Politic

Coaliția de guvernare formată din PSD și ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților. Ce s-a întâmplat

Pentru prima oară de la alegerile parlamentare din decembrie 2016, partidele care formează coaliția de guvernare nu mai dețin, singure, majoritatea necesară adoptării promisiunilor electorale în Camera Deputaților, informează Evenimentul Zilei. 

5 deputați PSD s-au înscris în ultimele zece zile în Pro România, noul partid al fostului prim-ministru, Victor Ponta: Marilena Meiroșu, Cătălin Nechifor, Mircea Titus Dobre, Gabriela Podașcă și Nicolae Bănicioiu.

Astfel, după deciziile celor 5 deputaţi, Coaliția de guvernare formată din PSD și ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților.

PSD și ALDE au nevoie de 165 de voturi să-și treacă legile prin camera inferioară a Parlamentului, însă nu mai au decât 164 de voturi: după plecările recente din PSD, social-democrații au rămas cu 149 de deputați, iar ALDE are 15 deputați.

Este pentru prima oară de la alegerile parlamentare din decembrie 2016 când PSD și ALDE nu mai dețin, singure, majoritatea în Camera Deputaților.

Sursa:  Evenimentul Zilei. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Victor Ponta susţine că PSD are obligaţia de a da un guvern mai bun pentru România. Ce spune despre o revenire în PSD

28 May 2018 528

UPDATE Declarații de ultimă oră. LIVE TEXTDeputatul Mircea Dobre, fost ministru al Turismului, se alătură proiectului politic Pro România a lui Victor Ponta (galerie foto)

23 May 2018 2426

Fondatorul partidului ProRomania, Victor Ponta vine astăzi la Constanța.Va susține o conferință de presă

23 May 2018 1092