Politic

Simbolic, Dragnea demis de la conducerea Camerei. Scandal în Parlament. Ce spun deputaţii constănţeni despre cele întâmplate?

Deputaţii PMP, USR, PNL au solicitat, ieri, în plen, vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, să-şi dea demisia din funcţie şi au anunţat că vor revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea.
Reprezentanţii USR au susţinut că Florin Iordache nu mai poate conduce şedinţa de plen, iar deputatul Victor Ponta a amintit de data de 3 iulie 2012, când a fost schimbată Roberta Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, menţionând că această situaţie se aplică în prezent.
În replică, Florin Iordache a citit documentul prin care Liviu Dragnea îi deleagă atribuţiile de preşedinte al Camerei pentru data de 5 decembrie.
 
Referitor la cele întâmplate în Camera Deputaţilor, deputatul PNL de Constanţa Bogdan Huţucă afirmă: „Dragnea și Iordache au comis un abuz fără precedent și au stabilit că plenul Camerei Deputaților nu este suveran. Au refuzat să supună la vot funcția de președinte al Camerei. Este o confirmare că PSD a pierdut majoritatea în Cameră. 
Sunt atât de disperați să-l apere pe Dragnea că nu le mai pasă de nimic. Nici de regulament, nici de Constituție și nici de români”.
 
La rândul lor, reprezentanţii USR consideră că „Puterea se clatină, PSD a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor, iar opoziţia a cerut înlocuirea lui Liviu Dragnea și a lui Florin Iordache de la conducerea Camerei Deputaţilor, în timp ce PSD a încălcat regulamentul Camerei și a refuzat să pună pe ordinea de zi cele două solicitări”.
 
Deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu a povestit într-un live făcut pe o reţea de socializare ce s-a întâmplat ieri în Camera Deputaţilor. Deputatul a vorbit despre un moment important, despre o şedinţă cu totul şi cu totul altfel.
„Este ştiut deja că PSD a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor, însă, ieri, în Cameră am văzut o complicată pierdere a majorităţii parlamentare, am văzut frica, frica lui Florin Iordache şi a colegilor lui, un Iordache care nu s-a ridicat de pe scaun vreme de mai bine de trei ore. Nici la toaletă nu s-a dus. Am văzut PSD-işti speriaţi, realmente. Opoziţia a cerut revocarea lui Dragnea şi Iordache, tandemului preşedinte-vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.
Opoziţia a fost majoritară ieri în Parlament, a fost o mobilizare exemplară, vreme de două ore de la microfonul Camerei am cerut cu toţii să se supună la vot revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. De la începutul mandatului am auzit de nenumărate ori sintagma „plenul este suveran”, de fiecare dată când puterea strecura pe şest diverse chestiuni pe ordinea de zi sau făceau modificări în dispreţul legii.
Acelaşi lucru, în oglindă practic, l-a clamat ieri şi opoziţia, când a cerut cu argumente revocarea lui Liviu Dragnea. Ţinând cu dinţii de scaun şi refuzând să supună la vot solicitarea opoziţiei, PSD-iştii au aşteptat cu înfrigurare încheierea dezbaterilor parlamentare şi pauza care marca jumătatea de oră până la votul final.
Tot ieri, opoziţia a recurs la un gest absolut spectaculos. Au fost aduse nişte boxe mobile, cu microfoane şi ne-am făcut propriul nostru sistem de sonorizare pentru a ne face auziţi, în contextul în care Florin Iordache ne tot tăia microfoanele. Am încercat să preluăm conducerea şedinţei, constatând prin vot cu mâna ridicată, că majoritatea parlamentară este de acord cu revocarea lui Dragnea şi Iordache.
Am urmărit cu mare atenţie figurile pesediştilor, care erau îngroziţi, speriaţi, am văzut frică. Pentru că îşi dau seama că se află pe buza prăpastiei din punct de vedere politic, nu mai pot ieşi din case fără să audă scandându-se „jos ciuma roşie”. Sentimentul meu este că e începutul sfârşitului.
Aşa cum avertizam în urmă cu ceva vreme, iată că în decembrie se întâmplă toate lucrurile bune, pentru noi, românii. Este începutul unei lupte. Lucrurile sunt complicate pentru PSD-ALDE şi, tocmai din acest motiv, cred că sunt dispuşi să recurgă inclusiv la gesturi extreme. Asta însemnând chiar şi emiterea OUG privind amnistia şi graţierea.
Revenind la firul evenimentelor de ieri, la ora 12.00, când s-a repus în discuţie reluarea şedinţei, deputaţii opoziţiei au scos cartelele din aparatele care înregistrează prezenţa şi, ce să vezi, PSD a constatat că nu mai are cvorum ca, în absenţa opoziţiei, să facă o şedinţă, chiar şi de vot final. În cele două ore, perioadă în care au avut loc dezbaterile furtunoase pe solicitările opoziţiei, PSD ar fi avut timp să strângă rândurile. Faptul că nu au reuşit nici după două oră să strângă cvorumul în absenţa reprezentanţilor opoziţiei ne arată că situaţia e mai albastră decât se gândeau ei. Nu mă iluzionez că vor pica foarte uşor de la putere, vor încerca orice, dar începe o altă etapă. Chiar dacă vor rămâne cu o majoritate în Cameră prin tot soiul de malversațiuni, vor avea o problemă din ce în ce mai mare să-şi treacă legile, le va fi din ce în ce mai complicat.
O opoziţie unită a demonstrat că poate să facă un astfel de pas. Dar opoziţia trebuie să se unească foarte rapid şi pentru confruntările electorale viitoare, iar ceea ce s-a întâmplat ieri este un exemplu bun”, a explicat pe larg deputatul PMP Robert Turcescu.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiștii. O femeie din Constanţa a cerut ajutorul autorităţilor

22 Feb 2019 277

Constanţa. Ordin de protecţie emis unui tânăr care şi-a agresat tatăl

20 Feb 2019 370

Crimă în județul Argeș. Un bărbat a fost înjunghiat mortal în urma unui scandal în familie. Cine este principalul suspect

18 Feb 2019 375

Scandal în miez de noapte într-o locuință din Constanța. Polițiștii chemați în ajutor. Ce măsuri au luat oamenii legii

18 Feb 2019 4045

Scandal monstru într-un bar din Eforie. Un bărbat a fost arestat preventiv

17 Feb 2019 1287

Scandal într-un magazin. Un bărbat a fost agresat de trei clienți. Suspecții, identificați pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere

13 Feb 2019 407

Ordin de protecţie emis de poliţiştii constănţeni. Un agresor gelos şi băut şi-a lovit concubina

11 Feb 2019 369

Scandal în PSD. A fost exclus din partid șeful CJ Dâmbovița. Ce spun doi lideri locali

09 Feb 2019 672

Scandal în Gara CFR Constanța. Un bărbat sub influența etnobotanicelor jignea cetățenii. Incredibil ce au descoperit polițiștii locali

08 Feb 2019 554

Constanţa Ordine de protecție provizorii, emise de poliţişti unor agresori băuţi

01 Feb 2019 338

Scandal la bulgari pentru construcţiile haotice de pe litoralul Mării Negre. Cei vizaţi sunt primarii localităţilor din zonă

29 Jan 2019 1780

Săptămâna neagră la Constanţa. Morţi fulgerătoare, scandal între clanuri şi accidente teribile (galerie foto)

29 Jan 2019 3230

Constanța. Victimele violenței domestice cer ajutorul polițiștilor. Două ordine de protecție provizorii emise de polițiști în câteva ore

28 Jan 2019 409

Constanța. Bărbat, agresat de propriul fiu. Polițiștii au emis ordin de protecție

26 Jan 2019 1088

O femeie din Rasova, județul Constanța, agresată de soț, a cerut ajutorul polițiștilor. Ce măsuri au luat oamenii legii

25 Jan 2019 544