Nicuşor Constantinescu, ţinut la poarta Lafarge!

Referitor la incidentul petrecut ieri, la intrarea în combinatul Lafarge, din localitatea Medgidia, Biroul de presă al Consiliului Judeţean Constanţa a remis un comunicat de presă pe care-l redăm integral.

„În urma invitaţiei (care s-a dovedit a fi doar formală) a directorului general al Lafarge, domnul Edmund Piesh, în cursul acestei dimineţi, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, domnul Constantinescu Nicuşor Daniel, s-a deplasat la Medgidia împreună cu deputatul Lucian Băluţ, precum şi cu alţi funcţionari din cadrul instituţiei.
Încălcându-se toate regulile de protocol şi demonstrând o sfidare inacceptabilă faţă de instituţia Consiliului Judeţean, conducerea Lafarge Medgidia a transmis verbal agentului de pază de la punctul de acces mesajul că „va veni Constantinescu de la Consiliul Judeţean, legitimează-l... şi lasă-l să intre doar cu încă o persoană !!!".
Îi aducem la cunoştinţă domnului Edmund Piesh că rezidenţa într-o ţară îl obligă la cunoaşterea şi respectarea legilor acestei ţări, iar în ceea ce priveşte incidentul de astăzi, că instituţia Consiliului Judeţean este autoritatea administraţiei publice locale, constituită la nivel judeţean având atribuţii privind dezvoltarea economico-socială a judeţului, şi că Preşedintele Consiliului Judeţean reprezintă judeţul în relaţiile cu celelalte autorităţi publice, cu persoanele fizice şi juridice române şi străine, precum şi în justiţie. Totodată, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Constantinescu Nicuşor Daniel, a primit la alegerile locale din iunie votul de încredere a peste 158.000 de cetăţeni ai judeţului Constanţa, pe care îi reprezintă.
Atitudinea de tip colonial a domnului Edmund Piesh, care consideră România „un teritoriu de peste mări", este o jignire la adresa autorităţii judeţene şi la adresa cetăţenilor acestui judeţ, inclusiv a celor care muncesc pe un salariu mizer în combinatul Lafarge. Această sfidare şi încălcare a regulilor elementare de protocol şi de politeţe denotă că, în plus faţă de politica de monopol practicată de această companie, conducerea acesteia urmăreşte să ascundă autorităţii judeţene aspecte negative privind condiţiile de muncă şi evită să discute despre zvonurile legate de încurajarea muncii la negru şi a altor încălcări ale legislaţiei în vigoare".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

mihaela

14 Oct, 2009 10:56

imi cer scuze ca am citit atat de tarziu articolul in primul rand as vrea sa dau un telefon celui care a scris articolul pentru ca nu stie sa se informeze dar se scrie piess si in primul rand nu este colonialist este din jud. CARAS SEVERIN deci d ul in cauza cand va mai scrie un articol sa se intereseze de persoana in cauza si bune le/a facut si eu lucrez la o firma mmultinationala iar autoritatile nu intra dfe capul lor in incinta fabrici trebuie sa/si anunte vizita cu o zi inainte tare as vrea sa aflu nr. de telefon al celui care a scris articolu sa/i spun vreo doua

rica

26 Nov, 2008 13:13

inca nu stiam ca toata presa este aservita mafiei locale psd, ma amageam ca numai telegraf este in postura asta. rusine semnatarului articolului ca nu s-a informat, ca nu a redat cu obiectivitate modul in care au decurs lucrurile, mintind cititorii si pentru ca este vizibil un lingau de cea mai joasa speta. nu voi mai citi acest ziar! nici macar pe net.

Geo

26 Nov, 2008 09:35

Felicitari pentru Edmund Piess. Francezii au venit aici sa faca afaceri nu sa faca politica. Vizita era pur electorala asa ca bine ia facut.

constantin

26 Nov, 2008 08:36

Porcul ramane tot porc. Porcul Consiliului Judetean isi anuntase vizita insotit doar de cativa pesedisti, candidati la alegerile parlamentare - Lucian Balut si Tit-Liviu Brailoiu. Dar, pentru ca se afla in campanie electorala, porcul zburator nu i-a anuntat pe cei de la Lafarge ca va veni si cu presa de casa, adica cu trepadusii de la Telegraf, Liderul de opinie si TV Neptun. Iar Lafarge a tinut presa la poarta, pentru ca nu si-a anuntat vizita. Din aceasta cauza, porcul a facut scandal si nu a mai intrat. Ii felicit pe cei de la Lafarge. I-au aratat porcului de la Consiliul Judetean ca o societate comerciala privata nu este bunul lui cu care sa se joace in pat noaptea. Bravo Edmund Piess. Huo Nicusor! Huo PSD! Huo Telegraf, Liderul de opinie si TV Neptun!!!

Articole asemanatoare

Dosar al DNA Constanța Tribunalul București anunță ziua pronunțării în dosarul lui Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidenţiale!

19 May 2024 394

Delegație diplomatică din partea Irlandei la Constanța. Ambasadorul Irlandei în România, în vizită

16 May 2024 409

Transferurile judecătorilor din Constanța, decise de Consiliul Superior al Magistraturii! Președintele Judecătoriei Constanța pleacă la Tribunal

15 May 2024 596

Până în 20 mai, AEP va desemna preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, în şedinţă publică, prin tragere la sorţi computerizată

12 May 2024 1550

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 736

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 540

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 1640

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 911

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 659

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 831

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1092

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1472

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1717

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1122

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 898