Presiunea si santajul, metode de eliminare a tatarilor indezirabili

Intoleranta se poate manifesta chiar si intre membrii aceleiasi etnii

Sali Negeat a incercat o miscare prin care a cautat sa se debaraseze de toti cei care ar putea sa-i impiedice accesul la Parlament la viitoarele alegeri generale * Una dintre gaselnite a fost eliminarea din conducerea filialei a tatarilor care s-au casatorit cu persoane care au alta religie decat cea musulmana

Nu este vina nimanui pentru tot ceea ce se intampla intre membrii unei comunitati care a constituit chiar si o uniune care sa le reprezinte interesele. Tatarii din judetul Constanta, despre care pana nu cu mult timp in urma nu se auzea mai nimic, au devenit subiect de presa. Totul a inceput prin luna martie, cand pentru filiala Constanta s-au organizat alegeri ce au avut ca scop desemnarea membrilor conducerii. A fost momentul in care s-au declansat, pe fata, ostilitatile dintre "conservatori" si adeptii schimbarii, grupare formata, in majoritate, de tineri. Rezultatul alegerilor a fost apreciat drept "necorespunzator" de vechea garda, care s-a incrancenat sa ramana la conducerea conducerii judetene. De atunci si pana in prezent, luptele se dau pe tacute, mocnit, cu dintii stransi, dar rezultatul este departe de a multumi, indiferent de ce parte a baricadei se afla beligerantii. De nenumarate ori, de la data la care s-au desfasurat alegerile, Consiliul reprezentantilor a discutat despre legalitatea alegerilor, dar de fiecare data discutiile s-au finalizat in coada de peste. Cu doar cateva zile in urma, data ce a coincis cu cea la care se desfasura o manifestare ce avea ca tema pacea si toleranta intre adeptii religiilor crestina, mozaica si musulmana, s-a intrunit comitetul filialei Constanta al Uniunii Tatarilor Turco-Musulmani din Romania. Dobrogea a fost intotdeauna o zona in care membrii minoritatilor au trait in armonie, dar iata ca in interiorul aceleiasi etnii intoleranta strica echilibrul. Daca ar fi sa ne luam dupa informatiile pe care le-am primit la redactie, la sedinta cu pricina, deputatul Sali Negeat a incercat o miscare prin care a cautat sa se debaraseze de toti cei care ar putea sa-i impiedice accesul la Parlament la viitoarele alegeri generale. Presiunile si santajul s-au transformat in arme pe care deputatul le-a folosit pentru a scapa de opozitie. Una dintre gaselnite a fost eliminarea din conducerea filialei a tatarilor care s-au casatorit cu persoane care au alta religie decat cea musulmana. Traim in secolul al XXI-lea si este greu de imaginat ca mintea unora mai apeleaza la astfel de metode pentru a elimina tot ce vine in contradictie cu un anumit interes.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Niculinei Parosanu, secretar general la Oraș Techirghiol (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 99

Afaceri Constanța Decizie importantă luată de Consiliul de Administrație al SC Dorna Estival SA

28 Apr 2024 196

Declarații de Avere Constanța Cosmin Bujor, secretar general la UAT Negru Vodă deține un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 226

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Melaniei Solomon, secretar general UAT la Municipiul Medgidia (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 257

Firme Constanța Acționarii Granat SA, convocați la AGA! Se decide repartizarea profitului companiei

28 Apr 2024 234

Firme Constanta Acţionarii Dobrogea Grup SA, convocați în adunare generală ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2024

28 Apr 2024 274

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Mihaelei Crina Corbei, secretar general al comunei Nicolae Bălcescu, județul Constanța (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 545

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 333

Firme Constanța SC Dobromin SA. A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

28 Apr 2024 277

Autotren înmatriculat în Ucraina, răsturnat pe Autostrada A2 București Constanța! Traficul, blocat în zonă (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 511

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei Cojocaru, secretar general al comunei Topalu (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 265

Volei Duelul CSM Constanța - SCM U Craiova se va decide în meciul trei (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 340

Transporturi agabaritice pe drumurile din Agigea, județul Constanța. Iată traseul

28 Apr 2024 430

Biroul Electoral a respins candidatura Dianei Șoșoacă la Primăria Capitalei

27 Apr 2024 760

Firme Constanța Societatea Tismana SRL, convocată în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor. Ordinea de zi

27 Apr 2024 284