriel Stan se declara in nume personal multumit de aceasta decizie a executivului. "Nu vad de ce sa fie rau, in conditiile in care tinerii au nevoie de ajutor. Cred ca vanzarea apartamentelor sub pretul pietei este in regula, insa e treaba Guvernului sa stabileasca preturile de vanzare", a precizat viceprimarul.In Constanta, incepand cu anul 2001 au fost date in folosinta aproximativ 16 blocuri in regim ANL, care totalizeaza un numar de peste 400 de apartamente si garsoniere. Alte patru blocuri a cate 30 de apartamente fiecare au fost contractate prin credit ipotecar si nu fac obiectul proiectului de lege, iar alte sapte blocuri a cate 23 de apartamente in regim de inchiriere se afla in diverse stadii de executie.In Constanta, majoritatea locuintelor in regim ANL au revenit unor persoane apropiate administratiei locale, in general progenituri de directori, procurori, functionari din aparatul administrativ sau din jurul primariei dupa modelul PCR - pile, cumetrii si relatii.Viceprimarul Gabriel Stan a refuzat sa comenteze acest aspect, limitandu-se sa declare ca copilul sau nu detine apartament de la ANL.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Niculinei Parosanu, secretar general la Oraș Techirghiol (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 199

Afaceri Constanța Decizie importantă luată de Consiliul de Administrație al SC Dorna Estival SA

28 Apr 2024 267

Declarații de Avere Constanța Cosmin Bujor, secretar general la UAT Negru Vodă deține un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 276

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Melaniei Solomon, secretar general UAT la Municipiul Medgidia (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 289

Firme Constanța Acționarii Granat SA, convocați la AGA! Se decide repartizarea profitului companiei

28 Apr 2024 246

Firme Constanta Acţionarii Dobrogea Grup SA, convocați în adunare generală ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2024

28 Apr 2024 288

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Mihaelei Crina Corbei, secretar general al comunei Nicolae Bălcescu, județul Constanța (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 621

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 361

Firme Constanța SC Dobromin SA. A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

28 Apr 2024 298

Autotren înmatriculat în Ucraina, răsturnat pe Autostrada A2 București Constanța! Traficul, blocat în zonă (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 535

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei Cojocaru, secretar general al comunei Topalu (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 268

Volei Duelul CSM Constanța - SCM U Craiova se va decide în meciul trei (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 345

Transporturi agabaritice pe drumurile din Agigea, județul Constanța. Iată traseul

28 Apr 2024 441

Biroul Electoral a respins candidatura Dianei Șoșoacă la Primăria Capitalei

27 Apr 2024 764

Firme Constanța Societatea Tismana SRL, convocată în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor. Ordinea de zi

27 Apr 2024 285