Proiectul noului Cod Fiscal, retras la solicitarea lui Ponta Parlamentarii constănţeni se opun majorării taxelor locale

Proiectul noului Cod Fiscal şi al Codului de Procedură Fiscală aflat, până sâmbătă, pe site-ul Ministerului Finanţelor, a permis celor interesaţi de document să constate că acesta prevedea o serie de măriri ale taxelor locale percepute pe terenuri, case, apartamente. Majorări care, foarte probabil, ar reprezenta pentru Guvernul Ponta un mijloc la îndemână pentru a acoperi deficitul de venituri, mai ales după propunerea de reducere a CAS-ului cu cinci puncte procentuale.
Ce părere au însă parlamentarii despre aceste posibile majorări ale taxelor plătite la bugetul local? Cât de oportune, cât de justificate ar fi acestea?

Potrivit proiectului noului Cod Fiscal, plătitorii de taxe şi impozite ar putea să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru impozitele pe case, apartamente, autovehicule. Afectaţi de posibilele majorări de biruri ar fi atât contribuabilii din mediul urban, cât şi cei din mediul rural, cei din urmă putând să plătească impozite mai mari chiar şi pentru locuinţele din chirpici.

„S-a trezit domnul Ponta că e an electoral“


Deputatul Gheorghe Dragomir, liderul PNL Constanţa, se declară convins de faptul că această reducere a CAS-ului nu va avea loc. „S-a trezit domnul Ponta că e an electoral şi mai şi candidează“, a reacţionat parlamentarul liberal. „Având un buget oricum pe minus, Guvernul Ponta voia să-şi acopere gaura prin majorarea de taxe şi impozite. Dar reducerea CAS-ului cu siguranţă nu va fi pusă în practică. Aşa cum am spus, bugetul era oricum pe minus, iar un om de stânga nu ştie decât să majoreze taxele, el nu ştie să stimuleze economia“, l-a criticat deputatul constănţean pe premierul Victor Ponta.

„Cu o mână îţi dă, cu alta îţi ia“


Nici senatorul PDL Gigi Chiru nu este de acord cu o eventuală majorare de taxe şi impozite locale. „În stilul caracteristic, domnul Ponta cu o mână îţi dă, cu alta îţi ia, nu se dezminte“, este de părere democrat-liberalul. „Noi clamăm de ceva timp această politică. Cetăţenii suportă avalanşa de taxe şi impozite, se strânge cureaua pe toate zonele“, a declarat senatorul PDL. Parlamentarul constănţean este de părere că, în actualul guvern, „concentrarea este doar pe zona electorală“. „Din nefericire pentru noi, domnul Ponta nu înţelege macroeconomia şi politica fiscală. Nu poţi să dezvolţi investiţii dacă nu ai predictibilitate fiscală“, a adăugat Chiru.

„O dovadă a incompetenţei Guvernului României“


Deputatul FC Dănuţ Culeţu consideră că posibila mărire a acestor taxe reprezintă „o dovadă de incompetenţă a Guvernului României“, ce „dovedeşte lipsa de viziune şi de strategie a executivului“. „Economia este oricum sufocată de taxe şi impozite. Toate acestea vor reduce posibilitatea creşterii economice a ţării“, a afirmat parlamentarul constănţean. Dănuţ Culeţu a menţionat şi că, în calitate de deputat, va lua poziţie „împotriva acestei inepţii“.

Senatorul PSD Nicolae Moga nu a comentat pe marginea acestui subiect, căci ştia deja că proiectul nu se mai afla în dezbatere pe site-ul Ministerului Finanţelor. Precizăm că, după criticile apărute în spaţiul public pe marginea posibilelor majorări mai sus menţionate, premierul Ponta a solicitat retragerea proiectului noului Cod Fiscal de pe site, „pentru ca acestea să fie analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Apartament cu șapte camere, în centrul Constanței, pentru nepoții Paraschivei Barbu. Mișcarea de ultimă oră a Fiscului!

02 Mar 2022 8819

Ce se întâmplă cu pensiile şi salariile după noul Cod Fiscal. Declarațiile ministrului Muncii

09 Nov 2017 3608

UPDATEProtest în Piața Victoriei. 1000 de oameni prezenți la manifestare

08 Nov 2017 2729

Bogdan Huțucă „Guvernul PSD nu va lăsa nimic neimpozitat în România, nici măcar bursele elevilor și studenților“

12 May 2017 2627

stiripesurse.ro Peste jumătate de milion de români sunt afectați de ultima decizie a Guvernului

10 Mar 2016 8229

Schimbările aduse de noul Cod Fiscal (document)

27 Jan 2016 3310

New în 2016 Care sunt noile reguli în vigoare pentru controalele Fiscului la companii

06 Jan 2016 2916

Preşedintele României a promulgat noul Cod fiscal şi noul Cod de procedură fiscală

31 Dec 2015 1959

2016 vine cu modificări în Codul Fiscal

28 Dec 2015 2337

CL Mangalia a votat taxele şi impozitele pe anul 2016

21 Dec 2015 1694

Comunicat de presa DGRFP Galati

17 Dec 2015 1799

Proiect de ordin al preşedintelui A.N.A.F. pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor și a tipurilor de obligații fiscale care formează vectorul fiscal

08 Dec 2015 1324

Proiect de ordin al preşedintelui A.N.A.F. pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor și a tipurilor de obligații fiscale care formează vectorul fiscal

08 Dec 2015 1293

Conferinţă la Hotel Vega, din Constanţa, pe tema Codului Fiscal

11 Nov 2015 2536

Comunicat de presa PwC - Decalogul fiscalităţii în 2016. Principalele teme fiscale ale momentului, potrivit experţilor PwC România

29 Oct 2015 1366