UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!



UPDATE

Liderii coaliţiei de guvernare PSD - PNL, preşedinţii Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, vor anunţa, miercuri, la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an, după ce, în cursul aceleiaşi zile, vor avea loc şedinţe separate ale celor două partide pentru a aproba strategia, au anunţat reprezentanţii PNL şi PSD Rareş Bogdan şi Mihai Tudose.

O şedinţă a coaliţiei de guvernare pe tema stabilirii calendarului alegerilor şi a unei eventuale comasări a avut loc, miercuri dimineaţă, la Palatul Victoria.

"Ne-am întâlnit, am avut o discuţie foarte serioasă, aprofundată, începând cu ora 8,00, şi am convenit cu toţii să mergem în faţa partidelor noastre pentru a discuta atât principiile, cât şi un proiect important, dar cu siguranţă veţi afla lucruri pe parcursul zilei de astăzi", a precizat liberalul Rareş Bogdan.

Social-democratul Mihai Tudose a afirmat că, potrivit unei cercetări sociologice, 60% dintre români îşi doresc comasarea alegerilor, fără să facă însă mai multe precizări pe acest subiect.

"Vă dăm în premieră faptul că mai mult de 60% din români doresc comasarea şi o majoritate chiar mai mare îşi doreşte o continuitate a guvernării, o stabilitate şi o coerenţă la guvernare", a susţinut Tudose.

Cei doi reprezentanţi ai partidelor de la guvernare nu au dorit să dea detalii în acest sens, menţionând că mai întâi trebuie să fie discuţii cu colegii de partid.


ȘTIREA INIȚIALĂ:

O şedinţă a coaliţiei de guvernare pe tema stabilirii calendarului alegerilor şi a unei eventuale comasări se desfăşoară, miercuri dimineaţă, la Palatul Victoria.

Alături de premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, se află, între alţii, liderii social-democraţi Paul Stănescu, Sorin Grindeanu şi Alfred Simonis.

Din partea liberalilor participă preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi alţi lideri ai partidului - Lucian Bode, Rareş Bogdan şi Gheorghe Flutur.

Tot astăzi se reunește și Biroului Politic Naţional al PNL și ar putea avea loc și o şedinţa a Consiliului Politic Naţional al PSD.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat marţi o posibilă alianţă între PSD şi PNL, la alegerile din acest an, pe fondul pericolului extremismului.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, despre negocierile din coaliţie cu PNL, că una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică, care va da stabilitate României şi că el, doreşte ca miercuri să anunţe tot calendarul de alegeri.

Săptămâna trecută, liderii coaliţiei au discutat în două şedinţe, luni şi vineri, subiectul comasării alegerilor, fără a ajunge la un acord pe acest subiect, iar duminică şedinţa nu a mai avut loc, existând însă o discuţie între liderii celor două partide, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizia CNA Campania electorală începe pe 10 mai pentru alegerile din iunie

04 Apr 2024 493

Guvernul a adoptat calendarul electoral pentru alegerile locale și europarlamentare (DOCUMENT)

11 Mar 2024 1031