Şcoala de vară a Organizaţiei Femeilor Liberale are loc la Eforie Nord. Ce au discutat? (VIDEO)

Prima zi a Școlii de vară a Organizaţiei Femeilor Liberale a fost dedicată dezbaterilor. “O nouă viziune: Leadership feminin liberal” nu este un simplu nume, ci reflectă direcția OFL.

A fost dezbătut și analizat un proiect care vizează protejarea copiilor de pericolele din mediul online, îndeosebi cele de pe platformele de socializare.

Preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale, Nicoleta Pauliuc, a spus joi, în cadrul şcolii de vară a formaţiunii politice, care se desfăşoară la Eforie Nord, că familia trebuie să rămână o zonă de maximum interes şi acţiune pentru OFL.

Reprezentanta OFL a subliniat, totodată, că deşi există mai multe reglementări pentru protejarea copiilor, aceştia sunt tot mai greu protejaţi de "pericolele de pe Internet".

Este un proiect aflat în dezbatere publică și este esențial ca el să fie analizat împreună cu toate grupurile interesate: părinţi, profesori, copii, societate civilă, psihologi şi medici, firmele din big tech, dar şi instituţii ale statului sau decidenţi politici.

Astăzi, în a doua zi a Școlii de vară a Organizației Femeilor Liberale, femeile se întâlnesc cu liderii PNL cu care vor discuta despre viziunea partidului în raport cu promovarea egalității de șanse în politică în perspectiva anului viitor.

La Şcoala de vară a Organizaţiei Femeilor Liberale participă și Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă.

Discursul susținut de Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă, la Şcoala de vară a Organizaţiei Femeilor Liberale
 

UPDATE: 


Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 8 septembrie 2023, un mesaj în în cadrul Școlii de Vară a Organizației Femeilor Liberale „O nouă viziune: leadership feminin liberal”. Mesajul a fost prezentat de către Cătălina Galer, Consilier de stat - Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:
Felicit Organizația Femeilor Liberale pentru continuarea tradiției Școlii de Vară și salut participarea tuturor doamnelor la discuțiile care vor avea loc în aceste zile. Cu siguranță, tema aleasă în acest an, „O nouă viziune: leadership feminin liberal”, va genera o serie de dezbateri substanțiale despre rolul și importanța femeilor în politică.

În contextul celor patru runde de alegeri care vor avea loc, 2024 reprezintă un an semnificativ pentru viitorul României și un bun prilej de reflecție asupra modului în care femeile pot participa mai mult la consolidarea democrației, inclusiv prin susținerea lor în funcții din care să contribuie la dezvoltarea statului.

Mă bucur că Partidul Național Liberal a înțeles necesitatea promovării femeilor în politică și în administrație, fapt dovedit și prin nominalizarea unui număr mai mare de doamne pentru a deține portofolii ministeriale.

Sprijinirea femeilor pentru a ocupa poziții de conducere la cel mai înalt nivel în stat, în Guvernul și în Parlamentul României, precum și în alte instituții centrale reprezintă un imbold și o sursă de inspirație. Este important ca asigurarea echității și egalității de gen să devină o practică la nivelul întregii societăți și încurajez Partidul Național Liberal să dea semnale tot mai puternice în favoarea respectării și promovării drepturilor femeilor.

Mai mult de jumătate din populația României este formată din femei, iar reprezentarea acestora la nivel politic și decizional trebuie să fie pe măsură. Dezvoltarea solidă a societății poate fi realizată doar prin apărarea intereselor și punerea în valoare a tuturor membrilor săi, indiferent de gen.

Femeile aduc abordări și perspective proaspete, modelate de experiențele lor unice în comunitate și în familie. Înțelegerea profundă a provocărilor societale, empatia și compasiunea pe care le manifestă trebuie valorificate și în actul politic.

Avem nevoie de motivația, energia și viziunea dumneavoastră pentru conturarea unor politici publice mai eficiente, care să conducă la bunăstare socială și la consolidarea unei societăți juste și echitabile.

Prin performanțele remarcabile în politică și în administrația publică, depășiți bariere în fiecare zi, invalidând stereotipurile de gen și prejudecățile. Astfel, reprezentați veritabile modele pentru tinerele din România, demonstrând că femeile pot fi lideri de succes, iar opiniile și ideile lor sunt cruciale în procesul decizional.

Vă îndemn să vă asumați proiecte îndrăznețe, să acționați întotdeauna cu corectitudine și integritate și să nu vă lăsați descurajate atunci când întâmpinați dificultăți. Prin rezultatele muncii dumneavoastră, sunt convins că veți aduce schimbări pozitive în societate și veți juca un rol esențial în definirea viitorului politicii românești.

Vă asigur în continuare de susținerea mea și vă urez mult succes!


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liderul PNL, Nicolae Ciucă „Din punctul meu de vedere, pe teritoriul României, oamenii sunt în siguranţă“

08 Sep 2023 849

Şcoala de Vară a OFL. Ludovic Orban şi Bogdan Huţucă, faţă în faţă cu femeile liberale

08 Sep 2018 2803