PNG sustine proiectele locale

Reprezentantii Partidului Noua Generatie - Crestin Democrat dau un semnal de alarma formatiunilor politice locale pentru a debloca situatia politica deoarece lupta partidelor are repercursiuni asupra cetateanului de rand.

Laura Stroe, prim-vicepresedinte al filialei judetene a Partidului Noua Generatie - Crestin Democrat Constanta a declarat ca, din cauza implicarii politicului in administratia locala, judetul nostru a primit cea mai mica suma de la bugetul de stat. Aceasta in conditiile in care Constanta aduce cele mai mari contributii la bugetul de stat, dupa Bucuresti. Mai mult, reprezentantii PNG-CD considera ca Primaria propune investitii mult prea mari pentru statiuni, cu repercursiuni imediate atat asupra agentilor economici cat si asupra nivelului de trai al constantenilor. Unul dintre proiectele disputate care inca nu a fost finalizat este cel al Pavilionului Expozitional. Pentru lucrarile care au demarat la inceputul anului 2003 si ar fi trebuit finalizate in 2005 a fost repartizat un buget de aproximativ 6,4 milioane de euro, dintre care peste 4,4 milioane de euro de la Uniunea Europeana, prin intermediul programului PHARE, peste 1,49 milioane de euro de la Fondul National de Preaderare si in final peste 400.000 euro de la Consiliul Judetean Constanta. Pentru ca proiectul nu a fost finalizat la termen, exista riscul ca Uniunea Europeana sa ceara inapoi banii investiti in aceasta lucrare. Laura Stroe declara ca sustine proiectul Pavilionului Expozitional deoarece, odata finalizat, ar dinamiza activitatea agentilor economici si ar crea si locuri de munca. Reprezentantii PNG-CD mai trag un semnal de alarma si fata de modul de finantare a culturii. "In cazul in care cultura ar fi fost unul dintre criteriile de integrare in Uniunea Europeana, cu siguranta tara noastra nu ar fi aderat", a declarat Laura Stroe. Nevoia de strategii Mai mult, aceasta considera ca Ministerul Culturii si Cultelor care are functia de finantare ar fi trebuit sa renunte la aceasta pentru ca este doar un apanaj si sa infiinteze agentii culturale care sa ajute si sa sprijine cultura romaneasca. Reprezentantii PNG-CD spun ca in Constanta patrimoniul cultural nu este intretinut corespunzator, fapt pentru care zona veche a orasului, zona de patrimoniu, se degradeaza. "Este nevoie de strategii care sa aiba ca obiectiv general punerea in valoare a potentialului zonei, iar in ceea ce priveste obiectivele calitative, si tocmai de aceea PNG-CD propune reabilitarea calitatii cladirilor si mai ales a acelora care pot concura la producerea de valori, regenerarea ambientului si valorificarea zonei", a mai declarat Laura Stroe. De asemenea, reprezentantii PNG-CD considera ca este nevoie de implicarea autoritatilor locale in dezvoltarea cartierului Palazu Mare. "Pana acum, administratia locala a jucat rolul unui spectator cuminte, caci singurii care au investit au fost doar locuitorii zonei, dar in ciuda acestui lucru, pana in 2006, impozitele platite au fost la fel de consistente ca si in centrul Constantei", mai declara reprezentantii PNG-CD.

Scris de: {autor}Madalina PAVEL{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce modificări au fost făcute în Art Solid Residence SRL, din Constanța

14 May 2024 94

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 15

14 May 2024 63

Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, vizită în Portul Constanța (FOTO)

14 May 2024 143

Tulcea Campania „Detector pentru viață”, ajunsă la final (FOTO)

14 May 2024 152

Muzeul Naţional de Istorie a României nu va organiza în acest an Noaptea Muzeelor

14 May 2024 148

ISU Dobrogea Proiect de modernizare pentru Sediul Detașamentului de Pompieri Constanța-Port și Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție, în dezbatere (GALERIE FOTO)

14 May 2024 162

Firme Constanța Light System SRL convoacă Adunarea Generală a Asociaților. Un singur punct pe ordinea de zi

14 May 2024 225

Restricții de trafic pe autostrada A2 București-Constanța

14 May 2024 289

Situaţia financiară, publicată în Monitorul Oficial Royal Paradise Delta Club SA, deținută de Andi-Sergiu Babinciuc, va fi lichidată. Iată cu ce datorii figurează firma din Constanța

13 May 2024 443

Firme Constanța Heliofarm SA, convocată în adunare generală ordinară

13 May 2024 296

Rompetrol Rafinare a finalizat revizia generală a rafinăriei Petromidia Năvodari

13 May 2024 368

Peste 900 de locuri de muncă, puse la bătaie la Bursa generală a locurilor de muncă pentru șomerii din Constanța

13 May 2024 499

FOTOREPORTAJ Aglomerație în cimitirele din Constanța de Paștele Blajinilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 May 2024 546

Firme Constanța Expertconstruct XBM SRL deschide noi puncte de lucru în București

12 May 2024 446

Statul ia în calcul să investească într-un parc tematic major pe litoral

12 May 2024 672