Politic

Ce spune fostul preşedinte Traian Băsescu despre plecarea unor parlamentari către partidul lui Victor Ponta.

Fostul preşedinte Traian Băsescu, liderul PMP, a declarat luni seara că, în contextul plecării unor parlamentari social-democraţi către noua formaţiune înfiinţată de Victor Ponta, lipsa de voturi ale majorităţii din Parlament se va adânci, iar PSD va deveni "mai dependent" de UDMR, transmite Agerpres.ro. 
 

"Dragnea a administrat această criză maximum de bine faţă de ce putea face. Dragnea, în momentul de faţă, nu are decât o soluţie, să limiteze pagubele. Limitarea pagubelor înseamnă să vorbească cu toţi cei susceptibili de a pleca după Ponta. Pentru că la el problema nu e că nu rămâne cel mai mare partid, tot cel mai mare partid parlamentar rămâne, problema e că rămâne fără majoritate. Cu cât se adânceşte această lipsă de voturi, cu atât devine mai dependent de UDMR, iar UDMR-ul are Ţinutul Secuiesc în Senat. Sunt curios cum votează mâine", a declarat Traian Băsescu într-o emisiune la TVR.

 
Acesta a arătat că Dragnea nu a greşit foarte mult când i-a numit "şobolani" pe cei care i s-au alăturat lui Ponta, fiindcă "asta sunt din punct de vedere politic".
 

"La orice parlamentar plecat, iei câte un gol, Ponta e în avantaj, iar vorbele nu ţin loc de voturi", a precizat liderul PMP.

 
În privinţa poziţionării lui Victor Ponta în favoarea unei eventuale moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, Traian Băsescu crede că acest fapt i-ar închide orice şansă de a mai reveni în PSD.
 

"Moţiunea - asta i-ar închide orice posibilitate să mai revină în PSD. E un război între doi oameni de proastă calitate umană. Nu spun că Ponta n-ar avea verbul la el, nu spun că Dragnea nu e capabil să primească şi, la rându-i, aşa unsuros, să dea replici. (...) Trebuie văzut ce înţelege Ponta prin opoziţie, după părerea mea este mai degrabă o bătălie pentru putere. Opoziţie la Dragnea, nu la curentul socialist pe care el, de bună seamă, îl susţine, chiar a anunţat că va fi un partid de centru-stânga, un politician de centru-stânga. Aici e vorba de bătălia dintre doi oameni de proastă calitate umană, amândoi, în mod egal şi, credeţi-mă, sunt unul care îi cunoaşte. (...) Adică în relaţia cu apropiaţii lor nu au principii, ci au doar interese, îi folosesc, după care, bună ziua! E un cerc în jurul tău cu care nu faci acest lucru", a arătat Traian Băsescu.

 
Fostul preşedinte a mai opinat că Victor Ponta "nu va face un mare partid" fiindcă nu are structuri locale în spate, nici oameni cu greutate care să aibă propriul electorat, punctând că acestuia nu îi va reuşi niciun eventual scenariu prin care să revină la conducerea PSD în cazul în care va fi condamnat Liviu Dragnea.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier la intrare în Eforie Nord. Fratele lui Traian Băsescu, implicat (galerie foto+video)

07 Jun 2019 5743

Profesorul președintelui O noapte la Constanța (galerie foto)

07 Jun 2019 2197

Noutăţi în procesul lui Traian Băsescu, acuzat că ar fi colaborator al Securităţii

06 Jun 2019 695

CNSAS a înregistrat, la Curtea de Apel Bucureşti, dosarul lui Traian Băsescu privind constatarea calităţii de lucrător/colaborator al securităţii

30 May 2019 995

Traian Băsescu (PMP) cere demisia ministrului de Externe

26 May 2019 337

Traian Băsescu despre Laura Codruța Kovesi „Sper să obţină postul de procuror-şef european şi să nu se amestece în politică”

16 May 2019 330

Ce crede Traian Băsescu despre referendumul organizat de președintele Klaus Iohannis

04 May 2019 695

Traian Băsescu, invitat la o nuntă la Constanța. S-a întâlnit și cu reprezentanții PMP Constanța

04 May 2019 984

Traian Băsescu „N-am pierdut nicio bătălie politică, vă rog să mă ajutaţi să nu o pierd pe ultima"

20 Apr 2019 626

Traian Băsescu, chemat la ÎCCJ. Magistrații vor decide dacă vor deschide un dosar mai vechi care îl vizează

19 Apr 2019 554

Va fi sau nu Laura Codruţa Kovesi primul șef al viitorului Parchet European. Ce crede fostul preşedinte Traian Băsescu

05 Apr 2019 577

Pe cine vede Traian Băsescu favorit la câştigarea alegerilor prezidenţiale

05 Apr 2019 773

Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, aşteaptă astăzi sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

04 Apr 2019 578

Ce spune Traian Băsescu despre anunţul premierului Dăncilă referitor la relocarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim

27 Mar 2019 409

PMP a depus la Biroul Electoral Central, lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare (video)

27 Mar 2019 582