LIVE TEXT Horia Constantinescu și-a lansat candidatura ca independent la Primăria Constanța



Horia Constantinescu își lansează astăzi oficial candidatura pentru Primăria Municipiului Constanța în calitate de independent.

UPDATE 11: Horia Constantinescu a precizat că nu se va dezice de mentorii lui de la Adrian Năstase, la Liviu Dragnea, la Valeriu Stoica sau chiar la Nicușor Constantinescu, fost președinte al CJC, afirmă acesta în timp ce răspunde unor întrebări.

UPDATE 10: În cadrul conferinței de presă, Horia Constantinescu a spus că nu se va retrage din această competiție electorală și că potrivit sondajului pe care l-a realizat, pleacă în alegerile locale cu a patra șansă. Dacă PSD ar fi intrat în alegerile locale cu un alt candidat, altul decât Decebal Fagadau, nu ar fi luat decizia să demisioneze din partid și să candideze el însuși la primărie, afirmă Constantinescu.

UPDATE 9: Horia Constantinescu spune că, în acest moment, negociază cu mai multe partide susținerea sa pentru Primărie și identificarea unor persoane care să fie așezați pe lista pentru Consiliu Local Municipal (CLM). „Voi alege un partid sau o asociere de partide care să mă susțină și din rândul căroră să stabilesc și lista de consilieri", completează acesta.

UPDATE 8: Ultimul punct atins de Horia Constantinescu este situația proiectului sălii polivalente, "un plan măreț", cu probleme încă de la început. "De unde vom găsi copiii care se vor pregăti în această sala, de la ce cluburi, în ce săli de sport se pregătesc, pentru că Administrația actuală a dat dovadă de mult dezinteres la acest capitol", a conchis Constantinescu.

UPDATE 7: Constantinescu apreciază că această achiziționarea de către Primărie a magistralelor de la CET nu era necesară. „Facturile sunt în continuare mari, se fac cârpeli, nu se gândește pe termen lung. Nu știu dacă avem timp să ne cerem scuze celor care nu au căldură acum, dar avem un plan pe fonduri europene”, spune candidatul independent la Primăria Constanța.

UPDATE 6: O altă problemă este atacată de Horia Constantinescu. El spune că trebuie să existe o altă relație între Primărie și Asociațiile de Proprietari, astfel încât lucrările făcute la nivelul blocurilor să nu se mai facă după ureche, ci în detrimentul cetățenilor. Constantinescu afirmă că investițiile trebuie făcute asumat și nu prost gestionate, așa cum se întâmplă în prezent.

UPDATE 5: Horia Constantinescu spune că mai multe direcții ale Primăriei trebuie reevaluate, de la plantarea de copaci în oraș, care rămân neîngrijiti. "Este nevoie de un extemporal despre cum a fost gestionat banul public și ce randament au dat angajații. Trebuie să existe birouri ale Primăriei care să gestioneze solicitările care vin de la cetățeni iar Poliția Locala să lucreze pentru cetățeni, nu să-i vaneze", mai spune Constantinescu.

UPDATE 4:  Sloganul electoral al lui Horia Constantinescu este „Trezirea”, un apel la trezirea conștiinței constănțenilor în acest an electoral!


UPDATE 3:  Horia Constantinescu vorbește și despre perspectiva turistică a orașului, pe care niciun primar nu a exploatat-o așa cum trebuie. Integrarea minorităților în dezvoltarea orașului este un alt punct în programul său electoral. Comerțul cu tarabe trebuie să dispară din Constanța sau de pe plajă, mai spune fostul șef al OPC. Comerțul trebuie făcut intr-un mod controlat, să arate decent și din punct de vedere turistic.

UPDATE 2: Curățenia și spațiile verzi este o alta temă a programului cu care Horia Constantinescu vrea sa ajungă Primarul Constanței. Acesta critică lipsa curățeniei temeinice și a parcurilor, în general a spatiilor verzi din oraș. "Pare ca întreaga Constanța a aparținut unui grup de oameni care l-a revendicat", spune acesta.

UPDATE 1: O temă centrală a programului său este gospodărirea corectă a bugetului municipiul Constanța.

Programul lui de guvernare locala este structurat după regula biblică a celor 10 porunci.

Tema principală a programului său este modul în care trebuie să ne creștem copii și investiția în tânăra generație.
În calitate de fost șef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), Constantinescu spune că a putut să observe dezinteresul administrației locale legat de acest aspect.

„Decalogul lucrurilor pe care eu le imaginez trebuie să ne trezească, cred că finanțarea trebuie să se întoarcă către zona de învățământ, către copiii noștri”, mai afirmă Constantinescu.

Horia Constantinescu face referire la locurile de joacă din municipiul Constanța, despre care a atras atenția încă din 2017. "Degeaba construim trotuare, dacă nu va avea cine sa le mai calce. Pentru ca tinerii vor pleca din oraș", spune candidatul independent.

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța O femeie a reclamat la Protecția Consumatorului restaurantul La Scoica, după ce a mâncat acolo de 8 martie. Ce spune Nicu Lascu despre incident?

04 Apr 2024 18890

Firma care deține lanțul Profi, la judecată cu Protecția Consumatorilor Constanța

24 Mar 2024 672

Constanța Control al comisarilor OPC la Restaurantul Noble din Murfatlar! Incredibil în ce condiții erau preparate alimentele (GALERIE FOTO)

08 Mar 2024 837

Constanța Controale ale comisarilor de la Protecția Consumatorilor în magazinele ce comercializează produse importate din China (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Mar 2024 850

Constanța Restaurantul Voila de pe bulevardul Tomis, verificat de Protecția Consumatorului! Ce amendă a luat firma lui Adel Abi Khalil

28 Feb 2024 848

CJPC Constanța Protecția Consumatorilor a descins la Cherhanaua Ovidiu de pe strada Primăverii. Amendă aplicată și închidere temporară a locației (FOTO)

20 Feb 2024 2125

Năvodari Protecția Consumatorilor Constanța a găsit nereguli la restaurantul lui Laurențiu Duță de la 3 Sud Est

15 Feb 2024 4195

O firmă din Eforie Sud, la judecată cu CJPC Constanța și ANPC Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud – Est

21 Jan 2024 733

Controale ANPC la locurile de joacă din Câmpina. O serie de nereguli puneau în pericol siguranța copiilor (FOTO)

19 Dec 2023 742

Control la Târgul organizat în exteriorul Pavilionului expozițional Constanța. Ce nereguli au constatat comisarii OPC (GALERIE FOTO)

18 Dec 2023 1188

Dosarul dintre Profi Rom Food SRL și CJPC Constanța, pe masa magistraților

03 Dec 2023 826

Controale în magazine Auchan și Penny, din județul Constanța! Comisarii CJPC au găsit mai multe nereguli (GALERIE FOTO)

29 Nov 2023 931

Controale ANPC Lidl Năvodari propus pentru închidere temporară! (FOTO+VIDEO)

02 Nov 2023 1379

CJPC Cofetăria „Silvian”, din Constanța, a primit amenzi de 13.000 lei. Care au fost neregulile găsite (Galerie FOTO)

31 Oct 2023 2335

În Constanța, autoservire amendată pentru ciorbă preparată necorespunzător

04 Oct 2023 2566