Primarul Muresan le-a facut locuitorilor din Kogalniceanu stadion de 15 miliarde

cap_4.jpgRecent, Valer Iosif Mureşan a parafat o suplimentare de aproximativ 4,5 miliarde a lucrărilor de 10,6 miliarde de lei vechi, pentru amenajarea terenului de fotbal

Nici bine nu s-a uscat cerneala de pe contractul încheiat cu SC Autoprima Serv SRL, pentru gazonul artificial de pe stadion, că Primăria Mihail Kogălniceanu a mai acordat acestei firme o suplimentare de câteva miliarde de lei vechi.

Într-o ediţie anterioară relatam faptul că autoritatea locală a amenajat cu gazon artificial terenul de fotbal din localitate. Pentru această lucrare, Primăria Mihail Kogălniceanu a organizat o licitaţie câştigată de către SC Autoprima Serv SRL Constanţa. Societatea a obţinut astfel, de la administraţia locală a comunei Mihail Kogălniceanu, un contract de lucrări în valoare de 896.093,95 lei fără TVA, adică de aproximativ 10,6 miliarde de lei vechi. Precizăm că valoarea estimată a lucrării a fost de 1.218.487 lei fără TVA. Dar cheltuielile de miliarde cu stadionul comunal nu s-au încheiat aici. Din contră. De curând, Primăria a acordat alţi bani firmei constănţene pentru această lucrare, pentru care, iniţial, s-a bătut palma la aproximativ 10,6 miliarde de lei vechi. Alţi bani, aceeaşi distracţie. Concret, pe 2 septembrie, Primăria Mihail Kogălniceanu a contractat un act adiţional, prin care a oferit societăţii Autoprima Serv SRL încă 373.552 lei fără TVA, adică aproape 4,5 miliarde de lei cu TVA cu tot, potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

O mândreţe de stadion

De observat că această suplimentare din bani publici este, ca valoare, jumătate din preţul la care s-a atribuit contractul iniţial. Dacă adunăm valoarea primului contract cu cea din actul adiţional, constatăm cu mare uimire că primarul Mureşan le-a făcut locuitorilor comunei sale un stadion în valoare de peste 15 miliarde de lei vechi. Potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP, „actul adiţional nr. 2/02.09.2009 reprezintă lucrări suplimentare la contractul de lucrări nr.7085/22.05.2009". Tipul procedurii prin care s-a acordat „suplimentul" este negociere fără anunţ de participare, fiind justificat, potrivit anunţului din SEAP, prin „Noi lucrări/servicii, constituind o repetare a lucrărilor/serviciilor existente şi solicitate în conformitate cu condiţiile stricte conforme cu cele stabilite în directivă".

valer_iosif_muresan_02.jpgPrimarul şi firma parteneră ne-au închis telefonul în nas

Pentru a afla despre ce directivă este vorba şi mai ales ce lucrări au necesitat această suplimentare de aproape 4,5 miliarde de lei vechi, l-am contactat pe primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Valer Iosif Mureşan, care, când a auzit ce îl întrebăm, ne-a închis telefonul în nas. Am încercat să îi întrebăm şi pe reprezentanţii SC Autoprima Serv SRL ce a presupus această suplimentare din bani publici, însă întrebările noastre au rămas fără răspuns şi de această dată, încercarea noastră de a lămuri misterul având aceeaşi soartă. Am sunat mai întâi, pe numărul de fix 0241.550.885, însă vocea feminină de la capătul firului ne-a spus că nu e nimeni la birou, după ce a cerut un număr de contact. Am sunat şi pe numărul 0747.338.500, afişat pe site-ul societăţii. Ne-a răspuns o altă voce feminină, care nu s-a prezentat, dar care, aflând cine e la telefon, ne-a spus, stridentă: „Interesaţi-vă unde v-aţi interesat şi până acum!" şi ne-a trântit telefonul în nas.

Firma familiei Balagiu a modernizat şi aeroportul militar

SC Autoprima Serv SRL Constanţa a fost înfiinţată în 1999 şi, după cum aflăm de pe propria pagină de web, este o afacere de familie. Având ca obiect de activitate principal lucrări de construcţii ale drumurilor şi autostrăzilor, societatea îi are ca acţionari pe Iudit şi Adrian Balagiu, fiecare deţinător a 50% din beneficii şi pierderi, ambii administratori. Firma pe care cei doi o patronează a pus mai multe pietre de temelie la investiţii importante din Constanţa. Din portofoliul de clienţi ai societăţii, postat pe site-ul propriu, aflăm că firma a lucrat la execuţia terasamentelor şi infrastructurii rutiere a hypermarket-urilor Metro 2 Constanţa, Mall Tăbăcărie, Real, Interex, Kaufland, a mai multor societăţi cu sediul în Portul Constanţa Sud - Agigea. De asemenea, societatea a executat lucrări şi pentru hypermarket-uri din Bucureşti, Târgu Mureş, Timişoara, Sibiu etc, dar şi lucrări de drumuri. Firma s-a mai ocupat şi cu furnizare de materiale de carieră, servicii de transport şi prestări servicii cu utilaje de construcţii la hypermarket-uri din Constanţa şi lucrări de infrastructură în Portul Constanţa Sud. Un alt amănunt interesant este şi faptul că firma a furnizat materiale şi utilaje şi pentru modernizarea aeroportului militar din Mihail Kogălniceanu. Vorbim, aşadar, despre o firmă care are succes în ţară, în Constanţa, dar şi în Mihail Kogălniceanu.

{mos_ri:Valer Iosif Muresan,Kogalniceanu} 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

cetatean

14 Oct, 2009 22:01

Va rog sa ii dati o batista sa planga si sa va convinga ca nu a furat....pentru el ci pentru cei de mai sus....sau...pentru cele de sub el....

un satean

14 Oct, 2009 21:24

Poate o veni vremea cand vom citi si despre arestarea sobolanilor din primaria M.Kogalniceanu si despre cum se "odihnesc" ei pe la Poarta Alba;nu de alta,dar prea nu se face nimic altceva in comuna dacat "sportul" umplerii buzunarelor. Asa sa-i ajute Cel de Sus.

un tzaran din kogo

14 Oct, 2009 10:37

Oameni buni poate ca la urmatoarele alegeri va castiga un bastinas din comuna nu iar vreun parvenit ca asta.... Oare cati bani o baga in campanie jegurile de acoliti ai sai sau chiar hotii de la Constanta si consilierii rasplatiti cu terenuri la padure? A pus mana pe toata comuna impreuna cu politrucii de 2 lei precum :Gunea,Mitica Gartu,Umiran, sinistra fara dinti de Feraru,Panfile si familia,Nedelcu si familia,Predescu si tot neamul....Ce este politia comunitara in comuna?securitatea lui muresan,cine o conduce?securistul CI de panfile. Cum frigotehnistul de gigi enache a pus mana pe terenul de la emi din spate?cotizand la greu acestei gasti flamande de sobolani rosii. A cazut el ceausescu si nu o sa cada mafiotul asta?si cade fara parasuta direct la DNA.drum bun ciocoi parvenit spre poarta alba.

Articole asemanatoare

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, cere rejudecarea dosarului! Înalta Curte a rămas în pronunțare

02 May 2024 332

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1318

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 653

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 28-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO – VIDEO

28 Apr 2024 824

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă a revenit de la 0-2 cu FC Voluntari II, câștigând în prelungiri!

28 Apr 2024 628

Județul Constanța Echipa de fotbal a Comunei Cumpăna este câștigătoarea Cupei Satelor

26 Apr 2024 695

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 834

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 371

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 777

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 722

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 758

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 849

Fotbal Liga a 3-a Gloria Băneasa s-a impus în prelungiri în duelul cu Axiopolis Cernavodă

21 Apr 2024 744

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 771

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1236