Ce interese are Dănuţ Căpăţînă să mintă?

3_spital_-_dan_capatana.jpgDoi dintre chirurgii cardiovasculari germani care au operat pacienţi pe cord la Constanţa, precum şi managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, şi şefa Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, Marta Budu, au oferit lămuriri în legătură cu ceea ce s-a întâmplat pe masa de operaţie.

Cei patru chirurgi, conduşi de medicul de origine română Tejas Alexander, au operat mai mulţi pacienţi, dintre care primul a decedat. În acest caz, semnele de întrebare sunt multe şi până acum nimeni nu a reuşit să dea o explicaţie plauzibilă. Cert este faptul că, la 55 de ani, pacientul care a intrat în operaţie nu a mai supravieţuit, fiindu-i declarat decesul joi noapte. "Am început cu pacienţii foarte dificili.spital_conferinta.jpg Am folosit o tehnică deosebită, însă aici nu sunt standardele cu care suntem noi obişnuiţi. Am ţinut şi cursuri la universitate, am şi operat 10-12 ore pe zi, nu suntem nici noi dumnezei în alb. Acest pacient a venit din Urgenţă şi după ce am terminat de operat, inima bătea, însă când apar complicaţiile, acestea se ţin lanţ. Ne pare rău. Fără operaţie ar mai fi trăit câteva săptămâni. Aceasta este situaţia de fapt, noi nu am făcut nimic rău pacientului. Dacă era la mine, la Baden (n.r. Centrul Cardiologic MediClinic din Lahr/Baden, Germania), poate mergea bine", a declarat Tejas Alexander, preşedintele Asociaţiei Cardio-anesteziştilor din Germania. În completarea acestuia, a lut cuvântul şi Marta Budu. "Orice operaţie are riscuri. Când s-a reintervenit, acest pacient a fost asistat de maşina corp-pulmon, inima nu a stat deloc, aşa că nu s-a folosit metoda clasică, aşa cum s-a vehiculat", a spus şefa clinicii. Mai mult, declaraţia managerului SCJU referitoare la avizul de practică pe care trebuiau să-i obţină medicii germani, a schimbat situaţia de fapt. "Dacă vreţi să speculăm, speculăm ore în şir pe marginea faptului că au sau nu voie să opereze în Constanţa aceşti medici, dar chirurgii noştri au operat şi germanii au asistat interoperator. Omul era foarte grav bolnav şi decizia de a fi operat a fost luată de pacient şi de familia lui", a susţinut Dănuţ Căpăţînă. Dacă luăm în considerare informaţiile de marţi, înainte de operaţie, în cadrul cărora se preciza faptul că "medicii germani, asistaţi de colegii lor constănţeni, vor opera o parte dintre pacienţii internaţi în clinica constănţeană", şi pe cele de acum, în care ni se spune că, de fapt, constănţenii ar fi operat...atunci avem prima inadvertenţă în declaraţii. De ce minte Dănuţ Căpăţînă? Pe cine apără?

spital_terapie_intensiva.jpg Apoi, medicul Tejas Alexander declara, în primă fază, că la Constanţa nu sunt standardele cu care sunt obişnuiţi, iar câteva minute mai târziu spunea: "În această clinică există o dotare tehnică de cea mai înaltă clasă, însă noi ştim să folosim aparatele", a afirmat Tejas Alexander. Din această declaraţie reiese că, de fapt, chirurgii constănţeni nu ştiu că folosească propriile aparate. Din păcate însă, familia pacientului care a decedat nu va cunoaşte niciodată adevărul, pentru că acesta este foarte bine ascuns. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Constantin Dina, a spus că în acest caz va fi demarată o anchetă. De asemenea, surse medicale susţin faptul că echipa de medici din Germania ar urma să preia Clinica de Chirurgie Cardiovasculară, după ce serviciile acesteia vor fi externalizate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Planeta Moldova

13 Nov, 2010 17:45

Vedeti ca cei de la Planeta Moldova au o sceneta cu o tema foarte apropiata de ceea ce e la noi. Un tanar vrea sa invete sa opereze. "Maestrul" ii arata cum. Nici nemtii de azi nu mai sunt cei de alta data. S-au romanizat si ei foarte mult. Dumnezeu sa-l ierte pe cel care s-a dus la operatie cu speranta in suflet.

Articole asemanatoare

Moartea a trei ostatici israelieni împuşcaţi de soldaţii israelieni în Fâşia Gaza, o „greşeală tragică

16 Dec 2023 734

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă angajează medici specialiști cardiologi, neurologi, chirurgi și pediatri (DOCUMENT)

16 Nov 2023 941

Dosar DNA Unul dintre cei mai cunoscuți medici chirurgi din România, achitat pentru luare de mită! Procurorii contestă. Primul termen în apel, în februarie

24 Jan 2023 5394

ZIUA-n amiaza mare. Medicul chirurg, Emil Barbu „Visul meu a fost să merg în țările sărace și să ajut acolo. Mi-am dorit să fiu medic“ (VIDEO)

08 Jul 2022 1813

Chirurgul Emil Barbu, salvatorul a mii de bolnavi din țări foarte sărace, la „ZIUA-n amiaza mare”

07 Jul 2022 1719

Mureș O echipă de medici români a extirpat o tumoră gigantică de 12 kilograme

18 May 2022 1661

Maraton anestezico-chirurgical la SCJU Constanța, la o pacientă cu tumori abdominale multiple

03 Sep 2021 11883

Opinii medicale GRATUITE oferite de renumitul chirurg AZIS SÜMER Profesor Doctor in cadrul clinicilor MEDICAL PARK din Turcia !

18 Jan 2021 4774

Florin Daniel Enache, chirurg- ortoped pediatru în cadrul Spitalului Județean Constanța Sfaturi utile pentru igiena mâinilor (video)

08 Apr 2020 4574

Primul șef al Secției de Urologie a Spitalului Județean Constanța va fi condus, miercuri, pe ultimul drum

22 Oct 2019 2859

Medicina din Constanța în doliu Primul șef al Secției de Urologie a Spitalului Județean Constanța ne-a părăsit

21 Oct 2019 29080

Revista presei locale

27 Mar 2019 1401

O fetiţă a trecut printr-o operaţie dificilă. Ce mesaj emoţionant i-a transmis Simona Halep (video)

08 Apr 2017 2707

Voceaconstantei.ro Intervenția laparoscopică pentru tratamentul varicocelului

19 Jul 2016 2649

Conflict violent între doi medici la Secţia de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Vâlcea

16 Jan 2016 2608