Filarmonica, Opera si Teatrul "Ovidius", sub acelasi manageriat

Conducerea Consiliului Judetean Constanta analizeaza posibilitatea unificarii unor institutii de cultura

Conducerea CJC se gandeste ca formula cea mai eficienta de gestionare a activitatii institutiilor de cultura este cea pe domenii, adica desemnarea unei conduceri artistice si a unui manager financiar care sa aiba responsabilitati pe partea de administrare a bugetului de venituri si cheltuieli * Pentru promovarea imaginii institutiei se vor organiza licitatii la care vor participa televiziuni, radiouri si presa scrisa * Criteriile de eligibilitate sunt tirajele, acoperirea teritoriala si audienta

Preluarea conducerii Consiliului Judetean Constanta de o alta echipa, dupa alegerile locale din iunie, a insemnat si modificari atat la nivelul directiilor, cat si al conducerilor unor institutii subordonate. Ieri, la conferinta de presa a presedintelui CJC, Daniel Nicusor Constantinescu a declarat ca procesul de evaluare a tot ce inseamna activitatea institutiei nu a fost inca finalizat. In afara de infiintarea sau desfiintarea unor directii prin care se deruleaza activitatea comisiilor de specialitate, conducerea institutiei preconizeaza modificari legate de activitatea institutiilor de cultura din municipiul Constanta a caror activitate este coordonata de CJC. Nicusor Constantinescu a precizat ca evaluarea activitatii acestor institutii este necesara, mai ales din punct de vedere financiar. Deja exista un alt punct de vedere in ceea ce priveste modalitatea de abordare a problemelor. Presedintele CJC nu exclude posibilitatea ca, dupa incheierea evaluarii, concluzia ce se va trage va fi cea a necesitatii gruparii sub aceeasi conducere a mai multor institutii care pana acum au functionat independent. Filarmonica, Opera si Teatrul "Ovidius" au aproximativ acelasi gen de activitate, dar fiecare are angajati proprii care fac aceeasi munca. "Putem reuni doua coruri si sa formam unul de profesionisti", a declarat Constantinescu. Aceeasi modalitate de abordare s-ar putea folosi si in cazul Filarmonicii "Marea Neagra" si al orchestrei Operei, ce ar putea forma o singura echipa. In perspectiva, conducerea CJC se gandeste ca formula cea mai eficienta de gestionare a activitatii institutiilor de cultura este cea pe domenii. Adica, desemnarea unei conduceri artistice si a unui manager financiar care sa aiba responsabilitati pe partea de administrare a bugetului de venituri si cheltuieli. Pe de alta parte, fuzionarea institutiilor cu acelasi profil de activitate ar contribui la mai buna administrare a sediilor de care se va ocupa nou infiintata SC "Administratia Domeniului Public", agent economic in subordinea CJC.

Restructurari si demisii

In Consiliul Judetean Constanta continua activitatea de reorganizare. Tocmai acesta a fost motivul pentru care presedintele institutiei nu cunoaste inca numarul angajatilor care au demisionat. Ceea ce se stie cu certitudine este faptul ca s-a restructurat Directia pentru Protectia Plantelor, printre ale carei obiecte de activitate se afla si incasarea taxelor pentru dezinsectie si dezinfectie din punctele de frontiera de pe raza judetului Constanta. Nicusor Constantinescu a declarat ca aceasta activitate, asa cum prevad normele legale in vigoare, a fost preluata de Directia Sanitar-Veterinara. In ceea ce priveste angajatii, Constantinescu a declarat ca o parte dintre ei au fost repartizati la Comisia pentru agricultura a Consiliului Judetean Constanta, iar altii si-au gasit deja alt loc de munca. In ceea ce priveste "largirea" organigramei institutiei, presedintele CJC a declarat ca la intalnirea presedintilor consiliilor judetene, ce s-a desfasurat la Bucuresti, a fost abordata si problema personalului si a bugetelor acestor institutii, in privinta carora decizia ar trebui sa apartina structurilor judetene.

Promovarea imaginii CJC, obiect de licitatie

In perioada urmatoare, Consiliul Judetean Constanta va organiza licitatii pentru stabilirea structurilor mass-media care vor contribui la promovarea imaginii institutiei. Nicusor Constantinescu a declarat ca se va tine cont de tirajul publicatiilor, posibilitatile de difuzare si numarul cititorilor, raza de acoperire si audienta pe care le au posturile de radio si televiziune. Bineinteles ca organizarea licitatiilor ce au ca scop desemnarea mijloacelor media cu care va colabora CJC se va face in functie de costurile pe care le-ar presupune colaborarea cu televiziunile, radiourile si presa scrisa. Deocamdata, specialistii au elaborat doar caietele de sarcini pentru posturile TV care doresc sa colaboreze cu CJC. Caietele de sarcini pentru celelalte structuri de presa sunt in curs de elaborare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Black Coffee, DJ-ul desemnat Man of The Year în 2023, completează lineup-ul ediției 2024 a festivalului Untold

16 Apr 2024 505

Artist Talk cu Lia Perjovschi și Dan Perjovschi la Muzeul de Artă Brașov

10 Apr 2024 303

Lenny Kravitz, singurul artist cu 4 premii Grammy consecutive, urcă pe scena principală de la UNTOLD

04 Apr 2024 513

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 2294

LIVE TEXT Expoziția „Praguri”, la Muzeul „Ion Jalea”. Constănțenii, invitați să admire fotografii ce explorează ideea de amintiri și locuri ale copilăriei din satele Dobrogei (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1016

Expoziție de fotografie „Praguri”, a artistei Iris Maria Tușa, la Muzeul „Ion Jalea” Constanța

26 Mar 2024 611

Vernisajul expoziției „Praguri” al artistei Iris Maria Tușa este găzduit de Muzeul „Ion Jalea” Constanța

25 Mar 2024 558

„Elixirul dragostei”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

12 Mar 2024 677

În județul Constanța Aviatorul Rață Vasile a decedat. Mesajul transmis de familia sa

08 Mar 2024 1007

Artist Talk susținut de Alexandru Rădvan la Muzeul de Artă Constanța

23 Feb 2024 611

Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Națională Constantin Brâncuși

19 Feb 2024 600

INNA va urca pe scena principală a festivalului UNTOLD Dubai

07 Feb 2024 624

Expoziție de artă la Muzeul Marinei Române din Constanța

01 Feb 2024 926

Cunoscută artistă din România a murit chiar de ziua de naștere. Avea doar 38 de ani

22 Jan 2024 2473

Bianca Boeroiu a câștigat premiul Emmy la categoria „Machiaj contemporan remarcabil”

11 Jan 2024 960