Premierul Marcel Ciolacu „România se bazează pe sprijinul Franței pentru aderarea la Spațiul Schengen”

Sursa foto: Facebook
 
  • Colaborarea în domeniile economic, apărare și securitate, precum și în ceea ce privește dosarele europene au fost principalele teme ale întrevederii între premierul Marcel Ciolacu și noul ambasador al Republicii Franceze în România, E.S. Nicolas Warnery, potrivit unui comunicat al guvernului.
 
Prim-ministrul a apreciat relațiile profunde și îndelungate româno-franceze, consolidate de Parteneriatul Strategic dintre cele două țări și de valorile și viziunile comune în plan bilateral, european și internațional.
 

”România se bazează pe sprijinul Franței, de care ne leagă o lungă și profundă prietenie, pentru aderarea la Spațiul Schengen. Țara noastră a îndeplinit toate criteriile, are legitimitatea aderării la Schengen. Este nevoie de o abordare corectă pentru că un eventual veto austriac împotriva acestei decizii ar genera instabilitate în regiune”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

 
În actualul context regional, cei doi oficiali au subliniat importanța Flancului Estic al NATO și al posturii de descurajare la Marea Neagră. Șeful Executivului a mulțumit Franței pentru prezența militară de apărare pe teritoriul României și pentru contribuția decisivă la Platforma de sprijin pentru Republica Moldova.
 
În cadrul întrevederii, ambasadorul Nicolas Warnery a subliniat rolul important al României la menținerea securității regionale și contribuția remarcabilă la sprijinul oferit Ucrainei prin culoarele de solidaritate.
 

”Este admirabil simțul european al României, care a făcut posibilă soluția pentru tranzitul de cereale”, a punctat ambasadorul Franței în România.

 
Diplomatul francez a apreciat, de asemenea, performanța economică a României din ultima perioadă și a subliniat interesul părții franceze pentru dezvoltarea proiectelor de investiții în sectoarele energetic, cu accent asupra utilizării surselor regenerabile,  interconectării electrice și promovării noilor tehnologii.
 
La întrevederea premierului cu diplomatul francez au participat, din partea Guvernului, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Ruxandra Ivan, și secretarul de stat Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Guvernului.
 

 Citește și
„ ANAF-ul a început să-şi facă treaba, să colecteze aproape de ţinta asumată“ (VIDEO)
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță deblocarea programului Casa Verde panouri fotovoltaice 2023

28 Feb 2024 541

Guvern Din septembrie 2024, se vor plăti pensiile recalculate

28 Feb 2024 600

Ministerul Educației scoate în consultare publică proiectul pentru repartizarea sumei prevăzute pentru programul „Masă Sănătoasă“ 2024

27 Feb 2024 532

Reacțiile miniștrilor din Guvernul „din umbră” al AUR. Planurile de guvernare ale oamenilor lui George Simion

25 Feb 2024 730

HG prin care peste 520 de hectare au fost trecute în administrarea Romsilva, atacată la Curtea de Apel Constanța

25 Feb 2024 537

Guvern 2.010 posturi vacante din sănătate vor putea fi ocupate prin concurs sau examen

22 Feb 2024 758

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 22 februarie 2024

22 Feb 2024 334

Ședință de Guvern, joi. Dintre proiecte, unul vizează lucrări de intervenţie la infrastructură din cazarma 2645 Babadag, Tulcea

21 Feb 2024 752

Mai multe localităţi sau părţi din localităţi, atestate ca staţiuni turistice de interes național! Pe listă și o localitate din județul Tulcea

16 Feb 2024 504

Indicatorii tehnico-economici pentru investițiile din Portul Constanța, aprobați de Guvern

16 Feb 2024 574

Sedință de Guvern 14 localităţi sau părţi din localităţi din mai multe județe, printre care și Tulcea ar urma să fie atestate ca staţiuni turistice (DOCUMENT)

16 Feb 2024 513

Guvern Premierul Ciolacu anunță reorganizarea a încă două ministere

16 Feb 2024 661

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 16 ianuarie 2024

16 Feb 2024 310

S-au blocat negocierile la Guvern PSD și PNL nu se înțeleg pe comasarea alegerilor

12 Feb 2024 729

Guvernul RomânieiGuvernul susține industria românească atât prin direcționarea de fonduri publice

12 Feb 2024 266