Se cauta investitori

Planul de dezvoltare urbanistica a zonei peninsulare este aproape de finalizare

Suprafata peninsulei va fi degrevata de sarcini arheologice * In zona se va circula doar pe drumul de centura * PUZ-ul pune accent pe refacerea fondului de constructii existent, cu pastrarea specificului arhitectural al zonei, amenajarea si mobilarea urbana specifica a Portului Tomis si a plajei "Modern"

In urma cu un an si jumatate, Consiliul Local Municipal a adoptat o hotarare cu tema de cercetare privind reabilitarea si revitalizarea zonei peninsulare. Licitatia a fost castigata de un birou de arhitectura din Bucuresti. La ora actuala, realizarea Planului Urbanistic Zonal se afla intr-o faza avansata, urmand ca, in cel mai scurt timp, sa se finalizeze. Potrivit precizarilor facute de directorul adjunct al Directiei de Urbanism, Gheorghe Ciocoiu, se pune accent pe refacerea fondului de constructii existent, cu pastrarea specificului arhitectural al zonei, amenajarea si mobilarea urbana specifica a Portului Tomis si a plajei "Modern". De asemenea, nu trebuie omisa descarcarea de sarcini arheologice a suprafetei peninsulare. Planul prevede spatii cu destinatie de alimentatie publica si divertisment (discoteci, restaurante), precum si cu destinatie de yachting. Ciocoiu considera ca zona poate fi exploatata din punct de vedere turistic, in beneficiul orasului, pe toata perioada anului. Va exista un drum de centura, iar accesul autoturismelor in peninsula va fi interzis, in ideea conservarii si protejarii terenului si carosabilului. Intentia municipalitatii este atragerea de investitori care sa participe, in asociere cu CLM, la consolidarea cladirilor si la reabilitarea arhitectonica a constructiilor. "Trebuie avut in vedere ca intarzierile vor fi din cauza ritmului lent de punere in aplicare a Legii 10 cu privire la revendicarile caselor nationalizate", a specificat directorul adjunct, care a anuntat ca se agreeaza ideea realizarii unei "punti" intre Portul Constanta si esplanada. Obiectivul poate fi realizat prin construirea unei galerii subterane. Vestigiile arheologice gasite in subteran pot fi puse in valoare prin reconditionarea lor, astfel incat "sa participe la viata orasului".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 685

Recurs în dosarul dintre Arhitectura Plus SRL,firma fondată de actualul arhitect șef al municipiului vs. primarul Constanței

14 Mar 2024 730

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 1001

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 746

Programul liturgic al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 februarie 2024

31 Jan 2024 943

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 936

Tribunalul amână procesul deschis de un investitor imobiliar din Constanța pentru anularea unei hotărâri CLC pentru Tomis Nord

20 Jan 2024 648

Vergil Chițac a delegat atribuții importante Viceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1183

Cimitir nou în municipiul Mangalia. La cât este estimată investiția?

27 Dec 2023 1004

De ce sa apelezi la o agenție de web design?

08 Dec 2023 644

In memoriam Ion Mincu, arhitectul care a elaborat planurile pentru restaurarea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Constanța

05 Dec 2023 887

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 1226

UPDATE Muzeul de Artă Constanța, gazdă pentru Bienala de Arhitectură Dobrogeană! Harry Tavitian, invitat special (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 1403

Declarații de avere Averea și interesele lui Dan Petre Leu. Apartamentul din Eforie Nord, achiziționat de când a devenit arhitect șef al municipiului Constanța (DOCUMENT)

31 Oct 2023 1706

Arhitectul-șef al județului Constanța s-a transferat la primăria Năvodari. Cine exercită atribuțiile cu caracter temporar? (DOCUMENTE)

03 Oct 2023 5450