Propunere de lege care completează cadrul legal existent privind punctele gastronomice locale



Propunerea de lege, semnată de parlamentari PNL, vine să completeze cadrul legal existent privind punctele gastronomice locale.
Astfel, acest concept nou de HoReCa este definit în următorul fel: o unitate de valorificare a producției primare locale, situată într-o localitate rurală, unde se prepară şi se servesc produse culinare şi băuturi, după rețete specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 12 persoane simultan.

De asemenea, propunerea de lege mai prevede că Punctul Gastronomic Local poate funcționa în incintele locuințelor din mediul rural, ferme agricole, amenajări piscicole, stâne, stupine, crame, fonduri de vânătoare, crescătorii de vânat, complexe de vânătoare, centre de colectare a ciupercilor şi fructelor de pădure, centre de colectare a vânatului, ocoale silvice, mănăstiri, agropensiuni, precum şi în alte construcții şi amenajări dintr-o localitate rurală.

Această lege va contribui la dezvoltarea comunităților locale, din perspectivă economică, dar mai ales la promovarea și valorificarea turismului rural al României, în special al celui gastronomic. În gospodăriile rurale încă se realizează produse bazate pe rețete autentice, iar punctele gastronomice locale vor avea rolul de a valorifica producția primară locală, unde se prepară și servesc produse culinare și băuturi după rețete specifice zonei.

Această inițiativă legislativă poate fi un pas pozitiv pentru susținerea comunităților rurale și promovarea bogăției gastronomice a României, a precizat Marian Crușoveanu, deputat PNL Constanța. 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 40 de persoane vor să înfiinţeze puncte gastronomice locale în Deltă. Anunțul preşedintei asociaţiei Ivan Patzaichin - Mila 23

26 Feb 2022 1576