La Cumpana a fost sfintit locul pe care se va construi liceul

Spectacol si focuri de artificii

Noua institutie de invatamant va purta numele marelui patriot Mihail Kogalniceanu * In cadrul suitei de manifestari culturale, micii locuitori ai comunei au fost invitati sa participe la preselectia Festivalului de muzica usoara "Delfinul de mare" * Pe scena Caminului Cultural au evoluat trupele 3 Sud Est si Blondy * Ieri, la discoteca "Delfinul" toti membrii etniei musulmane au fost invitati sa serbeze Seker Bairam

Sfarsitul saptamanii trecute a fost unul plin de evenimente marcante pentru populatia comunei Cumpana. Inca de sambata dimineata cei mai mici locuitori ai comunei au fost invitati sa participe la preselectia Festivalului de muzica usoara "Delfinul de mare", concurs spectacol ajuns la a treia editie, ce se va desfasura la finele saptamanii viitoare. La preselectie au participat aproximativ 30 de copii din Cumpana, Cernavoda, Mangalia, Navodari si Constanta. Ziua a continuat cu un spectacol oferit de trupa 3 Sud-Est. Cei trei artisti constanteni au reusit sa ridice sala in picioare. Dupa tineri, cei mai mari locuitori ai comunei au fost invitati la prima editie a manifestarii "Gala Folclorului Dobrogean". Spectacolul s-a desfasurat in sala mare a Caminului Cultural si a fost deschis de Cristian Bogdan si Iusein Embie, cei mai mici artisti din localitate. Au urcat apoi pe scena Cristian Bogdan, Nicolae Mocanu, Sirma Granzulea, Cadrie Nurmambet, Marica Pitu, Marius Cristinel Marian, Daiana Melec, Elene Ionescu Cojocaru si Elena Roizen. Prezent la Constanta, ministrul Justitiei, Cristian Diaconescu, insotit de mai multe personalitati locale, a participat la sfintirea locului pe care se va construi Liceul Mihail Kogalniceanu din Cumpana. Lucrarile acestei unitati de invatamant vor demara in primavara anului viitor. Construirea unui liceu in Cumpana este una din marile dorinte ale primarul Mariana Gaju. Inca din perioada primului mandat, primarul comunei Cumpana si-a propus sa ofere sansa copiilor din localitate de a-si continua pregatirea acasa, fara a mai fi obligati sa faca naveta pana la Constanta. "Dupa multe eforturi si demersuri acum visul nostru, al cumpanenilor, va deveni realitate", a precizat primarul Mariana Gaju. Delegatia de la centru a vizitat apoi tronsonul de drum pietruit cu fonduri de la Guvern.Consiliul Local si Primaria Cumpana au hotarat sa continue seria manifestarilor culturale pentru tineret. Dupa ce in perioada verii tinerii au avut discoteca in aer liber, Consiliul Local Cumpana impreuna cu un agent economic din localitate au hotarat sa amenajeze discoteca "Delfinul". Locul de distractie a fost amenajat in complexul comercial si de acum inainte spatiul ii asteapta pe tinerii din comuna si nu numai, sa petreaca seri de neuitat. In timp ce afara cerul a fost inundat de un foc de artificii, in Caminul Cultural trupa Blondy a ridicat din nou sala in picioare. Cei mai tineri locuitori ai comunei, dar si cei mai in varsta, au fost incantati de surprizele oferite de Consiliul Local Cumpana si primarul Mariana Gaju.Seara de duminica a fost dedicata etniei turco-tatare din Cumpana. In incinta discotecii "Delfinul" toti membrii etniei musulmane au fost invitati sa serbeze Seker Bairam.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Black Coffee, DJ-ul desemnat Man of The Year în 2023, completează lineup-ul ediției 2024 a festivalului Untold

16 Apr 2024 452

Artist Talk cu Lia Perjovschi și Dan Perjovschi la Muzeul de Artă Brașov

10 Apr 2024 264

Lenny Kravitz, singurul artist cu 4 premii Grammy consecutive, urcă pe scena principală de la UNTOLD

04 Apr 2024 452

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 2074

LIVE TEXT Expoziția „Praguri”, la Muzeul „Ion Jalea”. Constănțenii, invitați să admire fotografii ce explorează ideea de amintiri și locuri ale copilăriei din satele Dobrogei (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 976

Expoziție de fotografie „Praguri”, a artistei Iris Maria Tușa, la Muzeul „Ion Jalea” Constanța

26 Mar 2024 586

Vernisajul expoziției „Praguri” al artistei Iris Maria Tușa este găzduit de Muzeul „Ion Jalea” Constanța

25 Mar 2024 524

„Elixirul dragostei”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

12 Mar 2024 636

În județul Constanța Aviatorul Rață Vasile a decedat. Mesajul transmis de familia sa

08 Mar 2024 959

Artist Talk susținut de Alexandru Rădvan la Muzeul de Artă Constanța

23 Feb 2024 582

Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Națională Constantin Brâncuși

19 Feb 2024 565

INNA va urca pe scena principală a festivalului UNTOLD Dubai

07 Feb 2024 596

Expoziție de artă la Muzeul Marinei Române din Constanța

01 Feb 2024 898

Cunoscută artistă din România a murit chiar de ziua de naștere. Avea doar 38 de ani

22 Jan 2024 2434

Bianca Boeroiu a câștigat premiul Emmy la categoria „Machiaj contemporan remarcabil”

11 Jan 2024 924