Puiu Hasotti, reclamat pentru discriminare

1189365141.jpg

Senatorul liberal a declarat, in primavara, in timpul unei conferinte de presa, ca "faci un guvern de uniune nationala cand vin tatarii sau se arunca bomba atomica"

Vicepresedintele filialei Partidului Democrat, Senol Zevri, atrage atentia conducerii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii ca incalca legea prin nerezolvarea sesizarilor la termen. Intr-o solicitare adresata Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii pe 7 septembrie, Senol Zevri reaminteste presedintelui Csaba Asztalos ca au trecut 170 de zile de la data inregistrarii unei petitii, rastimp in care institutia nu a luat nicio masura. In adresa inregistrata sub numarul 2505, din 19 martie 2007, Zevri sustinea ca senatorul PNL de Constanta, Puiu Hasotti, a declarat, in timpul unei conferinte de presa, referindu-se la posibilitatea formarii unui guvern de uniune nationala ca "Nu exista nicaieri in Europa asa ceva. Faci un guvern de uniune nationala cand vin tatarii sau se arunca bomba atomica". In calitate de cetatean roman de etnie tatara, Senol Zevri sustine in petitia adresata Consiliului National ca "afirmatia este extrem de jignitoare si denigratoare, atat pentru neamul din care cu onoare fac parte, cat si pentru mine personal". A pune semnul egalitatii intre venirea tatarilor si efectele unei bombe atomice reprezinta o afirmatie incalificabila, mai spune Zevri, adaugand ca afirmatia este incalificabila, caci vine din partea unei personalitati publice, cu rol in conducerea tarii, un profesor de istorie. "Legal si etic, declaratia este nescuzabila", mai spune Senol Zevri, in plangerea adresata lui Csaba Asztalos. Interesant este ca, desi pe 28 iunie au inceput audierile in dosarul 122/2007, nici pana in prezent nu a intrat in procedura de dezbatere, potrivit legii. Intr-o adresa inaintata Consiliului de Senatul Romaniei, Grupul Parlamentar PNL, Puiu Hasotti sustine ca interpretarea afirmatiilor sale este pe cat de fortata, pe atat de eronata. In timp ce Hasotti sustine ca informatiile sale au fost scoase din context, Sevri apreciaza ca senatorul trebuia sa stie "ca si politician" ca apelul la realitati istorice trecute pentru a fundamenta sau argumenta realitati prezente este indezirabil si neproductiv din punct de vedere al mentalitatilor si practicilor europene. La mai bine de cinci luni de la primul apel adresat presedintelui Csaba Asztalos, Zevri sustine ca dosarul nu a intrat inca in dezbatere. Si asta in conditiile in care Ordonanta de Guvern nr. 137/2000, privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, fixeaza ca termen de solutionare a unei sesizari 90 de zile de la inregistrarea sa. In ultima cerere adresata conducerii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Zevri ii solicita lui Asztalos sa ia toate masurile necesare pentru solutionarea petitiei, "in cazul in care institutia nu practica diverse forme de discriminare sau nu musamalizeaza cazurile in care sunt implicati reprezentantii puterii".

Scris de: {autor}Cristina RACOARE{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În prima zi de Paști Șofer de ambulanță, prins beat la volan în Constanța - Ce alcoolemie avea (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 May 2024 1933

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1427

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 958

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1729

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 925

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 969

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 988

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2596

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1057

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3783

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 908

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1755

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 781

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2398

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2760