Consecinţa atitudinii non-combat a lui Banias PDL Constanţa a pierdut jumătate din directorii de la deconcentrate

cap_6.jpgPurtătorulde cuvânt al PDL Constanţa, Mihai Petre, este însă optimist în ceea cepriveşte imaginea organizaţiei înochii electoratului şi afirmă că PDL Constanţa trebuie să-şi susţină încontinuare membrii şi să menţină relaţia cu electoratul.

Nu mai este un secret pentru nimeni că în PDL Constanţa sunt mulţi nemulţumiţi de activitateapolitică a actualei conduceri.

Adrian_Sponte-Indiran_Logofatu.jpgPrincipalele tare ale actualei conduceri a organizaţiei judeţene PDLConstanţa sunt atitudinea non-combatfaţă de PSD - principalul adversar politic, cât şi lipsa de susţinerefaţă de primari şi faţă de cei propuşi pentru ocuparea funcţiilor dedirectori ai deconcentratelor.

pdl_mircea_banias-re.jpgLui Mircea Banias i se mai reproşeazăşi faptul că, fiind un senator ales dintr-un colegiu format exclusivdin zonă urbană (municipiul Constanţa), calcă foarte rar prin judeţ,astfel încât legătura cu organizaţiile din teritoriu s-a cam pierdut.În urmă cu ceva timp, primarii democrat-liberali din judeţ erau văzuţimai des pe la partid, iar acum abia dacă mai participă la şedinţe doisau trei dintre edili. S-au săturat să-şi expună problemele înşedinţele Biroului Permanent Judeţean şi să nu se rezolve nimic. Nicipropuşii pentru funcţiile de directori la descentralizate nu fac partedintre fanii actualei echipe de conducere, cel puţin nu toţi, avândîn vedere faptul că la fiecare şedinţă a BPJ, PDL mai pierde unul, doisau trei directori. Până acum, PDL Constanţa a pierdut aproape jumătatedintre directorii susţinuţi pentru şefia instituţiilor deconcentrate.PDL Constanţa a fost la un pas să-şi mai piardă un director chiarzilele trecute.

Încercările lui Zevri

Este vorba despre şeful Agenţiei pentru Protecţia MediuluiConstanţa, Senol Zevri, care era să fieschimba chiar de un coleg de partid, Enuţu Lupu, susţinut în aceastăfuncţie de către UNPR. Scaunul lui Zevri s-a mai clătinat şi înultimele zile de mandat ale fostului ministru al Mediului,constănţeanulNicolae Nemirschi, care a semnat demiterea şefului APM Constanţa puţinînainte să părăsească el însuşi funcţia. Însă, nu doar carieraprofesională a lui Zevri a fost zdruncinată, ci şi cea politică.Cu puţin timp în urmă, şeful organizaţiei PDL Constanţa, Mircea Banias,a încercat să-l schimbe pe Zevri din funcţia de responsabil alColegiului 2, pe motivul unor rezultate slabe obţinute la alegeri,însă tentativa a eşuat.

Dar să revenim la lista posturilor pierdute de PDL, pentru careconducerea filialei PDL Constanţa nu a părut să se zbată prea mult.

Funcţia de director al Inspectoratului Teritorial de Muncă a fostpierdută după ce pe post a revenit fostul director Eugen Bola,pedelistulFlorian Constantin fiind astfel îndepărtat. Cristina Brânzoi, numită înfruntea Direcţiei Judeţene pentru Tineret, a fost nevoită să facă unmic pas înapoi după ce structura pe care o conduceas-a comasat cu Direcţia pentru Sport, iar director interimar al noiistructuri a devenit Elena Frâncu. Cristina Brânzoi mai are şansa să-şireia funcţia de director, dacă va dori, prin depunerea candidaturiila examenul pentru şefia noii structuri, ce urmează să aibă loc, şi lacare va participa cu siguranţă şi Frâncu.

Sponte a şi uitat de şefia CRPDRP

Adrian Sponte, nominalizat la Centrul Regional pentru Plăţi,Dezvoltare Rurală şi Pescuit Constanţa,nu a fost nici măcar numit în această funcţie, întrucât organizaţia PDLConstanţa a stat cu mâinile în sân în faţa liberalului Gabriel Ioniţă,care a reuşit performanţa săfie director şi pe vremea liberalilor şi a pesediştilor şi apedeliştilor. Nici Ioan Toanchină nu a ajuns să fie instalat la şefiaUnităţii de Administrare ANIF Constanţa, numirea sa fiind lăsată deasemenea înstand-by de conducerea PDL Constanţa. Casa de Pensii este acum la PSD,funcţia fiind pierdută de democrat-liberala Adiana Rusu. Lidia Turcueste un alt nume de director propus de PDL pentru şefia uneiinstituţii, care,după ce a fost purtată pe la concursuri, a fost dată la o parte. LoculLidiei Turcu la şefia Oficiului Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţiea fost luat de Stela Curt-Mola, fosta soţie a subprefectului AidunCurt-Mola,care ocupă în prezent funcţia de director interimar al OTIMMC. IndiranLogofătu este un alt director pierdut de PDL Constanţa, după ce postulde şef al Sanatoriului Techirghiol a fost ocupat de Silviu VasilicăRusu, propus de UNPR. Un alt pedelist înlocuit la şefia unei instituţiieste şi Gheorghe Balaban, care a fost schimbat din funcţia de directoral Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu cu Virgil Lungu.

Petre: „În 2012, vom trimite acasă administraţia Mazăre-Constantinescu"

Purtătorul de cuvânt al PDL Constanţa, Mihai Petre, a declarat căpolitica organizaţiei pe careo reprezintă trebuie să fie sprijinirea membrilor săi, cât şimenţinerea legăturii cu electoratul. „Întotdeauna am fost adeptulprincipiului că adversarul PDL se află în exterior şi el se numeştePSD, iar toată energia partidului trebuie canalizată în două direcţii:susţinerea propriilor oameni, indiferent de funcţia politică pe careaceştia o îndeplinesc - primari, consilieri, directori, foştidirectori care trebuie să rămână directori - sau simpli membri departid şi opoziţia adevărată, nu mimată, la administraţiaMazăre-Constantinescu", a afirmat Mihai Petre. Democrat-liberalul aadmis însă că organizaţiajudeţeană PDL Constanţa nu funcţionează la parametri optimi. „Nu pot săneg, la momentul de faţă partidul nu funcţionează aşa cum ar trebui, caun partid care vrea să câştige alegerile locale din 2012.Consider că managementul politic al partidului de astăzi suportă foartemulte îmbunătăţiri în ceea ce priveşte relaţia cu proprii oameni - undeconsider că fiecare trebuie susţinut în funcţiede activitatea depusă în partid şi de competenţele profesionale -, darmai ales în relaţia cu electoratul, unde cred că dialogul nu mai arechiar consistenţa de acum un an când eram mult mai prezenţi în viaţapolitică", a adăugat Petre. Consilierul judeţean esteînsă optimist în ceea ce priveşte localele din 2012. „Eu sunt optimistcă avem capacitatea de a rezolva toate aceste probleme în interior, dea îmbunătăţi sau schimba din temelii managementul politic, astfelîncât, în 2012, să trimitem acasă administraţia Mazăre-Constantinescu.Cred cu tărie că singurul partid care poate schimba cursul roşu aladministraţiei judeţene este PDL", a conchis Petre.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Asterix

04 Oct, 2010 14:48

RECTIFICARE :Primul comment semnat Asterix,nu este al lui Asterix,ci al unuia care se doreste inteligent ,specialist in zizanie.Al doilea semnat tot Asterix,este intradevar al meu,al ADEVARATULUI ASTERIX.

vasile

04 Oct, 2010 10:29

Este uluitoare usurinta cu care societatea noastra accepta numirea prin sustinere politica a unor oameni in functii de specialitate,care sunt sustinute financiar din bugetul statului,deci din banii cetatenilor.Este uluitor cum diversi concetateni de-ai nostrii se simt cei mai indreptatiti sa managerieze domenii strict de specialitate fara sa fi citit in viata lor macar un alfabet,un pliant de initiere in acel domeniu,doar pentru ca au lipit afise pentru un partid,au dat niste bani pentru campanie(care de multe ori se duc in buzunarele sefilor lor de partid caci sunt evident bani negrii ,nu depusi la caseria partidului cu chitanta) si au tras niste sfori in interiorul partidelor din care fac parte(adica si-au facut campanie!).Nici vorba de pregatire de specialitate,nici vorba de probitate profesionala,nici vorba de vocatie,nici vorba pana la urma de respectarea legii(concursurile pentru ocuparea posturilor sunt niste schite de prost gust,fara contracandidati,jenante pentru oameni cu bun simt).Este uluitor cum publicatii de la care cititorii asteapta informatii,care formeaza opinii se intrec in a se considera informate daca prezinta mai devreme ce "muhaia",vorba unui clasic in viata,s-a mai zbatut si a castigat un post in deconcentratele judetului ca sa rezolve problemele cetateanului! Vai de tara in care Legea Pensiilor este votata fara cvorum la unu noaptea,de cca 100 de oameni pe jumatate adormiti,condusi de un fost manechin care se crede la tribuna lui Maniu,Bratianu sau chiar a lui Voitec,probabil pe o scena de prezentare,faza costume de baie!Din pacate ,dupa 20 de ani,suntem aceiasi,gata sa mimam ce ne invata partidul,acum partidele,in timp ce ei,comunisti,securisti,militeni,informatori,cu alte masti acum democrat -crestini(unde sunt adevaratii taranisti!?),liberali,social-democrati,ecologisti(sac Dontu!),mari oameni de afaceri( care deruleaza afaceri pe banii statului,castigate la licitatii pe SEAP,nu oricum,organizate de cei pe care i-au numit pe competenta pe posturi),diplomati si atasatii tarii la Comisia Europeana! Traim,din pacate ,intr-o mare confuzie,din care marele liberal,fost sergent major actual patron la parc si alte valoroase afaceri,priceputul fost sub edil al orasului nostru,sau marele democrat-liberal,fostul sergent major,care s-a clasat printe primii care au violat plajele litoralului romanesc si acum cu voiosie,cu competenta si bineinteles aroganta obligatorie pentru un nou ciocoi bine apreciat! Boala,din pacate din nou,nu e noua probabil...scria POETUL...UNDE ESTI TU TEPES VODA,CA PUNAND MANA PE EI.....ne vedem in Europa,cat ne mai primesc...caci doar asa ne-a invatat presedintele nostru! vasile

Asterix

04 Oct, 2010 09:20

Nu pot ca sa nu intervin !Si vroiam sa-mi vad de ale mele...Domnule Mihai Petre,n-o mai da la intors!Dusmanul PDL nu se afla in exterior si nu se numeste PSD .Adevaratul dusman al PDL se afla in interiorul partidului si poarta mai multe nume,printre care numele parlamentarilor si cele ale membrilor BPJ si BPL cu state mai vechi in ale tradarii si vanzarii intereselor electoratului.Cei care "mostenesc "partidul de la o legislatura la alta sunt adevaratii dusmani ! Ei s-au naravit in rele si imprastie in jurul lor incertitudine pt. electorat si certitudine pt. interesele lor,de grup.Am spus-o in diferite ocazii : lipsa TOTALA de viziune si de proiecte politice a celor doua organizatii,municipala si judeteana, precum si a parlamentarilor democrat-liberali va va costa scump !In 2012 nu PDL ul ii va trimite acasa pe Mazare si Nicusor.Este exclus! PDL ul va disparea de pe arena politicii constantene,nu insa si pseudopoliticienii pedelisti care ,pana la Pastele viitor se vor "reincarna",fie la UNPR,fie la liberalii de unde au venit,fie chiar la PSD.Fara lipsa de modestie,v-as spune si care si unde va fi regasit...Poate numai dumneata,domnule Petre,impreuna cu alti cativa veti ramane sa va plangeti insuccesul si amarul la viitorul...reinnascut ...PD.

Argus

04 Oct, 2010 08:56

Trezeste-te, Petrica!! E luni dimineata si ai intarziat la munca! Ca PDL sa-l schimbe pe Mazare e nevoie sa aiba macar 1 (un) candidat necompromis deja. Dar nu-l are...

Asterix

04 Oct, 2010 00:11

Pentru ca organizatia PDL din Constanta a pierdut cate ceva este din cauza scandalurilor Stavrositei care din dorinta de prea marire a adus partidul in cap. Mai Petre, Sponte nu a pierdut nimic ca nici nu avea sefia iar Branzoi poate spune si cate voturi a adus asa ca sa stie toata lumea. In rest ca PDL Constanta se impune mai greu este datorita tocmai Stavrositei din echipa careia faceai si tu parte la un moment dat sau acum interesul e la Branzoaica?

Articole asemanatoare

Spitalul Clinic CF Constanța angajează. Ești interesat?

02 May 2024 447

Vrei să lucrezi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța? Mai multe posturi, scoase la concurs

01 May 2024 682

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia angajează medic specialist epidemiologie

01 May 2024 299

Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Ce post este disponibil

30 Apr 2024 441

CSM Constanța Triatloniștii Carol Popa și Amalia Singuran, parcurs de excepție la Campionatul Național de Supersprint în bazin de la Izvorani (GALERIE FOTO)

30 Apr 2024 355

ISU Dobrogea Vino să faci parte din frumoasa echipă a salvatorilor constănțeni! Iată posturile vacante

30 Apr 2024 583

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială Nr. 1 Topalu angajează. Iată ce trebuie să faci

29 Apr 2024 456

​Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța scoate la concurs un post vacant. Detalii

29 Apr 2024 503

Parchetul Tribunalului Constanța pune la bătaie patru posturi de execuție pentru promovarea procurorilor (DOCUMENT)

29 Apr 2024 513

Gimnastică aerobică Echipa CS Farul Constanța, câștigătoarea Cupei Cetății Deva (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 727

Peste 2.700 de posturi didactice pentru ocupare pe perioadă nedeterminată, scoase la concurs de ISJ Constanța

29 Apr 2024 526

Poliția Română organizează un concurs important! Este vizat IPJ Tulcea

28 Apr 2024 498

ISU HarghitaDouă posturi scoase la concurs, din sursă externă

26 Apr 2024 291

​Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța angajează. Detalii

26 Apr 2024 620

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa face angajări!

25 Apr 2024 974