Stele, ciocane, pisici sau cruci, semne electorale la BEC

Partidele, uniunile, ligile, independentii si organizatiile care doresc sa participe la alegeri apeleaza la fel de fel de simboluri mai ciudate pentru a figura pe semnele electorale * Stelele apar obsedant pe semnele electorale depuse la Biroul Electoral Central pentru a fi validate

Ceasuri, ciocane, struguri, maini, stele, multe cruci, frunze si pisici sunt doar cateva din simbolurile alese pentru a figura pe semnele electorale de unele dintre partidele, uniunile, ligile, independentii si organizatiile care doresc sa participe la alegerile din 28 noiembrie. Stelele si crucile par sa aiba cel mai mare succes. Fie ca incearca sa sugereze valentele europene ale romanilor sau reprezinta semne simbolice ale unei etnii, stelele apar obsedant pe semnele electorale depuse la Biroul Electoral Central pentru a fi validate. Altii si-au pus ca semne Luna, unii Pamantul, inconjurat asa cum prevede legea de persoane de ambele sexe. Soarele este si el semn electoral, care, in functie de inspiratie, poate sa strajuiasca o cruce neagra si groasa, aflata alaturi de un spic de grau supradimensionat sau de initialele PAS. Si mainile se afla in topul preferintelor celor care fac politica, fie surprinse intr-o strangere de salut sub o cruce ori tinand o unealta ciudata - combinatie de secera cu ciocan. Exista si varianta cu doua ciocane incrucisate, dar lipseste mana.Semnele electorale cuprind, evident, si elemente din natura, cum ar fi plantele si animalele. Printre animale se pot identifica pe sigle un urs in pozitie bipeda, un cal, un peste, un balaur, dar si porumbei, pisici, iar dintre plante flori de crin, frunze de laur, copaci, frunze de trifoi cu patru sau cu trei foi si doi struguri cu frunze si butucul aferent. Case, o cumpana, o barca, pe care se pot observa incrustate vase cu flori si pisici jucandu-se cu ghemul ar putea fi vazute pe buletinele de vot ce vor fi stampilate in 28 noiembrie.Alte semne electorale propuse mai sunt ganditorul de la Hamangia si Sfantul Gheorghe, cu manusi negre, calare pe un cal, omorand Balaurul. Alte semne electorale depuse la BEC sunt doar initiale: AMR, PM3, BEBE, PP.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Studiu Pericolul din spatele cumpărăturilor online

04 May 2024 363

Teren în Faleză Nord, recâștigat de Apele Române de la Primăria Constanța! Ce au invocat judecătorii pentru a radia dreptul de proprietate al municipalității (MOTIVARE)

03 May 2024 604

Istoria Dobrogei Povestea de dragoste a unui primar al Constanței - Cristea Georgescu

03 May 2024 2251

La plaja Modern, Constanța Un sturion mort a fost găsit eșuat la malul mării (Galerie FOTO+VIDEO)

03 May 2024 591

CFR Infrastructură Constanța Citește cu CFR! Invitație la lectură, în Gara Constanța

03 May 2024 373

Superliga 2023/2024 Crește miza în play-out. „U” Cluj caută locul de baraj pentru Conference League, Dinamo caută să scape de retrogradare

03 May 2024 1045

1 Mai O lună de la aderarea României la spațiul Schengen, cu frontierele aeriene și maritime

01 May 2024 376

Dosarul Retrocedărilor! Judecătorii explică de ce Giurgiucanu a pierdut procesul cu Municipiul Constanța pentru terenul din zona Cazino, Mamaia (MOTIVARE)

28 Apr 2024 615

Firme Constanța Acționarii Granat SA, convocați la AGA! Se decide repartizarea profitului companiei

28 Apr 2024 397

Mainstage Agency SRL și-a schimbat sediul social. Printre asociați, constănțeanul Matei Dima, celebrul Bromania

28 Apr 2024 406

Eurostat Prețul pentru energie în România, printre cele mai mici din UE

26 Apr 2024 404

Firme Constanța Acţionarii Brise Grains SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi se află și aprobarea situaţiilor financiare anuale

26 Apr 2024 481

Firme Constanța Gammadyne PVC Fabrik SRL își deschide un nou punct de lucru

25 Apr 2024 440

Ședință CLM Aleșii locali, chemați să adopte un PUZ care va permite construcția de blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord, investiție cu care riveranii nu sunt de acord (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 2783

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 558